کد خبر: 481672
|
۱۴۰۰/۰۲/۱۱ ۰۹:۰۵:۳۸
| |

محمدرضا بختیاری،  مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران:

تهرانی‌ها از ابتدای امسال 104 میلیون مترمکعب آب مصرف کردند

 مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران گفت: از ابتدای امسال تاکنون شهروندان تهرانی 104 میلیون مترمکعب آب مصرف کردند که باتوجه به افزایش دمای هوا و شرایط کرونایی نیازمند مدیریت مصرف هستیم.

تهرانی‌ها از ابتدای امسال 104 میلیون مترمکعب آب مصرف کردند
کد خبر: 481672
|
۱۴۰۰/۰۲/۱۱ ۰۹:۰۵:۳۸

اعتمادآنلاین| محمدرضا بختیاری، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران اظهار داشت: همه مناطق تهران به یک مقدار افزایش مصرف داشته اند و این امر تنها مختص به مناطق شمالی و جنوبی تهران نیست.

به گزارش ایرنا، وی افزود: از زمان شیوع کرونا به صورت میانگین 10 درصد مصرف آب افزایش یافته است که امسال نیز به خاطر افزایش حرارت دمای هوای تهران شاهد مصرف بیشتر آب هستیم که این 2 امر از مهمترین علت های مصرف آب است.

این مسئول ادامه داد: بر اساس آخرین آمارها، در روز پنجم اردیبهشت ماه مصرف آب تهران به سه میلیون و 333 هزار متر مکعب و در ششم اردیبهشت ماه میزان مصرف به سه میلیون و 356 هزار مترمکعب رسید بیشترین میزان مصرف در یک هفته گذشته در روز جمعه اول اردیبهشت ماه امسال سه میلیون و 350 هزار متر مکعب آب در تهران مصرف شد که این میزان مصرف در یک روز در 50 سال اخیر بی سابقه بوده است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران با اشاره به اینکه بیشترین مصرف آب در حوزه خانگی است، خاطرنشان کرد: نیازمند همراهی شهروندان در مدیریت مصرف آب هستیم.

بختیاری اضافه کرد: امسال شاهد کاهش بی سابقه بارندگی ها در سطح استان بودیم به گونه ای که متوسط بارش پهنه ای استان در فروردین ماه 2.2 میلی متر بوده است که در مقایسه با دوره ی بلند مدت (44.2 میلی متر) نشانگر 95 درصد کاهش بارش است.

این مسئول ادامه داد: در سال آبی امسال (از مهرماه سال گذشته تا کنون) 239 میلی متر بارندگی ثبت شده است که این آمار نسبت به سال آبی گذشته که 406 میلی متر بوده است کاهش 41 درصدی را نشان می دهد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران با اشاره به ذخایر سدهای پنجگانه تهران گفت: ذخیره آب در پشت سدها 770 میلیون متر مکعب است که این آمار نسبت به مدت مشابه 820 میلیون متر مکعب بوده است که 50 میلیون متر مکعب کاهش ذخیره آبی را در سدهای امیرکبیر، لتیان، طالقان، لار و ماملو داریم.

وی ادامه داد: امسال ذخیره برفی نیز در شرق تهران صفر بود همچنین ذخیره برفی در سال 98 در بالادستی سد لار 6.5 متر بود که این رقم در سال 99 به یک متر رسیده بود از این رو به خاطر کمبود منابع آبی از جمله ذخیره برفی، بارش ها و ذخایر سدها تابستان سختی را خواهیم داشت که این امر تنها در استان تهران نیست بلکه در همه جای کشور این وضعیت وجود دارد.

بختیاری به برنامه ریزی های این شرکت در مدیریت منابع آبی اشاره و خاطرنشان کرد: از آبان ماه سال گذشته با هماهنگی شرکت آب منطقه ای تهران و وزارت نیرو خروجی سدها را کنترل کردیم تا تابستان امسال را با کمترین تنش پشت سر بگذاریم.

وی تاکید کرد: مردم باید بدانند که امسال تابستان بسیار سختی را پیش رو خواهیم داشت از این رو نیازمند همکاری آنها در رعایت الگوی مصرف هستیم.

این مسئول یکی از راهکارهای کاهش مصرف آب را نصب تجهیزات کاهنده عنوان کرد و گفت: در نهادهای استان تهران این لوازم نصب و باعث کاهش 20 درصدی آب شده است همچنین جلسه ای با استاندارتهران برگزار شد تا با هماهنگی ها تجهیزهای کاهنده مصرف آب در اماکن عمومی نیز نصب شود.

وی خاطر نشان کرد: استفاده از کاهنده مصرف، استفاده نکردن از آب به‌جای جارو در زمان نظافت ساختمان، باز نگذاشتن آب در زمان استحمام و شست و شوی دست ها، بررسی وضعیت کلرهای آبی و قرار دادن در سایه و سایر موارد می‌تواند مانع از هدررفت آب شود.

بختیاری با بیان اینکه تهرانی‌ها 70 لیتر بیشتر از سرانه کشور مصرف می‌کنند، خاطرنشان کرد: سرانه مصرف آب آشامیدنی در شهر تهران 240لیتر بر ثانیه در شبانه‌روز به‌ازای هر نفر است که باتوجه به سرانه 170لیتر بر ثانیه کشوری، شاهد افزایش این سرانه هستیم.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران یادآور شد: آب آشامیدنی تهران 70 درصد از منابع آب سطحی و 30 درصد از منابع آب‌های زیرزمینی تأمین می‌شود که با کاهش بارش‌ها، سهم آب‌های سطحی کاهش و سهم منابع آب زیرزمینی افزایش می‌یابد.

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    خواندنی ها