کد خبر: 436324
|
۱۳۹۹/۰۷/۱۰ ۱۲:۲۹:۳۵
| |

اظهارات مهم رئیس‌جمهوری درباره ارز یارانه‌ای و موسسات دانش‌بنیان

رئیس‌جمهور گفت: هر زمانی که دست بانک مرکزی باز شود ما مشکلی نداریم که برای موسسات دانش بنیان، از ارز یارانه‌ای استفاده کنیم.

اظهارات مهم رئیس‌جمهوری درباره ارز یارانه‌ای و موسسات دانش‌بنیان
کد خبر: 436324
|
۱۳۹۹/۰۷/۱۰ ۱۲:۲۹:۳۵

اعتمادآنلاین| حجت‌الاسلام و المسلمین حسن روحانی رئیس‌جمهور صبح امروز(پنجشنبه) در بهره‌برداری از طرح‌های معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و با افتتاح طرح تولید فراورده‌های مشتق از پلاسما و فاکتورهای خونی 8 و 9، اظهار کرد: تامین آب مورد نیاز برای پالایشگاه پلاسما را به آقای استاندار البرز واگذار می‌کنیم تا مشکل مورد نظر را حل کنند زیرا آب تهران هم از کرج تامین می‌شود.

روحانی با اشاره به مشکلات ارزی مربوط به تولید فرآورده‌های مشتق از پلاسما، اظهار کرد: هر زمانی که دست بانک مرکزی باز شود ما مشکلی نداریم که برای اینگونه موسسات، از ارز یارانه‌ای استفاده کنیم ولی به هرحال شما با هر قیمتی که این فرآورده‌ها برای این پالایشگاه تمام می‌شود به بازار عرضه می‌کنید.

من از همه کسانی که این کار مهم و دانش بنیان را به ثمر نشاندند تشکر می‌کنم. 30 سال است که ما دنبال ساخت پالایشگاه تولید فرآورده‌های مشتق از پلاسما و فاکتورهای خونی هستیم.

{با افتتاح واحد تولید واکسن HPV و با بیان اینکه باعث افتخار است که ما می‌توانیم یک واکسن انسانی را در کشور و به دست دانشمندان خودمان افتتاح کنیم}: بسیاری از زنان و دختران ما به این واکسن نیازمند هستند و می‌تواند برای پیشگیری موثر باشد.

زمانی که وزارت بهداشت این محصول را تائید می‌کند، قاعدتا همه مراحل را مورد بررسی قرار می‌دهد و مسئولان این واحد تولیدی می‌گویند که آمادگی دارند این محصول را به بازار عرضه کنند.

آقای محسنی بندپی استاندار تهران نیز حتما این واحد تولیدی را یاری خواهد کرد زیرا رشته تحصیلی و تخصصی وی با کار فعالیت‌های این واحد مرتبط است.

برای ما بسیار مهم است که نسل جوان دانش‌آموخته و تحصیلکرده ما فضایی برای فعالیت و همچنین تعالی علم و دانش و فناوری داشته باشند. خدا را شکرگذاریم که در این هفت سال تلاش‌های بسیار خوبی شده و معاونت علمی و فناوری رییس جمهور و وزارتخانه‌های مربوطه در زمینه ارتقاء شرکت‌های دانش‌بنیان تلاش زیادی کردند.

تقریباً ‌می‌توان گفت شرکت‌های دانش‌بنیان نسبت به هفت سال پیش، حدوداً 100 برابر شده، این اهمیت فوق‌العاده‌ای دارد. تحصیلکردگان ما در این شرکت‌ها جذب می‌شوند و حتی نیروی انسانی خلاق ایرانی که در خارج از کشور هستند، روزانه جذب این شرکت‌ها می‌شوند و این حائز اهمیت است.

ما در بخش دارو نیازمند آن هستیم که مواد اولیه را وارد کشور کنیم یعنی ارزبری ما هم برای بخشی از داروهاست و هم برای بخشی از مواد اولیه شرکت‌های داروسازی ماست. شرکت‌های دانش‌بنیان قدم به قدم می‌توانند ما را مستغنی کنند و اگر ما حدود یک میلیارد وارد کننده مواد اولیه هستیم، به راحتی می‌توانیم نیمی از آن یا حدود 400 میلیون دلار آن را در داخل تامین کنیم و نیاز به واردات خارج نداشته باشیم.

دولت با همه توان در سیاست‌گذاری، تسهیل گری و حمایت از این شرکت‌ها، پشتیبانی خود را انجام می‌دهد.

مساله دارو امنیت جسم و جان مردم را تامین می‌کند. آقای ستاری نیز قول دادند تا پایان این دولت 4 واکسن انسانی دیگر به این واکسن اضافه می‌شود. از روز اول در دولت یازدهم یکی از تاکیدات من تولید واکسن مخصوصاً واکسن انسانی بود که خیلی مسبوق به سابقه هم نبود.

معاونت علمی و فناوری اظهار امیدآفرینی کردند که ما بتوانیم واکسن آنفولانزا را هم در ماه‌های آینده به ثمر برسانیم. این برای مردم ما امنیت آفرین است و آرامش بخش است. ما از همه شرکت‌های خصوصی تشکر می‌کنیم. سرمایه گذاری دولت در بسیاری از این شرکت‌ها بخش کمی را دارد یا کلاً سرمایه‌گذاری به عهده بخش خصوصی است.

برای ما بسیار اهمیت دارد که بخش خصوصی و مخصوصاً شرکت‌های دانش‌بنیان فعال باشند. این شرکت‌ها، شرکت‌هایی هستند که زود به سودآوری می‌رسند، یعنی با یک زمان کم و امکانات متوسط به درآمدهای بسیار ارزشمندی می‌رسند. مخصوصاً در زمینه بیوتکنولوژی که داروهای زیست فناوری بسیار مهم و گران قیمت هستند و تامین آنها اهمیت ویژه‌ای دارد.

امنیت غذایی برای کشور ما بسیار مهم است. ما در دوران کرونا اهمیت هر دو بخش دارو امنیت غذایی را بیشتر درک کردیم. در مسئله امنیت غذایی، شرایط دنیای امروز با قبل از کرونا متفاوت است و ما باید روی پای خود بایستیم و به خودمان متکی شویم.

شما ببینید که یک شرکت دانش بنیان با تولید کود، سم و بذر مورد نیاز چقدر می‌تواند کمک کند به اینکه محصول با افزایش بیشتر مواجه شود و ما بتوانیم به خودکفایی نزدیک‌تر شویم.

هم در بخش دارو و هم در بخش مواد غذایی یکی از اصولی که باید به سمت آن حرکت کنیم، خوب مصرف کردن است. مصارف ما به دقت انجام نمی‌گیرد و گاهی دارو بیش از حد در نسخه نوشته می‌شود و گاهی بیش از حد خریداری می‌شود. داروها معمولاً در خانه‌ها می‌مانند و مصرف نمی‌شوند بنابراین بد مصرف کردن هم در مواد غذایی و هم در دارو بسیار مضر است و ما باید به یک مصرف بهینه در کشور برسیم.

طبق آماری که در روزهای اخیر به من گزارش دادند، 40 درصد مواد غذایی ما تلف و ضایع می‌شود. این مساله یا به خاطر بد مصرف کردن یا به خاطر تولید غیردقیق است و یا به خاطر این است که زنجیره لازم در صنایع تبدیلی در اختیار نداریم و این‌ها از بین می‌رود.

آمار به ما می‌گوید 40 درصد، حتی اگر 20 درصد یا 10 درصد هم باشد خیلی زیاد است. این همه تلاش صورت می‌گیرد تا مواد غذایی تولید و نیاز مردم مرتفع شود.

ما نباید به خاطر بد مصرف کردن در مقاطع مختلف، 40 درصد آن را از دست بدهیم بنابراین یکی از کارهای بزرگی که امروز باید انجام بگیرد، ایجاد فرهنگ لازم در بخش تولید و مصرف است تا ما بتوانیم با بهترین وجه و کیفیت تولید و به اندازه مصرف کنیم و در حداقل ضایعات مواد غذایی را داشته باشیم.

اینکه ما امروز توانستیم چندین شرکت دانش بنیان را افتتاح کنیم، هم از لحاظ علمی و هم از لحاظ نیازمندی‌های جامعه و جذب جوانان تحصیل‌کرده برای ما بسیار افتخارآمیز بود. افتتاح بیست و ششم ما بر همه آن افتتاح‌ها از نظر علمی و دانش بنیان بودن مزیت داشت.

منبع: خبرآنلاین

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    خواندنی ها