کد خبر: 644396
|
۱۴۰۲/۰۹/۲۲ ۰۸:۰۰:۲۱
| |

پشت پرده قاچاق گوشی‌های سرقتی به کابل و هرات

مالخران افغانستانی به صورت عمده تلفن همراه از مالخران ایرانی می‌خرند و موبایل‌ها را به هرات و کابل می‌برند.

پشت پرده قاچاق گوشی‌های سرقتی به کابل و هرات
کد خبر: 644396
|
۱۴۰۲/۰۹/۲۲ ۰۸:۰۰:۲۱

باتوجه به این‌که این روزها قیمت گوشی‌های هوشمند بسیار گران شده است، سودجویان به فکر خرید و فروش گوشی‌های تلفن‌ همراه سرقتی افتاده و به سارقان سفارش گوشی می‌دهند تا با سرقت آنها و خرید با قیمت اندک به سود کلان برسند. باتوجه به این‌که گوشی‌های سرقت‌شده در داخل کشور قابل ردیابی است، راه جدیدی برای فروش پیدا کرده‌اند؛ این گوشی‌ها را به افغانستان قاچاق می‌کنند.

به گزارش جام جم، این روزها مالخران افغانستانی به صورت عمده شروع به خرید تلفن همراه از مالخران ایرانی می‌کنند. بسیاری از سارقان گوشی همراه به دلیل عدم اعتماد به مالخران افغانستانی به آنها گوشی نمی‌فروشند، همین باعث شده تا این افراد که در حال قاچاق گوشی به افغانستان هستند از مالخران ایرانی گوشی‌ها را خریده و از مرز رد کنند.

مالخران که روزانه چند صد گوشی سرقتی را به آن سوی مرز ارسال می‌کنند، به سارقان سفارش گوشی‌های هوشمند آیفون و سامسونگ می‌دهند و از سارقان فقط گوشی‌ای که سفارش داده‌اند را می‌خرند. این مالخران که پول بیشتری نسبت به مالخران دیگر پرداخت می‌کنند، در حال تبدیل شدن به سلطان خرید گوشی‌های سرقتی هستند. یکی از مالخران افغان که در طرح پلیس آگاهی تهران دستگیر و از او ۱۵۰ گوشی هوشمند کشف شده بود، می‌گوید: گوشی‌های سرقتی ایرانی در افغانستان قابل ردیابی نیست. به همین دلیل آنها را یک‌پنجم قیمت می‌خریم و به کشورمان ارسال می‌کنیم. ما به سارقان سفارش گوشی‌های آیفون از ۱۲ به بالا را می‌دهیم.

او در مورد سودی که از این راه به دست می‌آورد، مدعی شد: هر گوشی بسته به مدلش، قیمت متفاوتی دارد. سعی می‌کنیم قیمتی تعیین کنیم که برای سارق، ریسک سرقت صرفه داشته باشد. هرآیفون۱۳ را بین ۱۲تا ۱۵میلیون تومان می‌خریم و به همین خاطرسارقان و زورگیران ترغیب می‌شوند برای ما سرقت کنند. مالخر ایرانی این گوشی رابیشتر از۱۰میلیون نمی‌خرد. گوشی‌ها پک می‌شود.

یکی دیگر از مالخران گوشی‌های سرقتی می‌گوید: ما به دزدان سفارش را می‌دهیم و آنها گوشی را به ما تحویل می‌دهند. بعد از خرید گوشی‌ها آنها را در پک‌های ۱۰تایی بسته‌بندی می‌کنیم و هر وقت به ۱۰۰گوشی رسید، کارارسالش به آن‌سوی مرزرا انجام می‌دهیم. البته گاهی ممکن است این روند راباگوشی‌های بیشتری انجام دهیم. ماهی یک تا دو محموله به افغانستان ارسال می‌کنیم.

این مالخر در مورد نحوه قاچاق تلفن همراه می‌گوید: هر پک گوشی سرقتی که ماهرانه بسته‌بندی می‌شود شامل ۱۰ موبایل است. این گوشی‌ها را بعد از بسته‌بندی در تهران، تحویل قاچاقچیان می‌دهیم تا آنها را به افغانستان برده و آنجا تحویل همدستان‌مان دهند. برای هر گوشی، قاچاق‌بر ۵۰۰ هزار تومان از ما دریافت می‌کند و خیلی راحت از مرز به صورت قاچاقی رد می‌کند. تمام قاچاق‌برها با مسیر و مرز آشنا هستند گاهی از مرز دوغارون و گاهی از بی‌راهه منتقل می‌کنند.براساس ادعای این مالخر، گوشی‌ها ابتدا به شرق کشور منتقل و سپس به آن‌سوی مرز می‌رود.

مرد ۳۵ ساله در مرز دوغارون دستگیر شده است؛ از او به عنوان متخصص حمل گوشی‌های تلفن همراه نام می‌برند. خودش می‌گوید هزاران گوشی سرقتی را از مرز و بیراهه به هرات و شهرهای دیگر افغانستان برده است اما چند روز قبل هنگام حمل دو محموله در دو خودروی جداگانه، شناسایی و دستگیر شده و بیش از ۲۰۰ گوشی تلفن همراه سرقتی به دست ماموران مرزبانی افتاده است.

نصیر ۳۸ ساله می‌گوید: من مرز دوغارون و بیراهه‌های مرزی را بلد هستم. چهار سال قبل یکی از همشهریانم به من پیشنهاد داد در ازای حمل محموله گوشی‌های سرقتی، پول خوبی می‌دهد. وسوسه شدم چون هربار محموله‌ها رو می‌بردم، چند ۱۰ میلیون تومان گیرم می‌آمد و خطرش از حمل مواد مخدر کمتر بود. پیشنهادش را قبول  کردم و وارد این کار شدم. تا این‌که به بزرگ‌ترین حمل‌کننده گوشی تبدیل شدم. از دو سال قبل تصمیم گرفتم در پوشش تاکسی‌های مسافربر هرات، گوشی‌ها را منتقل کنم. این کار خیلی راحت‌تر بود و هیچ‌کس شک نمی‌کرد. بیشتر گوشی را داخل باک، زیر زاپاس و داخل صندلی ماهرانه جاساز و منتقل می‌کردم. در آخرین بار اما گوشی‌ها  لو رفت و ماموران آنها را کشف کردند. من به مالخر تعهد داده بودم در صورت لو رفتن، ۵۰ درصد هزینه را بدهم که آن را باید پرداخت کنم. خودم نیز به زندان می‌افتم.

قدرت، یکی دیگر از قاچاق‌برها ست که در جنوب‌شرق کشور فعال بود اما چندی قبل از سوی پلیس دستگیر شد، می‌گوید: علاوه بر مرز دوغارون من و چند نفر دیگر از مرز نیمروز گوشی‌های پک‌شده را خارج می‌کردیم و در افغانستان تحویل نماینده خریدار می‌دادیم. بیشتر گوشی‌ها از مرز نیمروز وارد افغانستان شده و از آنجا به سراسر کشور ارسال می‌شود.

یکی از مالخران افغانستانی که گوشی‌های سرقتی را می‌خرید ولی از سوی پلیس شناسایی و دستگیر شد، در مورد سرانجام گوشی‌های ایرانی گفت: کابل و هرات بازار خوب گوشی‌های سرقتی ایران است. ما لیست گوشی‌ها را از طریق رابط‌مان در بازار کابل دست به دست می‌کنیم و فروشندگان این بازار به دلیل قیمت خیلی خوب این گوشی‌ها، آنها را می‌خرند. ما حتی از داخل افغانستان سفارش می‌گیریم و به دزدان ایرانی بر همین اساس سفارش می‌دهیم.

سردار علی ولیپورگودرزی، رئیس‌پلیس آگاهی تهران در مورد سرانجام گوشی‌های سرقتی گفت: در سال‌های اخیر با چرخه خروج گوشی‌های تلفن همراه به افغانستان روبه‌رو هستیم. مالخران متاسفانه از سارقان سوء‌استفاده کرده و با سفارش به آنها چرخه سرقت را دائمی می‌کنند.به گفته وی تا وقتی مالخری نباشد، سارقی هم نیست به همین دلیل تمرکز پلیس روی برخورد با مالخران است و در چند طرح اخیر پلیس مالخران بزرگی دستگیر شدند.رئیس‌پلیس آگاهی تهران تاکید کرد: در طرح‌های اخیر مالخرانی که تبعه غیرمجاز بودند هم شناسایی، دستگیر و گوشی‌های پک‌شده آماده ارسال به آن‌سوی مرز از آنها کشف شد.در همین حال، رئیس اتحادیه فروشندگان تلفن همراه در هرات، ضمن تایید خرید و فروش گوشی‌های فاقد سند به تسنیم گفته است: «از دو سال گذشته دو آیین‌نامه برای جلوگیری از چنین مشکلاتی برای خریداران و فروشندگان صادر شد اما ظاهرا کارساز نبوده است.»

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    خواندنی ها