زهرا نژادبهرام نوشت: کارکرد سازمانهای بینالمللی و نهادهای جهانی برای جلوگیری از تروریسم و گسترش منازعات با تعلل و توقف روبهرو شده و حقوق بشر به محاق رفته که تصویر امروز جهان است! لذا به نظر میرسد دست به دامن شدن اسراییلی که ادعای داشتن ارتش و استراتژی نظامی است به ترور شخصیتها، اول بنبست نظامیگری در منطقه و دوم ترس از فشار افکار عمومی و ایجاد رعب میان رهبران سیاسی مخالف است.
زهرا نژادبهرام نوشت: اکنون که فصل انتخاب استانداران است انتظار میرود مدیران استانی زن و مرد که مورد تایید دولت چهاردهم است از جنس رایدهندگان باشند و مسیر تغییر و بهبود شرایط منطقهای و ملی را در جهت حل مسائل کشور هدایت کنند.
زهرا نژادبهرام گفت: حجاب یک مطالبه اجتماعی است به دلیل رفتار حاکمیت تبدیل به یک مطالبه سیاسی شده است.
زهرا نژادبهرام نوشت: به نظر میرسد نوعی توافق نانوشته از سوی دولتها برای کنترل این شبکه اجتماعی شکل گرفته به نوعی که همگان خواهان انتقال پایگاه دادههای این شبکه اجتماعی به داخل کشور خود برای کنترل و نظارت بر پیامهای موجود هستند!
زهرا نژادبهرام نوشت: برای عبور از بحرانها و حل بسیاری از آنها راهی به جز آتشبس نیست . این به معنای آن است که برای مدتی معین به دولت و ملت فرصت دهیم در فضای نه جنگ و نه صلح راهکارهایی برای حل ابر بحرانهای کشور بهکار بندند.
زهرا نژادبهرام نوشت: زنان ایرانی نگرانند که دولت وفاق ملی، تنها با مردان، ایده وفاق را شکل دهد. اما دولت، مکلف به تحقق مطالبات زنان نیز هست. هر اندازه مطالبات زنان کمتر دیده شود، دولت چهاردهم از وعدهها و قولهای بنیادینش بیشتر دور افتاده است.
زهرا نژادبهرام نوشت: جامعه پویاست به شرط آنکه فرصت تعامل و مشارکت برای آن ایجاد شود .نشناختن نقش موثر این نهادها در ترمیم شکافهای موجود و نادیدهانگاری توصیهها و اقدامات مدنی آنها امری نگرانکننده خواهد بود، اگر دولت چهاردهم به آن بیتفاوت یا بیتوجه باشد.
زهرا نژادبهرام نوشت: اکنون که با کارزار برکناری شهردار نزدیک به ۲۰۰ هزار نفر خواهان عزل شهردار تهران شدهاند و حدود ۱۰ نفر از اعضا شورای شهر به این ندا پاسخ دادهاند، چگونه است که شورای شهر و ریاست آن همچنان خواهان ادامه فعالیت شهردار است؟!
زهرانژادبهرام نوشت: بیش از ۱۴ استان کشور در معرض خطر فرونشست قرار دارند و سالانه براساس برخی آمارها ۴۰ تا ۵۰ سانتیمتر از کشور با فرونشست روبهرو است، تدبیر ملی برای این امر جدی، ضروری و فوری است .
زهرا نژادبهرام نوشت: خیلی فرق میکند چه کسی رئیس جمهور باشد تا مشکلات را به حاشیه نراند و آنها را مساله کشور بداند، خیلی فرق میکند که به فیلترینگ و مسائل گشت ارشاد و سبک زندگی زنان چگونه نگاه کند. انتخابات ۱۴۰۳ آزمون این فرق است.
زهرا نژاد بهرام نوشت: با طرح دوباره طرح صیانت از فضای مجازی در مجلس شورای اسلامی به نظر میرسد موضوع عدم توجه به خواست شهروندان امری جدی در شیوه نمایندگان و شهرداری و... شده است.
زهرا نژاد بهرام از افشای تخلفات سریالی با روغن خوراکی فاسد شده و نگرانی از اعتماد عمومی نوشته است.
زهرا نژادبهرام نوشت: اجرای طرحهایی مثل نور برای حجاب طی هفتههای جاری و ... چالشهای زیادی را برای امید و اعتماد به وجود آورده است که ضرورت دارد از سوی متولیان بازنگری شود.
زهرا نژادبهرام نوشت: شرایط سخت اقتصادی و رویکردهای متفاوت در سیاستگذاریهای مقطعی و موردی و رفتارهای غیرمتعارف اقتصادی و اختلاس فشار زیادی بر مردم وارد کرده است! چه خوب است که نیروهای انتظامی برای این مسائل به میدان بیایند و با کمک نهادهای مرتبط جلوی تخلفاتی از این دست را بگیرند و مجرمین را به مراجع ذیصلاح ارجاع دهند!
زهرا نژادبهرام نوشت: بر اساس آمارهای ارایه شده ازسوی اداره آمار ۵۰۰۰ فارغالتحصیل دکترا در کشور بیکار هستند درحالی که دیگر آمارها میگویند نرخ بیکاری پایین آمده است!
نزدیک به سه دهه است که مقولهای به نام تایید صلاحیت، انتخابات ایران را در دست گرفته است، امری که اگر با مقیاسهای بینالمللی و کشورهایی که انتخابات برگزار میکنند، مقایسه شود بیش از آنکه شرایط داوطلبی را نظارت کند به بررسی امور دیگر توجه دارد!
زهرا نژابهرام تاکید کرده که مسائل زنان در دولت رئیسی نهتنها در اولویت نیست بلکه سیاستهای تنبیهی برای آنان اولویتهای بیشتری دارد.
زهرا نژادبهرام نوشت: حصارکشی به دور تئاتر شهر به بهانه حفظ فرهنگ و حمایت از هنرمندان تئاتر بیشتر یک شوخی است تا یک حقیقت. آنچه مدیران شهری را بر آن داشته که به دور تئاتر شهر حصار بکشند، چیزی به جز دور کردن مردم از عرصه عمومی و ناتوانی در ساماندهی دستفروشان در آن محدوده نیست.
نژادبهرام نوشت: تلاشهای مدیریت شهری قادر است حداقل نوعی امید به بهبود را برای شهروندان تدارک ببیند، در این میان توجه شورای شهر به این امر به عنوان نمایندگان مردم قادر است فضای قابل تحملی را برای آلودگی هوا که چهارمین تهدید شهر تهران است را ایجاد کند. ظاهرا نمایندگان مجلس شورای اسلامی در این خصوص مسالهای ندارند!!
زهرا نژادبهرام نوشت: بیتوجهی به مساله تردد افراد دارای معلولیت به امری عادی در روند مدیریتی مبدل شده در حالی که این گروه از شهروندان همچون دیگران دارای حقوق شهروندی هستند.
زهرا نژادبهرام نوشت: در ایران نیز مساله خشونت علیه زنان بسیار جدی است لایحهای که بیش از ۱۰ سال برای امنیت زنان در میان قوه قضاییه و دولت رد و بدل میشد بالاخره در در دولت دوازدهم به مجلس ارائه شد! اما تاکنون هیچ تلاشی برای مبدل کردن آن به قانون صورت نگرفته و حتی در دستور کار کمیسیونها و هیاترییسه نیز قرار نگرفته است!!!
زهرا نژادبهرام نوشت: بیتوجهی به اصلیترین مساله شهروندان یعنی آلودگی هوا که سالهاست شهرهای بزرگ را گرفتار ساخته و مطالبهگری محدود از سوی برخی نهادها یا شهروندان که برگرفته از ناامیدی نسبت به پاسخگویی به آن است؛ مسالهای به نام مسوولیت اجتماعی را به حاشیه رانده و عنصر اعتماد که چسب اجتماع است را بیاثر ساخته است!
زهرا نژادبهرام نوشت: خیابان محل قدرتنمایی شهروندان است و این کانون قدرت فرصتی برای بیان آرزوها و نگاهها و همراهیها ایجاد کرده است؛ در واقع خیابان به عنوان محلی برای برخوردهای «غیررسمی» و تبادل آرا است. مهمترین «مکان قدرت» برای شهروندان فعال و کنشگران حاضر در این فضا است.
زهرا نژادبهرام نوشت: در جامعهای که همه مسائل مردم در دست دولت است، خیلی دور از ذهن نیست که مردم انتظار داشته باشند هزینه تردد آنها توسط دولت تامین شود.
زهرا نژادبهرام نوشت: تلاش کنیم تا بتوانیم بخشی از نیازهای حملونقل عمومی شهر را با کمک بخش خصوصی با کرایههای متناسب نظیر تاکسیها یا تاکسیهای اینترنتی کنترل کنیم. لذا از آنجا که باید همه ظرفیتها در خدمت این باشد که شهر را از تسخیر خودرویی نجات دهیم.
زهرا نژادبهرام نوشت: خبرنگاران نباید برای حرفه آنها که تهیه خبر است در زندان یا بازداشت باشند یا جان خود را از دست بدهند.
زهرا نژادبهرام نوشت: آیا این دستور به دنبال یکجور خالصسازی در کافههای اطراف دانشگاه است تا در آنها فقط یکسری طیف خاص یا بیاثر جمع شوند و تعامل داشته باشند که این به معنای آن است که این کافهها برای همه دانشجویان با هر خط فکری و هر دیدگاهی قابل استفاده نخواهد بود و فقط برای قشر خاصی قابل استفاده است.
زهرا نژادبهرام گفت: با خروج نیروهای امریکایی و اروپایی از افغانستان و ترس و نگرانی از روی کار آمدن طالبان موج گستردهای از آنها را وادار به مهاجرت به ایران شدند، اما بهرغم سیاستهای کشورهای غربی برای خروج از این کشور هزینه آوارگی این مردم بر دوش ایران قرار گرفت.
زهرا نژادبهرام نوشت: به حاشیه رانده شدن لایحه نفی خشونت علیه زنان به دلایل نامعلومی در صندوق مجلس شورای اسلامی باقی مانده و به جای آن لوایحی در حال تنظیم یا قوانینی مصوب میشود که به نام کرامت زنان تنها مسالهاش حجاب است!
زهرا نژادبهرام نوشت: شاید برنامههای توسعه از نگاه مجریان و برنامهنویسان و تصویبکنندگان آن، بیشتر شکل تزیینی دارد و کشور در قالب این رویکردهای کوتاهمدت میخواهد حرکت کند!
نژادبهرام نوشت: باور داشته باشیم که قدرت مفهومی خنثی است و تنها زمانی میتواند به ابزاری برای توسعه و فرصتی برای رشد تبدیل شود که منافع شهر و شهروندان و کشور را در پیش رو داشته باشد و گرنه آثار تخریبی آن جدی است!
زهرا نژادبهرام نوشت: سیاستگذاری و قانونگذاری باید مبتنی بر منافع بلندمدت شهر باشد و شهر از یک منبع تامین درآمد و قدرت به حوزهای صاحب حق و آیندهدار مبتنی بر تامین نیازهای شهروندان مبدل شود!
زهرا نژادبهرام نوشت: رسانه پیامرسان است و رویدادها نیز در نقش رسانه، پیام شهر را به شهروندان منتقل میکند با هر مضمونی که داشته باشد از این رسانه بیشتر استفاده کنیم که منشأ خوبی برای حیات و سرزندگی شهری است!