کد خبر: 233828
|
۱۳۹۷/۰۷/۱۱ ۰۸:۰۹:۰۰
| |

رضوی معاون توسعه روستایی و مناطق محروم رئیس‌جمهور در گفت‌وگو با اعتمادآنلاین:

خط فقر مطلق در کشور باید شکسته شود/ امیدواریم امسال نزدیک به 300 هزار شغل ایجاد کنیم/ محرومترین مناطق کشور در استانهای سیستان و بلوچستان، خراسان رضوی و کرمان قرار دارند

رضوی معاون توسعه روستایی و مناطق محروم رئیس‌جمهور در خصوص حمایت دولت از قشر روستایی گفت: دربسته حمایتی دولت به‌صورت ویژه به بخش روستایی و عشایر پرداخته‌شده است.

خط فقر مطلق در کشور باید شکسته شود/ امیدواریم امسال نزدیک به 300 هزار شغل ایجاد کنیم/ محرومترین مناطق کشور در استانهای سیستان و بلوچستان، خراسان رضوی و کرمان قرار دارند
کد خبر: 233828
|
۱۳۹۷/۰۷/۱۱ ۰۸:۰۹:۰۰

اعتمادآنلاین| الیاس جرجندی - قریب به گذشت 40 سال از پیروزی انقلاب اسلامی می‌گذرد و همیشه اهتمام دولت‌های مختلف بر این بوده است که از نقاط مختلف کشور محرومیت‌زدایی کنند و سعی در جلوگیری از سیل مهاجرت مردم از روستاها و مناطق محروم به شهرها داشته باشند.

سید ابوالفضل رضوی معاون توسعه روستایی و مناطق محروم رئیس‌جمهور در خصوص حمایت دولت از قشر روستایی و محروم در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی اعتمادآنلاین گفت: «دربسته حمایتی دولت به‌صورت ویژه به بخش روستایی و عشایر پرداخته‌شده است. متأسفانه 70 درصد از افراد تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی روستاییان هستند. بر همین اساس نمی‌توان در این بسته به روستاییان و عشایر و افراد مناطق محروم توجه نداشت.»

درآمد خانوارهای روستایی 40 درصد درآمد خانوار شهری است

رضوی ادامه داد: «برای حمایت بیشتر از روستاییان و افراد در مناطق محروم جلساتی با وزارت کار و معاون رئیس سازمان برنامه‌وبودجه داشته‌ایم. مبانی که در این جلسه مطرح‌شده و بر سر آن به اجماع رسیدیم این بود که خط فقر مطلق باید در کشور شکسته شود.»

معاون رئیس‌جمهور گفت: «برنامه‌ریزی علمی و عقلی و منطقی و همه‌جانبه برای توسعه ملی کشور نداشته و هنوز هم نداریم. نقطه آغازین مکانی توسعه برای هر کشوری نقاط کوچک و دوردست و همین‌طور مناطق مشرف با آب آن کشور است. متأسفانه برنامه‌های دولت‌ها آب‌گریز، مرکزگرا و جمعیت‌گرا بوده است. اگر کشور را به دو خط شمال شرقی و جنوب غربی تقسیم کنیم امروزه نزدیک به 68 درصد جمعیت در مناطق شمال غربی و جنوب غربی ساکن هستند و مناطق شمال شرقی و جنوب شرقی مانند سیستان بلوچستان و خراسان رضوی جمعیت کمتر دارند.»

وی افزود: «مرکزگرایی باعث شده که جمعیت شهر تهران به‌یک‌باره چندین برابر شود و از نشانه‌های شهرگرا بودن این است که امروزه مساحت شهرهای بزرگ کشور چند برابر مساحت گذشته آن‌ها است. اما مساحت هیچ روستایی در کشور امروزه بزرگ‌تر از مساحت دوره‌های گذشته نشده است.»

رضوی اظهار داشت: «از زمان شکل‌گیری سازمان برنامه‌وبودجه قبل از انقلاب اسلامی، شهرگریزی، آب‌گریزی، دورگریزی و همچنین بزرگ‌گرایی مطرح بوده است. متأسفانه بعد از انقلاب هم به این موضوع توجه لازم نشده و برنامه‌ریزی‌های اصولی در این زمینه انجام‌ نشده است.»

وی ادامه داد: «باید به مقوله توسعه انسانی توجه ویژه‌ای داشت. انسان عامل توسعه هر کشور و همین‌طور عامل اصلی عقب‌ماندگی است. باید آموزش را مبنای اصلی قرار داد.»

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم رئیس‌جمهوری تأکید کرد: «به‌عنوان شخصی که بیش از 300 سفر به 31 استان کشور در طول این چهار سال داشته‌ام، صراحتاً می‌گویم دارایی‌های ایران هر آنچه که از دید افراد پنهان است و آنچه از آن غافل هستیم به‌مراتب از نفت و گاز ما بیشتر است. دارایی‌هایی چون مناطق زیبا برای گردشگری و بناها و سازه‌های قدیمی و باستانی که می‌تواند جذب توریست کند. هوای بسیار عالی و متفاوت در نقاط مختلف کشور و همین‌طور صنایع‌دستی از دارایی‌های مهم کشور محسوب می‌شوند.»

رضوی افزود: «اگر به تمام این دارایی‌ها به نحو احسن رسیدگی شود قویاً می‌توان گفت در 3 سال آینده درامد توریسم و گردشگری ایران از کشور فرانسه بیشتر خواهد شد.»

وی در پاسخ به این سؤال که چرا بعد از گذشت نزدیک به 40 سال از انقلاب اسلامی ایران هنوز در کشور مناطق محروم داریم؟ گفت: «ما امروزه شاهدیم که در کشوری مثل آلمان مناطق کمتر توسعه‌یافته تعریف‌شده است. بر همین اساس این کشور اعلام کرده برای توسعه این مناطق وام 90 درصدی بدون کارمزد اختصاص داده است. که اگر در یک پروسه زمانی مشخص این مناطق به بهره‌برداری برسد 50 درصد وام شامل بخشودگی می‌شود. در ایران هم مناطق محروم بدین گونه تعریف می‌شد که مناطقی هستند که آب آشامیدنی لوله‌کشی، جاده آسفالته، برق و روشنایی برای خانوارها و همین‌طور خانه بهداشت ندارند. اما امروزه نزدیک به 90 درصد این‌ها از بین رفته به این مشکلات رسیدگی شده است.»

وی ادامه داد: «امروزه وقتی می‌گوییم منطقه محروم داریم بدان معنی است که باید امکانات رفاهی یک بخش یا روستا یا یک شهرستان مانند امکانات رفاهی شهری مثل اصفهان بشود. در حال حاضر مناطق محروم با تعاریف گذشته نداریم و امروزه تعریف دیگری از مناطق محروم وجود دارد.»

رضوی اظهار داشت: «در راستای توسعه مناطق محروم روستایی در استان تهران قراردادی به ارزش 250 میلیارد تومان منعقد شده که برای نزدیک به 1200 نفر شغل ایجاد کرده است.»

رضوی در ادامه گفت: «دولت از سال 93 توجه ویژه‌ای به اشتغال جوانان داشته است و در این راستا هم برنامه‌ریزی‌هایی انجام داد. از محل اجرای قانون اشتغال پایدار روستایی نزدیک به 60 هزار شغل از اواخر سال 96 تا کنون و همین‌طور از محل همکاری بانک سینا و بنیاد مستضعفان با معاونت توسعه روستایی نزدیک به 9 هزار شغل ایجاد شده است. همچنین از پروژه اقتصاد مقاومتی ارتقاء تولید ملی و اشتغال پایدار مناطق روستایی و دشت‌ها نزدیک به 170 هزار شغل در سال 96 ایجاد شده است. امیدواریم امسال نزدیک به 300 هزار شغل ایجاد کنیم.»

وی در پایان گفت: «در تمام استان‌های ایران مناطق محروم وجود دارد. اما محروم‌ترین منطقه‌های کشور در حال حاضر استان‌های سیستان و بلوچستان، خراسان رضوی و کرمان هستند. در دولت فعلی ضریب محرومیت این استان‌ها از ضریب 9 به ضریب 4 کاهش پیداکرده است. این امر باعث شده که میزان مهاجرت از این مناطق محروم به شهرها کاهش پیدا کند و در بعضی مناطق با توقف مهاجرت روبرو بوده است. پیش‌بینی می‌کنیم که در آینده روند مهاجرت به‌صورت معکوس از شهر به روستا صورت بگیرد.»

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    خواندنی ها