کد خبر: 798330
|
۱۴۰۵/۰۸/۱۳ ۰۸:۱۶:۴۲
| |

گروسی: تا آخرین زمانی که ما از کوه کلنگ بازرسی کرده بودیم، هیچ فعالیت هسته‌ای و تجهیزاتی در داخل آن وجود نداشت/ به دنبال راه‌حل دیپلماتیک برای موضوع هسته‌ای ایران هستم

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که تاکنون تجاوز نظامی آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه تأسیسات هسته‌ای تحت پادمان ایران را در چارچوب وظایف ذاتی این نهاد محکوم نکرده است، مدعی شد که همواره به دنبال راه‌ حل‌های سیاسی و دیپلماتیک برای موضوع هسته‌ای ایران بوده است.

گروسی: تا آخرین زمانی که ما از کوه کلنگ بازرسی کرده بودیم، هیچ فعالیت هسته‌ای و تجهیزاتی در داخل آن وجود نداشت/ به دنبال راه‌حل دیپلماتیک برای موضوع هسته‌ای ایران هستم
کد خبر: 798330
|
۱۴۰۵/۰۸/۱۳ ۰۸:۱۶:۴۲

رافائل گروسی در گفت‌ وگو با رادیو کاراکول کلمبیا، در پاسخ به پرسشی درباره پیامدهای حمله نظامی آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه تأسیسات هسته‌ای ایران گفت: «به‌ عنوان یک دیپلمات و مدیر یک سازمان بین‌المللی که در زمینه عدم اشاعه فعالیت می‌کند، همواره به دنبال راه‌حل‌های سیاسی و دیپلماتیک هستم.»

به گزارش ایرنا؛ وی افزود: « ترجیح می‌دهم درباره مفید بودن یا نبودن استفاده از زور اظهارنظر نکنم. این بر عهده کسانی است که چنین اقدامی را انجام داده‌اند که قضاوت کنند آیا این اقدام مفید بوده است یا نه.»

مدیرکل آژانس در ادامه اذعان کرد که تجاوز نظامی به ایران موجب آسیب دیدن زیرساخت‌های برنامه هسته‌ای کشور شده است.

گروسی با اشاره به ضرورت جلوگیری از تکرار این حملات تصریح کرد: «آنچه اکنون اهمیت دارد و من تلاش می‌کنم بر آن تمرکز کنم، پیدا کردن راه‌حل‌هایی است که بتوانند از وقوع یک درگیری نظامی جدید در ایران جلوگیری کنند. این امر غیرممکن نیست.»

گروسی در بخش دیگری از مصاحبه خود، در پاسخ به این پرسش ادعایی که آیا ایران سلاح هسته‌ای در اختیار دارد، گفت: «در این موضوع نباید مخاطبان را دچار سردرگمی کنیم. ایران سلاح هسته‌ای ندارد.»

وی با این حال مدعی شد که فعالیت‌های دارای برخی ابعاد نگران‌کننده است و تهران پاسخ‌ها، شفافیت و دسترسی‌های مورد درخواست آژانس را به‌طور کامل فراهم نکرده است.

مدیرکل آژانس همچنین با اشاره به غنی‌سازی ۶۰ درصدی اورانیوم در ایران مدعی شد که برخی جنبه‌های برنامه هسته‌ای کشور نیازمند نظارت بیشتر است و در شرایط کنونی امکان چنین نظارتی وجود ندارد.

گروسی در پاسخ به پرسشی درباره تأسیسات «کوه کلنگ» در نزدیکی نطنز نیز تأیید کرد: «تا آخرین زمانی که ما از آن بازرسی کرده بودیم، هیچ فعالیت هسته‌ای و هیچ تجهیزاتی در داخل آن وجود نداشت.»

وی در ادامه اظهارات خود گفت که به دلیل نبود بازرسی‌های جدید، نمی‌تواند درباره نوع فعالیت‌های احتمالی در این مجموعه از زمان آخرین بازرسی اظهارنظر کند و بار دیگر خواستار ازسرگیری همکاری‌های ایران و آژانس شد.

برای مطالعه و بررسی آخرین اخبار و تحلیل‌ها به کانال اعتمادآنلاین در «روبیکا» و «بله» مراجعه کنید.

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها