کد خبر: 792788
|
۱۴۰۵/۰۷/۰۷ ۱۱:۲۳:۰۰
| |

پیش‌بازی ایران - روسیه با علی لطیفی: اصلا مدیریتی در فوتبال نداریم/ چرا قایدی که یکی از بهترین‌هاست، دعوت نمی شود؟

علی لطیفی ملی پوش سابق فوتبال کشورمان می گوید تکلیف تیم ملی مشخص نیست و همین به فوتبال ضربه زده است.

پیش‌بازی ایران - روسیه با علی لطیفی: اصلا مدیریتی در فوتبال نداریم/ چرا قایدی که یکی از بهترین‌هاست، دعوت نمی شود؟
کد خبر: 792788
|
۱۴۰۵/۰۷/۰۷ ۱۱:۲۳:۰۰

روزبه دلاور| تیم ملی فوتبال کشورمان پس از شکست تلخ و دور از انتظار مقابل ازبکستان حالا در گردابی از حواشی و انتقادات فرو رفته است.

به گزارش روزنامه اعتماد، درحالی‌ که کادرفنی و فدراسیون زیر تیغ تیز افکار عمومی قرار دارند حمایت قاطع مهدی تاج از امیر قلعه‌نویی و ادعای او مبنی بر اینکه گزینه‌‌ای بهتر از این مربی در میان مربیان ایرانی وجود ندارد، تنها بر ابهامات آینده افزوده است!

در آستانه دیدار حساس با روسیه سایه تردیدها بر سر نیمکت تیم ملی سنگینی می‌کند. اینکه در صورت ناکامی احتمالی مقابل روس‌‌ها چه سرنوشتی در انتظار این کادرفنی قرار دارد پرسشی است که در گفت‌وگو با علی لطیفی، پیشکسوت فوتبال به واکاوی آن پرداخته‌‌ایم که حاصل را در ادامه می‌خوانید.

 

  ‌دلیل باخت ایران مقابل ازبکستان از نظر شما چه بود؟

بعد از اینکه جام جهانی تمام شد گفتم که این تیم برای کادرفنی بعدی، هر کسی باشد، اگر جوانگرایی نکنند چوب دوسر طلا می‌شود! به دلیل اینکه نه جوانگرایی کردیم و نه می‌توانند به موفقیت برسند. این احتمالات من از وضعیت تیم ملی بود. الان آقای قلعه‌نویی گفته تیم ملی جای جوانگرایی نیست و ما به همین منوال دهه‌هاست که دچار مشکل هستیم. همان زمان‌ها هم در بازی‌های آسیایی ما با علی دایی شرکت می‌کردیم و تیم‌های مدعی دیگر با جوان‌ها و امیدهای خود. جدا از اینکه برای زیرساخت‌ها کاری نکردیم در مجموع آقای قلعه‌نویی یک‌بار برای همیشه عنوان کند که تیم برای نتیجه گرفتن می‌رود یا ساختن یک تیم برای آینده؟ این یک موضوع مبهم شده چون اگر بگوید برای آینده، ما که جوانی نمی‌بینیم و اگر بگویند برای کسب نتیجه که آن‌هم یک بحث دیگر است. حتی اگر سرمربی هم باور دارد این تیم نتیجه می‌گیرد من معتقدم این تیم شرایط کسب رسیدن به موفقیت را ندارد.

 ‌در لیست جدید تیم ملی برخی نفرات دعوت نشده‌اند و بعضی هم باز دعوت شده‌اند که صحبت از تسویه‌حساب‌های شخصی است. این حرف‌ها پیرامون تیم ملی را قبول دارید؟

این فوتبال ما عجیب و غریب است. یکی مثل سردار آزمون به هر دلیلی در مهم‌ترین تورنمنت دنیا به تیم ملی دعوت نمی‌شود. حالا به هر دلیل درست یا غلط بعد برای جام ملت‌ها که تیم ملی‌های قدرتمند با هدف ساختن یک تیم قدرتمند برای جام جهانی بعدی شرکت می‌کنند او دعوت می‌شود. متاسفانه ما چنین برنامه‌ای نداریم. حالا مثلا قایدی یکی از بهترین‌هاست و دلیل دعوت نشدن او را نمی‌دانم و از توضیحات قلعه‌نویی در این باره مطلع نیستم. شما می‌دانید؟

 ‌گفته شده بعضی‌ها به دلیل انضباطی دعوت نشدند مثل صیادمنش؟

حتی اگر انضباطی است نباید این‌طور اعلام شود بلکه باید با مستندات بگویند. وقتی فقط می‌گویید انضباطی عملا توپ در زمین آن بازیکن است. درست نیست که خودشان را مقابل بازیکن قرار بدهند و آن پرده‌ها پاره شود. بهترین کار ممکن این است وقتی بازیکنی را دعوت نمی‌کند مثل تمام جای دنیا دلایلش را عنوان کند. بگوید مثلا سلیقه‌ام نیست.

 ‌اینکه در تلویزیون مربی تیم ملی نام بازیکن را می‌برد و دلیل عدم دعوتش را مسائل غیرفوتبالی عنوان می‌کند، ممکن است به اتحاد و انسجام تیم ملی آسیب برساند؟

صددرصد آسیب می‌رساند. الان آن بازیکنانی که در تیم ملی هستند هم دیگر آن حاشیه امنیت را ندارند و با خود می‌گویند اگر در جام ملت‌ها نتیجه نگیریم این بلا ممکن است سر تک‌تک ما بیاید! صادقانه بگویم این کار اشتباه محض است. اصلا می‌خواستند کل تیم را عوض کنند و دلیل را فنی عنوان یا در لفافه طوری از انضباطی می‌گفتند تا بازیکن مجبور به دفاع از خودش نشود. این کاملا به ضرر تیم است. موضوع خیلی مهم دیگر اینکه تلویزیون هم این وسط یک‌طرفه از تیم ملی حمایت می‌کند و این را بارها گفته‌اند اما چه حمایتی؟ چرا قبلا این‌طور نبود؟   در مورد فوتبال هم بیشتر از اینکه از مربیان ضربه بخوریم از سوءمدیریت‌های کلان داریم ضربه می‌خوریم. در بعد فرهنگی و سیاسی هم همین‌طور که هیچ برنامه‌ریزی مدونی نداریم و صرفا از این ستون به آن ستون فرج است، پیش می‌رویم! اگر کار خوب دربیاید می‌گویند من کردم و اگر بد شود گردن این و آن می‌اندازند. چیزی که در کشور ما وجود ندارد «استعفا» است که محلی از اعراب ندارد! حالا ورزشی چه غیرورزشی.

 از مدیریت گفتید. رییس فدراسیون اخیرا در مصاحبه‌ای گفت در ایران بهتر از قلعه‌نویی نداریم‌ نظر شما در این باره چیست؟

اگر بهتر از قلعه‌نویی نداریم خب بنشینند با او صحبت کنند که پیرترین تیم تاریخ جام جهانی بودیم و نتیجه نگرفتیم. تاج بیاید بگوید سیاست فدراسیون این است که سرمربی باید جوانگرایی کند‌. الان وضعیت تیم ملی امید را ببینید. آیا عبدی که دوست من هم هست در شرایط عادی سرمربی می‌شد؟ آقای قلعه‌نویی براساس رزومه‌اش انتخاب شده و به لحاظ افتخار سرآمد است اما او قدرت و برنامه‌ریزی برای ساختن یک تیم برای چهار سال بعد را دارد یا نه؟ سوال اصلی این است. شما کاری که سرمربی اسپانیا و آرژانتین کردند را ببینید که با جوان‌ها نتیجه گرفتند. مدیریت و برنامه الکی نیست. ما اصلا مدیریتی در فوتبال نمی‌بینیم. همه چیز با کدخدامنشی است.

 ‌اگر به روسیه هم ببازیم وقت شوک دادن به تیم ملی  نیست؟

کاری که قلعه‌نویی کرده و بازیکنان خوبی مثل قایدی را کنار گذاشته یعنی عملا توپ را به زمین بازیکنان انداخته که ناکامی احتمالا بر گردن بازیکنان باشد. آیا او می‌تواند تضمین بدهد با این کارش تیم ملی موفق می‌شود؟ من اگر جای تاج بودم به قلعه‌نویی حکم می‌کردم که در جام جهانی و جام ملت‌های قبل و پایه‌ها نتیجه نگرفتیم اما برای چهار سال بعد برنامه‌ریزی مدون بدهد از تیم امیدها و جوانان به علاوه دو، سه بازیکن باتجربه و برای آینده تیمی بسازد. کاری که ژاپن و کره می‌کنند.

 

برای مطالعه و بررسی آخرین اخبار و تحلیل‌ها به کانال اعتمادآنلاین در «روبیکا» و «بله» مراجعه کنید.

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها