کد خبر: 557212
|
۱۴۰۱/۰۳/۲۲ ۱۰:۳۲:۲۸
| |

گرفتاری ترکیه در بحران لیر

لیر ترکیه در میانه امروز با قیمت هزار و ۵۴۶ تومان معامله می‌شود و نسبت به روز گذشته ۵۹ تومان افزایش یافت.

گرفتاری ترکیه در بحران لیر
کد خبر: 557212
|
۱۴۰۱/۰۳/۲۲ ۱۰:۳۲:۲۸

 بر اساس اعلام شبکه اطلاع‌رسانی ارز، طلا و سکه، لیر ترکیه در میانه امروز با قیمت هزار و ۵۴۶ تومان معامله می‌شود.

به گزارش تجارت نیوز، در طی معاملات امروز، بیشترین قیمت ثبت شده برای لیر ترکیه ۱۵۴۶ تومان و کمترین قیمت ۱۵۴۶ تومان است.

گرفتاری ترکیه در مارپیچ بحران لیر

با وجود ذخایر خالص ارز خارجی عمیقا منفی، نرخ بهره ۱۴ درصد و تعهد اردوغان برای پایین نگه داشتن نرخ‌ها، تحلیلگران نگران هستند که کشور ممکن است با بحران ارزی دیگری مواجه شود.

ارزش لیر ترکیه در روز چهارشنبه بیش از ۲ درصد سقوط کرد چراکه نگرانی‌ها از افزایش تورم و کاهش ذخایر رسمی این کشور بالا گرفته است. لیر تا ۱۷.۱۵ دلار تضعیف شد، نزدیک به پایین ترین رکورد ۱۸.۴ که در ۲۰ دسامبر در جریان بحران ارزی ناشی از مجموعه ای از کاهش غیرمتعارف نرخ‌های بهره به ثبت رسید.

یک بانکدار ارشد به رویترز گفت که مقامات دولتی به دنبال پایداری نرخ ارز هستند و افزود که تقاضای ارز خارجی شرکت‌ها به دلیل پرداخت‌های وارداتی افزایش داشته است.

ذخایر خالص خارجی بانک مرکزی ترکیه در پایان ماه می ۱۲.۲ میلیارد دلار بود، اما این رقم با احتساب سوآپ صورت گرفته به شدت منفی است.

لیر ترکیه در سال جاری تقریباً یک چهارم ارزش خود را از دست داده است و حال تورم سرسام آور و بی میلی بانک مرکزی این کشور برای افزایش نرخ بهره ترس از بحران ارزی دیگری را افزایش داده است.

ترکیه که با رونق، رکود و همچنین نوسانات شدید ارز خود غریبه نیست، مدت‌ها است که در میان بازارهای نوظهور پرریسک‌تر جای گرفته است. بازاری که دارای کسری حساب جاری بزرگ است و برای تقویت سیاست‌های غیرمتعارف حامی رشد متکی به تامین مالی خارجی است.

در فاصله سال‌های ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۲ با وجود افسارگسیختگی نرخ تورم بانک مرکزی ترکیه نرخ بهره را بین سپتامبر و دسامبر ۲۰۲۱ به میزان ۵۰۰ واحد کاهش می‌دهد، حتی در شرایطی که تورم تا پایان سال به دلیل مشکلات زنجیره تامین و افزایش تقاضا در نتیجه پاندمی کرونا به ۳۶ درصد رسیده است.

لیر در ماه نوامبر نزدیک به ۳۰ درصد سقوط کرد و سیاستگذاران را بر آن داشت تا اقداماتی را برای متقاعد کردن پس‌اندازکنندگان، بانک‌ها و شرکت‌ها برای حفظ لیر به جای ارز خارجی انجام دهند و تمام این اقدامات در حالی در دستور کار قرار گرفت که بانک مرکزی برای ثابت نگه داشتن لیر شروع به مداخله کرد.

پس از چند هفته آرامش نسبی در اوایل سال ۲۰۲۲، با حمله روسیه به اوکراین در ۲۴ فوریه که بر تورم جهانی افزوده بود، بحران لیر بازگشت. تورم ترکیه به بالای ۷۰ درصد می‌رسد و انتظار می‌رود که سرعت بیشتری بگیرد. با مخالفت آنکارا با عضویت سوئد و فنلاند در ناتو و حمله مرزی به سوریه که بر فشارهای ژئوپولیتیک دامن زده است.

حال با وجود ذخایر خالص ارز خارجی عمیقا منفی، نرخ بهره ۱۴ درصد و تعهد اردوغان برای پایین نگه داشتن نرخ‌ها، تحلیلگران نگران هستند که کشور ممکن است با بحران ارزی دیگری مواجه شود.

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    خواندنی ها