کد خبر: 326420
|
۱۳۹۸/۰۵/۰۹ ۱۴:۴۹:۲۵
| |

اویل پرایس:

روسیه در رقابت نفتی بر سر چین، از عربستان پیشی گرفت

اویل پرایس طی گزارشی اعلام کرد که افزایش مناسبات انرژی بین روسیه و چین در حالی اتفاق می‌افتد که این دو کشور منافع مشترک سیاسی و نظامی زیادی در مرزها و خارج از مرزهای یکدیگر دارند.

روسیه در رقابت نفتی بر سر چین، از عربستان پیشی گرفت
کد خبر: 326420
|
۱۳۹۸/۰۵/۰۹ ۱۴:۴۹:۲۵

اعتمادآنلاین| آنچه که واضح است عربستان سعودی برگ حضور در بازارهای چین را در میدان رقابت با روسیه باخته است. به این معنی که روسیه با حضور 14 و شش دهم درصدی در بازار نفتی روسیه سهم بیشتری از عربستان را در اختیار گرفته است.

به گزارش اویل پرایس، آرامکو، بزرگ‌ترین شرکت تولید کننده نفت عربستان در سال گذشته به میزان 203 میلیون بشکه به چین نفت صادر کرد که در سال جاری با افزایش 9 و هشت دهم درصدی به مقدار 223 میلیون و 811 هزار بشکه رسیده است.

پتروشیمی «شجیانگ» با ظرفیت پذیرش 400 هزار بشکه نفت در روز به قرارداد 130 هزار بشکه خرید نفت از آرامکو رسید. همینطور پتروشیمی «هنگلی» نیز قرار داد خرید 116 هزار بشکه نفت را با این شرکت منعقد کرده است.

«سام باردن» افسر ارشد موسسه گلوبال انرژی معتقد است: «روسیه با وجود تعهدات جدید به اوپک پلاس نسبت به عربستان، برای رعایت اصول اوپک تحت فشار نیست. در نتیجه می‌تواند آ‌ن‌طور که می‌خواهد با افزایش تولید بازار چین را در دست بگیرد.»

مهرداد عمادی رئیس موسسه مشاور انرژی «بتاماتریکس» در لندن در این مورد به اویل پرایس گفت: «اگر چه توسعه میادین گازی در شرق سیبری باعث افزاش صادرات به شرق آسیا شد ولی این اتفاق اندکی دیر رخ داد به همین خاطر روسیه تصمیم به تغییر در مقدار و کیفیت میزان نفت صادراتی به اروپا گرفت.‌ از سال 2010 تا 2017 میزان نفت صادراتی از خط لوله میادین شرق سیبری با یک میلیون و 200 هزار بشکه در روز چهار برابر شده است و هدف‌گذاری این میدان این است که تا سال 2020 به میزان یک میلیون و 600 هزار بشکه برسد. این ارقام شامل انشعابات خط لوله اسکورودینو و همینطور انتقال از کوزمینو از اقیانوس آرام نیز هست».

این افزایش مناسبات انرژی بین روسیه و چین در حالی اتفاق می‌افتد که این دو کشور منافع مشترک سیاسی و نظامی زیادی در مرزها و خارج از مرزهای یکدیگر نیز دارند.

رئیس مرکز «بتاماتریکس» ادامه داد:‌ «طبیعی است که چین تمایل بیشتری برای واردات نفت و گاز از روسیه به دلیل هزینه‌های کمتر صادرات از شرق سیبری و همینطور افزایش سطح مناسبات با روسیه داشته باشد که سود آوری بیشتری برای پالایشگاه‌های چین خواهد داشت.»

وی همینطور افزود: «اینکه شرکت‌ها و پالایشگاه‌های چینی از روسیه واردات نفت و گاز داشته باشند تا حدود زیادی به نفع آنها خواهد بود. چرا که در نحوه پرداخت و همینطور خریدهای بعدی به واسطه واردات محصولات و مشتقات نفتی شامل تخفیف از سوی روسیه خواهند بود».

منبع: ایلنا

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    خواندنی ها