کد خبر: 654712
|
۱۴۰۳/۰۱/۰۴ ۱۰:۰۰:۱۵
| |

«اعتمادآنلاین» بررسی می‌کند:

نگاهی تحلیلی به جنگ غزه؛ آیا احداث اسکله غزه در راستای منافع فلسطینی است؟- بخش سوم

نوار غزه سال‌هاست در محاصره و تحریم اسرائیل قرار دارد و کشورهای غربی و صد البته عربی به رهبری مصر در این کار همکاری تنگاتنگی با اسرائیل داشته و دارند.

نگاهی تحلیلی به جنگ غزه؛ آیا احداث اسکله غزه در راستای منافع فلسطینی است؟- بخش سوم
کد خبر: 654712
|
۱۴۰۳/۰۱/۰۴ ۱۰:۰۰:۱۵

سید عماد حسینی- نوار غزه سال‌هاست در محاصره و تحریم اسرائیل قرار دارد و کشورهای غربی و صدالبته عربی به رهبری مصر در این کار همکاری تنگاتنگی با اسرائیل داشته و دارند.

غیر از یک دوره کوتاه که اخوان‌المسلمین بر مصر حکومت کرد، در باقی این مدت مردم غزه همواره در محاصره و تحریم زندگی کرده‌اند و برای حداقل‌های خود نیز مجبور بوده‌اند منتظر صدور مجوز اسرائیل باشند، مجوزی که حتی در مورد عبورشان از مرز مصر هم صدق می‌کند.

این مقدمه صرفاً به این خاطر ذکر شد تا یادآور شویم محاصره نوار غزه اتفاقی تازه نبوده و تاریخچه آن به سالیان گذشته بازمی‌گردد.

اما با آغاز تهاجم اسرائیل علیه نوار غزه، محاصره این منطقه شدیدتر هم شد و بعد از کمبود و فقدان بسیاری از مواد غذایی در این منطقه جنگ‌زده، گرسنگی بسیاری از مردم این منطقه به‌ویژه کودکان را به کام مرگ کشاند.

دولت آمریکا بدون در نظر گرفتن مسیرهای معمول و عادی انتقال کمک‌های بشردوستانه که اتفاقاً با توجه به وتوهایش به قطعنامه‌های ضدجنگ در شورای امنیت محدود مانده‌اند، به دو حرکت نمایشی پرتاب بسته‌های غذایی از هوا و ادعای ساخت اسکله دریایی در غزه پرداخته و در مورد آن تبلیغات بسیاری هم می‌کند.

سوای پرتاب‌های نمایشی بسته‌های کمک، واشینگتن ادعا می‌کند درصدد احداث اسکله در غزه است.

جالب اینجاست که آمریکایی‌ها ادعا می‌کنند هزینه این اسکله 35 میلیون دلار است که قرار است پنج هزار نظامی آمریکایی آن را طی دو ماه احداث کنند، این در حالی است که کارشناسان تاکید می‌کنند چینی‌ها قادرند این اسکله را ظرف سه روز بسازند.

اصل احداث این اسکله آن هم با پیش‌قدمی آمریکا که گفته می‌شود با حمایت مالی امارات متحده عربی اجرایی می‌شود، ابهامات و پرسش‌های زیادی به همراه دارد، به‌ویژه که تصاویر منتشرشده در روزهای اخیر نشان می‌دهند نظامیان اسرائیل مشغول آماده‌سازی برای احداث اسکله هستند.

  • آیا این اقدام به منظور بهبود جایگاه آمریکا در میان افکار عمومی جهان و به‌ویژه دولت بایدن در میان رأی‌دهندگان آمریکایی صورت می‌گیرد؟
  • این اقدام چه ارتباطی با طرح پشت پرده فراهم کردن زمینه حضور گسترده امارات در نوار غزه و قرارگیری این شیخ‌نشین متحد اسرائیل به جای همسایه‌اش قطر دارد؟
  • اجرای این پروژه چه ارتباطی با افزایش فشار بر مصر برای فراهم کردن زمینه اسکان فلسطینیان در صحرای سینا خواهد داشت؟
  • آیا احداث اسکله دریایی در آب‌های غزه ارتباطی با منابع گازی عظیم کشف‌شده در این منطقه دارد؟
  • آیا به بهانه احداث این اسکله، نیروهای چندملیتی برای سرکوب حماس وارد غزه خواهند شد؟

این پرسش‌ها و تعداد زیادی پرسش دیگر طرح آمریکا را به‌شدت زیر سوال برده است.

به گفته برخی کارشناسان، آمریکا راه‌های آسان‌تری هم برای رساندن کمک به دست مردم غزه دارد و حتی می‌توانست با قطع کمک‌های نظامی مستمر خود به اسرائیل، تل‌آویو را مجبور به فراهم کردن زمینه رسیدن کمک‌های بشردوستانه‌ای کند که از سرتاسر جهان هم‌اکنون پشت مرزهای رفح منتظر ورود هستند.

از همین روست که برخی از تحلیلگران می‌گویند، پروژه اسکله غزه بیش از آنکه راهی برای رساندن کمک به مردم نوار غزه باشد، وسیله‌ای برای فراهم کردن زمینه تکمیل محاصره گروه‌های فلسطینی و دسترسی آسان‌تر نیروهای نظامی از طریق دریا به این منطقه است.

به‌ویژه که این اسکله دیگر می‌تواند حضور علنی نظامی آمریکا و کشورهایی همچون امارات، اردن و... را در غزه توجیه کند.

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    خواندنی ها