کد خبر: 797808
|
۱۴۰۵/۰۸/۱۰ ۱۰:۵۷:۲۰
| |

خطاب به یگانه کشتی ایران؛ ممنون آقای حسن یزدانی

سال‌ها بعد در تاریخ کشتی ایران حتما درج خواهد شد که ما ستاره‌ای بی بدیل داشتیم که سکو از دست نمی داد.

خطاب به یگانه کشتی ایران؛ ممنون آقای حسن یزدانی
کد خبر: 797808
|
۱۴۰۵/۰۸/۱۰ ۱۰:۵۷:۲۰

روزنامه اعتماد نوشت: حواشی، اظهارنظرها، برخی رفتارها و برخوردها، گاهی اشتباهات فنی در طول مسابقات و... را برای لحظاتی کنار بگذارید. در این صورت حتما حق می‌دهید که بنویسیم حسن یزدانی احتمالا با اختلاف موفق‌ترین کشتی‌گیر تاریخ ایران است. پسر جویباری که 11 سال پیاپی است برای ایران مدال می‌آورد. کسی که هرگز ما را ناامید نکرده و هر بار راهی هر تورنمنتی شده با دست پر برگشته. گاهی طلای جهان و المپیک، گاهی نقره و گاهی هم برنز.

این فکت واضح را برای آنهایی می‌نویسیم که پس از المپیک توکیو و شکست یزدانی مقابل تیلور در آن 17 ثانیه پایانی جهنمی، کم‌کم زمزمه‌ها در مورد توانایی‌های حسن را شروع کردند. گاهی با این لفظ که کاش یک بار کامران قاسمپور را جای حسن می‌فرستادیم با تیلور کشتی بگیرد، گاهی با این ادبیات که یزدانی فقط زیر کتف می‌زند و فنی‌اش ضعیف است، گاهی با طرح مسائل سیاسی-اجتماعی و گاهی با انتقاد از تغییر وزن او و تاثیراتش بر ارنج تیم. اما زمان گذشت و دیدیم هیچ‌کس حسن یزدانی نمی‌شود.

در همه این سال‌ها یزدانی فقط یک کار انجام داد؛ رفتن به مسابقات و کسب مدال برای ایران. برای او فرقی نداشته در چه تورنمنتی شرکت می‌کند یا در چه وزنی. هفتاد و چند کیلو است یا 86 یا 97. مهم نبوده چه رقبای قدرتمند و پیشکسوتی در آن وزن حضور دارند. آن زمان که جوان بود در 2016 بزرگان 74 را به زیر کشید و بعد در 86 کشتی‌های یک‌طرفه و زیر دو دقیقه را باب کرد. حالا هم که بعد از دو جراحی کتف به وزن 97 کیلوگرم آمده همین مسیر را ادامه می‌دهد.

در همین مسابقات پیش رو بیش از هر کسی آرش یوشیدای ژاپنی را اذیت کرد و به اعتقاد بسیاری از کارشناسان داوری برنده واقعی مسابقه بود. سپس در دیدار رده‌بندی قهرمان المپیک 2024 در این وزن را شکست داد آن‌هم به راحتی آب خوردن.

هیچ کشتی‌گیری در تاریخ ایران چنین استمراری نداشته است؛ حتی بزرگانی نظیر آقا تختی و این رکورد منحصر به فرد حسن یزدانی است که شاید به خاطر معاصرت آنچنان که باید و شاید بزرگ به نظر نمی‌آید.

اما سال‌ها بعد در تاریخ کشتی ایران حتما درج خواهد شد که ما ستاره‌ای بی‌بدیل داشتیم که سکو از دست نمی‌داد. احتمالا سال‌های بسیار زیاد طول خواهد کشید که دوباره کشتی‌گیری در سطح حسن یزدانی داشته باشیم. از این منظر علاقه‌مندان به کشتی در دوره معاصر خوش‌شانس بوده‌اند که با چنین اعجوبه‌ای هم‌عصر بوده‌اند.

برای همه اینها باید از حسن یزدانی ممنون باشیم. ممنون آقای یزدانی! برای این همه سال درخشش.

 

برای مطالعه و بررسی آخرین اخبار و تحلیل‌ها به کانال اعتمادآنلاین در «روبیکا» و «بله» مراجعه کنید.

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها