عباس عبدی نوشت: جامعهای که هزاران میلیارد خرج افزایش جمعیت میکند و بهطور کامل هم شکست میخورد و حتی جمعیت کمتر هم میشود، کافی بود قدری عقلانیت صرف مدیریت کرونا میکرد تا دهها هزار نفر کمتر فوت کنند. این پرونده همچنان باز است.
عباس عبدی نوشت: اگر کسی در ساواک تحلیلگر اطلاعاتی مستقل بود، فوری حذف میشد و اتفاقا بقای ثابتی تا پایان عمر ساواک نیز به همین علت است. ساواک کارکردی امنیتی، براساس کسب اطلاعات فردی و گروهی امنیتی از طریق شنود و تعقیب و مراقبت و گرفتن و بستن و زدن و بازجوییهای امنیتی داشت.
عباس عبدی نوشت: دنبال محبوبیت کاذب نیستید، ولی تورم نفرت و بیزاری و کراهت واقعی ایجاد میکند. این حق مردم است که حداقل (تاکید میشود حداقل) به اندازه تورم بهعلاوه درصد رشد اقتصادی و نه ۲۵ تا ۳۰درصد موردنظر شما، بلکه حداقل ۴۵درصد به حقوق آنان افزوده شود. این رویکرد نسبت به مردم طلبکارانه است.
عباس عبدی نوشت: تقلیل مدیریت جامعه امروزی به فرد، نه تنها شدنی نیست، بلکه موجب عقبگرد میشود و نقش رهبری را بیش از پیش تضعیف میکند و افراد فرصتطلب را به جایگاههایی میرساند که شایستگی ندارند. باید تحلیل بهروزتر و کارآمدتر از جایگاه رهبری ارایه نمود که هم موثر باشد و هم با مقتضیات روز هماهنگ باشد و به زیان جایگاه رهبری نباشد.
عباس عبدی نوشت: حدس میزنم که با این نتایج برای کل کشور، میزان شرکت در شهر تهران اکنون زیر ۱۵درصد خواهد بود. نه فقط تهران که دیگر شهرهای بزرگ کشور نیز همینگونه هستند. البته این نظرسنجی گرچه تصوری دقیقتر از تصورات ما از رفتار انتخاباتی مردم ارایه میکند، ولی همه کمابیش میدانستند که وضع مشارکت اصلا مطلوب نیست.
عباس عبدی نوشت: با این سطح از مدیریت به سوی پیشرفت و قله نمیروند، در سرازیری خواهیم بود. در غیاب ارادهای موثر برای تن دادن به راهحلهای علمی و نیز پذیرش مردم و مسائل آن به عنوان تنها اولویت ساختار برای حل آنها و با این مجموعه بسیار کوچک و محدود و فاقد دانش و اراده و درک از الزامات امور، قادر به حل هیچ مسالهای نیست. خود دانید.
عباس عبدی نوشت: فرق حالا با گذشته این است که در آن زمان بدون داشتن یک ایده سازنده و ایجابی و با حمله یکسویه به روحانی و دولت قبل و با طرح امید به یکدست شدن قدرت، خود را سر پا نگه میداشتند، اکنون که آن وضعیت سلبی رفته است، متوجه میشوند که هیچ نقطه ایجابی ندارند و اصولا قادر نیستند حتی یک گزاره مفید و علمی برای حل مسائل جامعه ارایه کنند و بهترین راه را در نپذیرفتن وجود مساله یافتهاند.
عباس عبدی نوشت: اگر شما برای یک طرح اقتصادی وام بخواهید باید گزارش معتبری از ارزیابی اقتصادی طرح را به ضمیمه درخواست خود ارایه کنید ولی اگر بخواهید درباره سرنوشت دهها میلیون نفر با گردش مالی هزاران هزار میلیارد تومان تصمیم بگیرید، کافی است یک قیام و قعود شود و خلاص. این است وضعیت مجلس انقلابی.
عباس عبدی نوشت: هادیان مردم عاشقان آنان هستند. نه آنکه مردم از آنان بترسند. شاید ترس با نظم جور در بیاید ولی با هدایت جور نمیشود، مشروط بر اینکه ترس هم مشمول تعداد اندکی از رفتارها شود و بیشتر گزارههای نظم اجتماعی را مردم پذیرفته و درونی کرده باشند.
عباس عبدی نوشت: امیدواریم اگر کسانی در ایران میخواهند یا مدعی این هستند که راه چین را انتخاب میکنند، سه چیز را فراموش نکنند. اول سیاستهای کارآمد و علمی آنها برای توسعه اقتصادی و اجرای خوب آن سیاستها، دوم زبان دیپلماتیک و سازنده آنها و سوم پایداری و صبر کنفسیوسی در تامین منافع ملی.
عباس عبدی نوشت: فرآیند خالصسازی الزامات خود را دارد و جزو فرآیندهای تشدیدکننده است. به عبارت دیگر هر چه بر خالصسازی تأکید کنید، نیازمند افزایش دوز خالصسازی میشوید. همچنان که در این روزهای اخیر شاهد این ماجرا بودیم.
عباس عبدی نوشت: رفتار نمایندگان مجلس از همه نمایشیتر است که ۱۶۰ نفرشان اعلام آمادگی برای اعزام به غزه کردهاند!! کسی نیست از آنان بپرسد مگر راهی برای رفتن به آنجا وجود دارد؟ هنوز مردم در شوک خودروهای فیدلیتی هستند که چگونه سر و ته ماجرا را هم آوردید و آخر هم روشن نشد که این فساد چگونه رخ داد؟
عباس عبدی پرسید: آیا از اینکه دو جوان بینام و نشان را برای این اتهام اعدام کردهاند، ناراحتند؟ خوب چرا چنین حکمی را پذیرفتند؟ میتوانستند از آن دو محکوم رضایت دهند. آیا از اینکه چرا ۸۰ نفر افراد متهم شده را یکجا اعدام نکردهاند، ناراحت هستند؟
عباس عبدی نوشت: دولت و مجلس کنونی سالانه حداقل ۲۵ هزار میلیارد تومان هزینه کردهاند تا زاد و ولد را افزایش دهند، ولی در عمل حدود ۲۵ هزار کودک هم کمتر متولد شده است، هزینه آن نیز به ازای کاهش تولد هر کودک، یک میلیارد تومان!! است. این اگر دستاورد نیست پس چیست؟
عباس عبدی نوشت: پس از حذف اصلاحطلبان، اکنون نوبت دو و حتی سه جریان داخلی خودشان رسیده است که حذف شوند. روحانیت سنتی، اصولگرایان سنتی و جریان رییس مجلس هر سه در معرض این حذف هستند مگر اینکه سکوت کنند.
روزنامه اعتماد نوشت: محکوم کردن جنگ فارغ از زمینهها و عوامل ایجاد و تشدیدکننده آن دردی را درمان نمیکند و چه بسا ممکن است موجب انحراف از فهم حقیقت جنگ و کوشش برای جلوگیری از آن شود. جنگ جزیی از واقعیت سیاست بینالمللی است. حرکت به سوی جهانی عاری از جنگ یک رویاست.
عباس عبدی نوشت: یکی از نکاتی که معمولا در گفتوگوها دیده میشود این است که خشونت شدید اسراییل را نتیجه آغاز جنگ حماس و اقدامات پس از آن علیه غیر نظامیان معرفی میکنند. این گزاره تا چه حد قابل قبول و معتبر است؟
عباس عبدی نوشت: کم شدن حمایت مردم نسبت به فلسطین نه به علت اینکه نسبت به ظلم و جنایت بیتفاوت شدهاند بلکه به این علت که درک آنان از این مساله و تاثیرش بر سرنوشت ایران تغییر کرده است و مواضع رسمی حکومت نقش مهمی در این تغییر درک داشته است.
عباس عبدی از جمیله علمالهدی پرسید: آیا متدین کردن جوانان وظیفه نظام آموزشی است؟ پس وظیفه نهاد دین چه میشود؟ نکند برای آنان وظیفه دیگری در نظر گرفته شده؟ مثل این است که وظیفه دانشگاه پزشکی یا مهندسی را دیندار کردن دانشجو بدانیم.
عباس عبدی نوشت: آزادی شرط ضروری فعالیت روزنامهنگاران است تا وظیفه خود را به نحو درستی انجام دهند. آنان که از صفت ژورنالیسم به عنوان تخفیف نوشتهای استفاده میکنند، درک درستی از کارکرد و اثرگذاری این حرفه ندارند.
عباس عبدی نوشت: مصوبه کنونی حجاب نمیتواند از سوی شورای نگهبان تایید شود. فارغ از مشکلات شرعی که بالطبع بر این قانون وجود دارد، وجود هر ۴ ویژگی محل سوال جدی است.
عباس عبدی نوشت: دیدم وکیل محترمی نوشته بود که بعضا مینویسند متهم به علت عجز از وثیقه به زندان معرفی شد. حال آنکه متهم وثیقه دارد و در برخی موارد پول نقد هم دارد. از بازداشت و انفرادی به مثابه مجازات پیش از محکومیت و شیوهای برای اعترافگیری استفاده میشود.
عباس عبدی نوشت: هنگامی که وزیر دارایی اسراییلی به صراحت میگوید: فلسطینیها فقط یکی از این سه گزینه را دارند یا مهاجرت کنند یا زندگی تحت انقیاد اسراییلیها را بپذیرند یا بمیرند، پس وضعیت و رفتار آنان روشن است. قرار نیست هزینه اقدامات آلمانیها در جریان هولوکاست را مردمان سایر نقاط دنیا بپردازند.
عباس عبدی نوشت: آینده این جنگ را کسی نمیداند چه میشود. یک سکهای است که به بالا پرتاب شده، تا پایین آمدن، دهها و صدها بار جا عوض میکند. بنابراین نتیجه نهایی را قطعی ندانیم. چون بازیگران این بازی فقط حماس و اسرائیل نیستند.
عباس عبدی نوشت: ما هنوز نتوانستهایم یک حق طبیعی که قانون هم شده را اجرا کنیم و به فرزندان زنان ایرانی که شوهر خارجی دارند، حق تابعیت بدهیم و فقط درصد اندکی از مشمولین آن تابعیت گرفتهاند، حالا چگونه ممکن است که به افغانستانیهای مهاجر یا پناهنده شناسنامه ایرانی داد؟
عباس عبدی نوشت: اولین خبر در توییت کمخوانندهای است که گفته «ایست قلبی دختربچهای دبیرستانی سر صبح تو مترو، مرگ همین قدر نزدیک و ناغافل است، همدیگر را دوست داشته باشیم.» بعد یک نفر دیگر این توییت را کوت کرده نوشته: «شاید واستون جالب باشه بدونید مقنعه نداشته، یه خانم حجابی بهش گیر داده و با همدیگر بحث کردند و اینم یهو افتاده.»
عباس عبدی نوشت: سیاست در ایران میل به تصرف همه عرصهها و موقعیتها دارد. حضور زنان در ورزشگاهها مثل استخوان در گلوی سیاست رسمی گیر کرده و نه میتوانند بالا بیاورند و نه میتوانند قورتش دهند.
عباس عبدی نوشت: داشتن یک سرپناه ۲۵ متری هزار بار بهتر از نداشتن آن است. بهتر از ناامیدی از داشتن یک سرپناه است. آنان که در ویلاهای مصادرهای و ساختمانهای بزرگ دولتی یا اجارهای که مجلس اجاره آن را میپردازد، نمیتوانند درکی از بیسرپناهی نسل جوان داشته باشند.
عباس عبدی نوشت: مدیرمسئول روزنامهای نوشته امارات متحده عربی به «ساحل دزدان دریایی- ساحل القرصان» شهرت داشته» دلالت ضمنی را نخواسته بگوید، اینکه، دزدان دریایی هم توانستند از وضعیت فاجعهبار قبلی خود عبور کنند ولی ما که مهد تمدن بودهایم، اکنون در وضعیتی هستیم که نیازی به شرح آن نیست.
عباس عبدی نوشت: ساختار فرسوده، ساختاری بسته است و با بیرون از خود تعامل موثری ندارد. چنین ساختاری بسیار محافظهکار و به دور از شجاعت است. جامعه را نیز فرسوده میکند و از رفع فرسودگی جامعه هم استقبال نمیکند.
عباس عبدی نوشت: آن زمان تفاوت قیمت نان این اندازه حاد نشده بود. آنچه حاد شد، قیمت بنزین بود که بارها هشدار میدادیم ولی تصمیمگیران کشور از ترس کیهانیان اقدامی نمیکردند. یکبار هم که در آبان ۱۳۹۸ اقدام کوچکی کردند چنان رودستی از آنان خوردند که برای همیشه پشت دست خود را داغ کردند که دنبال اصلاح قیمتها بروند.
عباس عبدی نوشت: هویت پدیده درس دادنی نیست، بلکه هویت در دل جامعه کسب میشود، آموزش آن را تقویت کرده و غنا میبخشد. تاکید بر آموزش بدون وجود این نوع از کنش آزاد و هویتبخش از خلال سیاست، جامعه، خانواده، دین و سایر نهادهای اجتماعی نمیتواند به نتیجه مطلوب مورد نظر حکومتها منجر شود.
عباس عبدی نوشت: اینترنت و استفاده از آن هم در افزایش رفاه موثر است و هم در کاهش نابرابری. حالا باز هم فیلتر کنید. فقط علیه رفاه مردم کار میکنید و نه هیچ چیز دیگری.
عباس عبدی نوشت: قیمت ناموس اقتصاد است. دولتیها هم این را خوب میدانند. هم درباره نان و هم انرژی و بنزین. پس چرا نمیتوانند کاری کنند. تا روزی که این ترس وجود دارد که حوادث ۹۶ و ۹۸ و ۴۰۱ تکرار شود سیاستگذاری واقعی و علمی قفل است.
عباس عبدی نوشت: هنگامی که هر چهار رئیسجمهور گذشته هر کدام به دلیلی مطرود شده و مسالهدار معرفی میشوند، چه دلیلی دارد که بعدیها چنین نباشند؟ اصلا چرا باید در چنین ساختاری در انتخابات مشارکت کرد و رای داد؟
عباس عبدی نوشت: جریان ۱۱ سپتامبر میتواند دستاورد خوبی برای کشورهای در حال توسعه باشد که تنها راه رهایی آنان نه در تقابل با جهان و انزوای از آن است و نه رفاه و پیشرفت آنان میتواند محصول دخالت قدرتهای جهانی باشد.
عباس عبدی نوشت: هرگاه از یک جمع صد نفری۵۰ نفر را حذف کنیم تا خالص شویم، در پایان راه متوجه میشویم تغییرات چنان عمیق بوده که نیروی خالصسازی شده چند دسته شدهاند و باید خالصسازی را ادامه داد. بنابراین هر نوع کوشش برای خالصسازی آب در هاون کوبیدن است.
عباس عبدی نوشت: حداکثر چیزی که دلشان را به آن خنک کردهاند، استناد به آمار و ارقام برخی مناسک است به همین علت هر چه توان مالی و تبلیغی و اعتباری دارند را خرج اینگونه مناسک میکنند، غافل از اینکه مناسک بر فرض هم که نمادی از دینداری باشد، شکل و صورت است.
عباس عبدی نوشت: ایراد اصلی غیرعلنی بودن یا عدم انتشار مفاد اتهامات و دفاعیات به ویژه در حوزه سیاست، بیاعتبار کردن همه احکام صادره است. در واقع اگر قرار است که مردم درباره اتهامات داوری کنند و از آن درس بگیرند، باید از مفاد آن مطلع باشند.
عباس عبدی نوشت: آنان وعده دادند که تورم را نصف و تکرقمی میکنند ولی حدودا ۵/۱ برابر کردند؛ اکنون چه پاسخی دارند؟ آیا اشتباه کردند؟ یا فریب دادند؟ یا ناتوان بودند؟ دیگرانی که براساس این وعدهها از شکلگیری این دولت حمایت کردند، چه پاسخی دارند؟ به علاوه این هنر دولت نیست که اجازه نداد تورم سه رقمی شود.
عباس عبدی نوشت: حکومتهایی که سیاست دخالت حداکثری را پیش میگیرند، هر جایی که وارد میشوند زخمی میکنند. سیاست دخالت در امور با هدف عدالت و خدمترسانی آغاز میشود، ولی جز فساد و تباهی و رانت و خرد شدن اعصاب مردم نتیجه دیگری ندارد.
عباس عبدی نوشت: روندی که مسیحیت در اروپا طی کرد برای ما درسآموز است. مسیحیت تبدیل به یک نهاد قدرت و فراتر از مردم شد. در نهایت طبقه متوسط شکل گرفت و عنان قدرت را از دست کلیسا و سپس دربار خارج کرد و کلیسا را به جایگاه اصلی خود بازگرداند.
عباس عبدی نوشت: برای انجام دوره جدید آموزش ضمن خدمت معلمان شرط کردند نامی از مرحوم صنیعخانی نیاورند! این وضعیت امروز جامعه ماست افرادی با چنان سوابق درخشان و چنین خدمتکاری بیریا باید مطرود و مشتی رانتخوار مقرب باشند.
عباس عبدی نوشت: فقدان آزادی محصول ضعف و ناتوانی است که با حذف آزادی میخواهد این واقعیت دیده نشود.
عباس عبدی نوشت: قانون حجاب را باید قضات به اجرا بگذارند. آیا توافق مجریان از حیث تطبیق آن بر وجدان عمومی قضات کسب شده است؟ لطفا با وجدان قضات بازی نکنید.
عباس عبدی نوشت: هیچ ایده و برنامهای نزد این دولت وجود ندارد. این وضع خطرناک است. اینکه نمیشود اغلب وقت دولت صرف قیمتگذاری، سهمیهبندی، توزیع یارانه، پاسخ به امور پیشپا افتاده و... شود؟
عباس عبدی نوشت: کاهش درآمد، به ویژه برای طبقه متوسط و ناامیدی از آینده موجب شده است که جوانان سودای ازدواج و فرزندآوری را در سر نپرورانند. با وام ازدواج و امتیازات دیگر نمیتوان مردم را به فرزندآوری تشویق کرد!
عباس عبدی نوشت: چین ظرفیت و امکان بسیار بزرگ و مهمی برای توسعه روابط سیاسی و اقتصادی با ایران محسوب میشود، ولی هنگامی که این ظرفیت را در تقابل با سایر ظرفیتهای موجود از جمله روابط با اروپا و غرب تعریف میکنیم، نتیجهای نخواهیم گرفت.
عباس عبدی نوشت: توطئهای برای فراری دادن پزشکان از کشور و مهاجرت به خارج در جریان است. یک جریان ضدعلم در همه عرصهها شکل گرفته که میخواهد از طریق جایگزین کردن شبه علم به جای علم، هدف خود را که نابودی کشور است پیش ببرد و این کار را از طریق رواج شبه علم در پزشکی آغاز کرده است.
عباس عبدی نوشت: زندگی در حال بازگشت به گذشته است و عمدهترین دغدغه مردم تهیه خوراک خواهد شد، به عبارت دیگر در حال عقبگرد به تامین نیازهای اولیه هستیم و نیازهای بعدی که با توسعه اقتصادی اهمیت بیشتری یافته است، در حال فراموشی و به حاشیه رفتن هستند.
عباس عبدی نوشت: آنان که ماجرای ۱۳۹۸ را تشدید کردند، اکنون نمیدانند با چه منطقی باید از افزایش قیمت بنزین دفاع کنند؟ مشکل آنان این است که راههای عجیب و غریب دیگری را پیش گرفتهاند. راههایی مثل محدودیتها در زدن بنزین، راههایی که جز دردسر نتیجه مثبت دیگری ندارد.
عباس عبدی نوشت: در حال حاضر بخش مهمی از رفتارهای رسمی یا کوششهای تقنینی یا شیوههای امر به معروف و نهی از منکر یا فیلمهای منتشره از مواضع و سخنان منسوبین به دین و... هیچ نتیجهای جز نفرتزایی ندارد.
عباس عبدی نوشت: از اصل ۸۵ به درستی استفاده نشده است. نمایندگان مجلس اکنون میخواهند موضوعی را که به شدت در افکار عمومی حساسیت ایجاد کرده مطابق اصل ۸۵ رسیدگی کنند. علت این کار روشن است، ترس؛ ترس از عرضه دلایل خود به افکار عمومی.
عباس عبدی نوشت: پس از دو سال معطلی، کار به جایی رسیده که پس از شش بار اعلام آزاد شدن منابع مالی ایران در کرهجنوبی با یک میلیارد کمتر از رقم واقعی پذیرفتهاید که در ازای آزادی چند زندانی دوتابعتی این پولها در حسابی در قطر و برای خرید برخی کالاهای بشردوستانه مثل مواد غذایی و دارویی واریز شود، ریشه این رفتار فقط یک چیز است؛ قدرتطلبی، قدرتطلبی و قدرتطلبی.
عباس عبدی نوشت: فرزندان ما و آییندگان ما را نخواهند بخشید اگر این وضع را ادامه دهیم. لطفا مسائل عادی را امنیتی نکنید. قدری ارتفاع بگیرید شاید بسیاری از رفتارهای رسمی برایتان خندهآور بلکه گریهآور شود. از نقد آنها استقبال کنید و نه تخطئه.
عباس عبدی نوشت: شفافیت در دو دولت خاتمی و روحانی قابل مقایسه با دو دولت دیگر نبوده و نیست. شفافیت کمک زیادی میکند که تخصیص منابع و صرف پول و بودجه، منطقی و عقلایی انجام شود و در نتیجه کارایی اقتصادی بهتر شود.
عباس عبدی نوشت: چرا چنین شایعاتی شکل گرفت؟ به نظرم نحوه اعلام خبر تعطیلی سادهانگارانه بود. هیچ دلیل معتبری برای این کار ارایه نکردند. پیش از آن نیز بحث را به سطح عمومی نکشاندند. شواهد علیه درستی این ادعا، یعنی تعطیلی به علت گرم شدن هوا، بیش از اندازه بود.
عباس عبدی نوشت: کار فرهنگی درباره حجاب نه عملی است و نه مفید و اتفاقا طرح آن زیانبار هم هست. البته این به آن معنی نیست که روشهای تشدید مجازات و برخوردهای انتظامی و امنیتی اثربخش است، اتفاقا این شیوه هم بیاثر است.
عباس عبدی نوشت: رعایت حجاب در گذشته رفتاری عرفی و سنتی و دینی و حتی اخلاقی بود، رواج و وجود آن هم به پشتوانه ضمانتهای این هنجارها بود. هنگامی که ابزار قانون وارد میشود حجاب را تضعیف میکند زیرا وجود قانون موجب کنار رفتن اثرگذاری هنجارهای اخلاقی و سنتی و دینی شده است.
عباس عبدی در واکنش به استخدام۴۰۰ نیروی حزباللهی در وزارت ارشاد نوشت: برای استخدام باید آزمون عمومی و شفاف و با اطلاعیه عمومی انجام شود. به علاوه مجوزهای استخدام چنین افرادی از کجا صادر شده است؟ برحسب چه مجوزی و با چه بودجهای چراغ خاموش چنین کاری را انجام دادهاید؟
عباس عبدی نوشت: مجازاتهای کلان مالی برای پوشش زنان نتیجه ندارد و این کار به نوعی پول درآوردن برای کسری بودجه است که نه قانونی است و نه اخلاقی. به جای آنکه تولید را تقویت کرد، دنبال کاستن از جیب مردم رفتهاند. میدانید چرا؟ چون نمیتوانید شلاق بزنید و زندان کنید!
عباس عبدی نوشت: عدالت یعنی اجرای قانون منصفانه با رسیدگی بیطرفانه. به عبارت دیگر هم قانون باید منصفانه و قابل پذیرش باشد و هم رسیدگی بیطرفانه باشد. بیطرفانه بودن نیز مستلزم رسیدگی به همه نمونههای مشابه است. فرض میکنیم که قانون در مورد استناد دادگاه نیز عادلانه باشد ولی آیا رسیدگی بیطرفانه بوده است؟
عباس عبدی نوشت: بسیاری از این گزارشها که مقامات رسمی اعلام میکنند فاقد اعتبار علمی و نیز سوگیرانه و نادرست است فقط برای قانع کردن مقامات به وجود واقعیاتی است که وجود خارجی ندارد. والسلام.
عباس عبدی نوشت: قانون هنگامی اجرا میشود که مورد پذیرش عقلای جامعه و اکثریت قاطع مردم باشد. اگر چنین نباشد، ناشی از الزام و اجبار حکومت تلقی میشود و مردم در برابرش مقاومت میکنند.
عباس عبدی نوشت: اتفاقاتی که این روزها در حال رخ دادن است و به نام ضابط از زنان فاقد روسری فیلم تهیه و تهدید میکنند به روشنی نقض این رویکرد (نقض حقوق) است.
عباس عبدی نوشت: اگر خود آقایان نمیتوانند به صورت ناشناخته به درون مردم بروند، چند نفر فرد جاافتاده را به خدمت بگیرند و آنان صبح تا شب در اتوبوس، مترو، بازار، محلهای خرید، تجمع و... بگردند و به عنوان یک فرد عادی با مردم صحبت کنند و شنونده خوبی باشند و همه را ضبط کنند و در اختیار مقامات محترم قرار دهند.
عباس عبدی نوشت: استادان مورد نظر آقایان تقریبا همه جا را در اختیار گرفتهاند. از کرسیهای مثلا آزاداندیشی گرفته تا دانشگاهها و مراکز پژوهشی و... تا صدا و سیما و سایر رسانههای تابع آن جناح؛ همه و همه ۲۴ ساعته در اختیار آنان است. پس به لحاظ جا و مکان و رسانه و... هیچ کمبودی ندارند، جز اینکه خیلی خیلی اضافه بر ظرفیت دارند.
عباس عبدی نوشت: گرچه زنان در خیابان واجد پوشش شرعی نیستند، ولی مغازهدار، رستوراندار، مسافرپذیر، هتلدار و کافه و... نباید آنان را به محل خود راه دهند!! چرا؟ هیچ دلیل منطقی و مجوز قانونی برای آن وجود ندارد.
عباس عبدی نوشت: پرسش این است که این سیاستها و اقدامات چه تناسبی با عدالت یا دفاع از محرومین دارد؟ در حالی که آشکارا علیه منافع و حتی وضعیت حداقل زندگی آنان است. چگونه کسی در دولت محترم متوجه تبعات این نوع تصمیمات نیست؟
عباس عبدی نوشت: یکی از موضوعات مهم و موثر در صادرات، تغییرات در قیمت ارز است. هنگامی که لبنیات را با دلار ۵۰ هزار تومان صادر کنید، معنایش این است که لبنیات را با این قیمت از سفره مردم ایران حذف و به خارج صادر میکنید.
عباس عبدی نوشت: بیشترین جعلیات و هتک حرمتها که از طریق انتساب کذب به ائمه و حتی خداوند است به وسیله برخی از منبریها صورت میگیرد.
عباس عبدی نوشت: چند روز پیش خبری دیدم که کسی سوار هواپیمای تبریز به تهران شده بود و از پذیرایی عالی آن تعجب کرده و وقتی جویای ماجرا میشود، میگویند همراهان آقای رییس دولت در این هواپیما هستند، لذا از همه به صورت ویژه پذیرایی شده است... این دولت محرومان است، وای به آنکه دولت برخورداران میبود!!
عباس عبدی نوشت: بازگشایی سفارت عربستان و تغییر سیاست ناشی از کنار گذاشتن معیار دوگانه نیست، بلکه اینها ناشی از تغییر جایگاه و موقعیت عاملان آن است و با تغییر این جایگاه و موقعیت دوباره به همان وادی قبلی سقوط کرده و به تنظیمات کارخانه باز خواهند گشت.
عباس عبدی خطاب به روحانیون و ائمهجمعه نوشت: نمک به زخم مردم نپاشید. اگر نمیتوانید یا نمیخواهید باری را از دوش مردم بردارید حداقل بار بیشتری بر بارگران آنان اضافه نکنید.
عباس عبدی نوشت: آنان که میگفتند بدون برجام و بدون نگاه به خارج تورم را نصف و تکرقمی خواهند کرد امروز باید پاسخ روشنی بدهند که چرا تورم کمتر نشد که بیشتر هم شد؟ علت آن چیست؟ متاسفانه تاکنون سکوت کردهاند و هیچ نگفتهاند.
عباس عبدی نوشت: «مادران طلایی»، مادرانی که حدودا متولد ۱۳۰۰ تا ۱۳۲۵ هستند و اکنون شاهد خاموشی آخرینهای این نسل هستیم.
عباس عبدی نوشت: انتخابات سال ۱۳۹۲ بهرغم همه مشکلات آن جایگاه نهاد انتخابات را ارتقا داد. حمایت اصلاحطلبان از او نیز به نوبه خود فصل جدیدی را در معنای سیاست عملی در ایران پس از انقلاب گشود.
عباس عبدی معتقد است که با ادامه وضع موجود اهداف برنامه هفتم توسعه محقق نخواهد شد.
عباس عبدی نوشت: در هر حال این شیوه حکومتداری نیست. تمام قدرت حکومت را در تقابل با فرآیندهای اصلی جامعه بسیج و مستهلک و فرسوده میکنید. زمانی میرسد که خودتان هم خسته خواهید شد که علایم خستگی هویداست.
عباس عبدی نوشت: سیاست فرزندآوری تا هنگامی که مساله فقر به صورت ریشهای حل نشود، موفق نخواهد شد و فقط به جمعیت فقرا اضافه و چرخه فقر را تشدید میکند.
عباس عبدی نوشت: گزارش سازمان نظارتی و بازرسی نشان میدهد که تعداد زیادی مدیران حتی صلاحیتهای قانونی را هم برای تصدی پستی که منصوب شدهاند را ندارند چه رسد به سایر صلاحیتها. انگیزه خیر داشتن فرع بر صلاحیت است. برای انجام کار درست حتی نیازی هم به انگیزه خیر ندارد.
عباس عبدی نوشت: اردوغان برای ملتش مفید بوده و همین مهم است. ما هم باید همین راه را برویم.
عباس عبدی نوشت: این افراد چنین میفهمند که فقدان پوشش به منزله نفی حکومت است و چون خود را تابع یا ابواب جمعی و جزیی از حکومت میدانند، این نوع پوشش را نفی و رد خود تلقی میکنند و در برابر آن موضعی منفی یا حتی تهاجمی و خشونتآمیز میگیرند، در حالی که چنین تعبیری از پوشش زنان در کشورهای دیگر ندارند.
عباس عبدی نوشت: اصلاح سیاست خارجی یک ضرورت است. بدون حل مساله برجام و وارد شدن به روابط خارجی به نسبت پایدار امکان ندارد که هیچیک از دو نوع سرمایهگذاری داخلی و خارجی در شرایط مناسبی قرار گیرند.
عباس عبدی نوشت: نظام آموزشی بهویژه آموزش ابتدایی و متوسطه در وضعیت ناکارکردی مفرط قرار دارد و متاسفانه هیچ نوع سیاستگذاری مفید آموزشی نیز در جهت اصلاح این نظام فشل آموزشی نیز وجود ندارد.
عباس عبدی گفت: درباره داشتن تصویر مثبت از گذشته و دهه ۶۰خورشیدی باید گفت که دلایل گوناگونی دارد. بخشی از آن نوستالژیک است. مردم چون از وضع موجود ناراضی هستند گذشته را آرمانی دیده و حتی آن را بزک میکنند.ولی آن زندگی در مقطع خودش هرچه بود یک چیز را داشت و آن عدالت نسبی و فقدان شکاف میان دولت و ملت بود.
عباس عبدی نوشت: استیضاح وزیر صنعت تاثیری نه بر صنعت دارد و نه بر خودرو و نه حتی در کیفیت معرفی و انتخاب نامزد بعدی. این درها تا اطلاع ثانوی همچنان بر همان پاشنه خواهد گشت.
عباس عبدی نوشت: این چه سیاستی است که کل پلیس و دستگاه قضایی کشور را باید درگیر چنین مقابلهای کرد که بخش اعظم زنان کشور و خانوادهها را دربر میگیرد؟ این ابزار هر چه هم بُرنده باشد به سرعت کند و ناکارآمد میشود. بنابراین نیازمند یک تجدیدنظر اساسی در سیاستهای فرهنگی و اجتماعی هستیم.
عباس عبدی نوشت: اصولگرایان هیچگاه فکر نمیکردند که بومرنگ رفتارشان به زودی به سوی خودشان بازمیگردد.
عباس عبدی نوشت: ضعیفترین ویژگی مدیریت دولت در ایران سیاستگذاری است. شاید بتوان آن را تحت عنوان «سیاستگذاری خطی» تعریف کرد. سیاستگذاری که از بالا و مبتنی بر ذهن مدیران است و اولین چیزی که به ذهن ناقص مدیر میآید آن را سیاستگذاری میکند.
عباس عبدی نوشت: شاید آقایان نیروی انتظامی مطمئن باشند که «دوربینهای کنترلی در طرح عفاف و حجاب هیچ خطایی نخواهد داشت.» ولی مشکل اصلی خطای دوربین نیست، مشکل خطای سیاستگذاران است.
عباس عبدی نوشت: شکی نیست که پذیرش ارزشهای دینی با زور و اجبار قانون شدنی نیست. نه تنها این هدف محقق نمیشود، بلکه اثر منفی دارد.
عباس عبدی نوشت: از نظر اکثریت مردم، حتی اگر حجاب واجب شرعی باشد ضرورتی به اجبار قانونی ندارد، در آینده هم ضعیفتر میشود، بیحجابی را نباید به ضدیت با حکومت تعبیر کرد، مگر اینکه طرفداران حکومت و خودشان چنین تعبیری را ترویج کنند.
عباس عبدی نوشت: در سوی حکومت یک تبیین این است که این اغتشاش است و اگر کسی بگوید اعتراض یا جنبش، این گفتن نیز اغتشاش است! و توجه ندارند که وجود برخی خشونتها یا حتی آتش زدن سطل زباله و امثال آنکه در انقلاب هم فراوان بوده، به تنهایی نمیتواند مصداق مناسبی برای اطلاق عنوان اغتشاش باشد.
آن زمان گذشت که اصولگرایان گمان میکردند یا مدعی بودند که با آمدن افراد مثلا متدین و معتقد و جهادی از مجموعه خودشان کارها درست میشود.
عباس عبدی نوشت: الزام «حجاب شرعی» باید حذف شود. راه دیگری وجود ندارد. ماستپاشی و عصبانیت فرد ضارب، محصول چنین بنبستهایی است. تنها و روان خود را در مواجهه با حجاب زنان خسته و رنجور نکنید.
عباس عبدی نوشت: مهمترین تجربه آیندهنگرانه ایران که با شکست کامل مواجه شد، سند چشمانداز ج.ا.ا در افق ۱۴۰۴ است. سندی که در دو سال اول به خوبی جلو رفت ولی پس از آن مسیر معکوس طی شد و وضعیت را به اینجا رساند که نه تنها در نقطهای که آغاز کردیم قرار نداریم، بلکه عقب هم رفتهایم.
عباس عبدی نوشت: به احتمال قوی این توافق فقط میان ایران و عربستان نیست، بلکه به صورت ضمنی یک توافق سهجانبه است که در ذیل برنامه راهبرد همکاری چین با هر دو کشور معنا دارد و بدون دو توافق دیگر که میان چین با هر کدام از دو کشور ایران و عربستان است، ضلع سوم این توافق محقق نمیشد.
عباس عبدی نوشت: فقط ادعا میکنید و مواضعتان بیش از اینکه به سود ساختار باشد به زیان آنان است. دنبال دشمن نگردید، خطرناکتر از دشمن برای این نظام جهل و فقدان عقل سلیم و متعارف نزد برخی از مدعیان طرفداری از آن است.
عباس عبدی نوشت: یکی از مهمترین ریشههای بحران کنونی در انحصار مدیریت امور و امنیتی کردن اتفاقات است. مسوولان میخواهند همه گوش به فرمان آنان باشند، و سکوت کنند، و به حرف آنان گوش دهند. هر کس هر حرفی و گمانهای زد، محکوم است جز حرفهایی که خودشان میزنند.
عباس عبدی نوشت: واقعیت این است که برای بسیاری از مردم فرقی نمیکند که کدام دولت یا شخص موفق شود، مساله مردم موفقیت است. موفقیت هم چیزی نیست که بتوان آن را با تبلیغات جا انداخت یا از میان بُرد.
عباس عبدی نوشت: وضعیت این نسل (دهه شصتیها) بیش از اینکه محصول خواست و اراده آزادِ تک تک آنان باشد ناشی از جبری است که جامعه بر آنان تحمیل کرد و همه ما نیز کمابیش در آن شریکیم.
عباس عبدی نوشت: مسمومیت دختران به این علت به مسالهای هزینهساز تبدیل شد که سیاست رسانهای در ایران مسموم است. در چنین فضای رسانهای هر خبر و اطلاعی میتواند مسمومیت مضاعف پیدا کند.
عباس عبدی نوشت: به طور قطع شعار زن، زندگی، آزادی اثرات خود را بر جامعه رو به رشد ایران بر جای گذاشته است و مقاومت بیفایده است.
در واقع همان نقشی که دهه هشتادیها در اعتراضات اخیر داشتند، در جریان اصلاحات دهه شصتیها به عهده داشتند و بسیار هم خرسند و با انگیزه بودند- هر چند امروز از آن پشیمان هستند- ولی این پشیمانی یک خودزنی و موضعی انفعالی است.
عباس عبدی نوشت: در جریان اعتراضات پاییز، خیلیها معتقد بودند که نیروی اصلی آن اعتراضات دهه هشتادیها یا نسل z هستند. به اعتقاد من آنها نیروی میدان بودند، اصل ماجرا به متولدین دهه ۱۳۶۰ مربوط میشد.
عباس عبدی نوشت: آنچه جامعه ما را تهدید میکند، بیش از آنکه شیرابه زباله باشد، شیرابه سیاست است.
عباس عبدی نوشت: فرصت اصلاحات نامحدود نیست. به لحاظ شاخصهای گوناگون سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و نیز روابط خارجی، به علاوه وضعیت مدیریت ناکارآمد، هیچ چشماندازی برای بهبود وضع نیست. بنابراین چارهای جز اقدام برای اصلاحات وجود ندارد.