کد خبر: 613747
|
۱۴۰۲/۰۲/۳۰ ۱۶:۱۰:۳۵
| |

مرگ سالانه ۸ میلیون نفر بر اثر استعمال دخانیات

طبق گزارش‌های سازمان بهداشت جهانی سالانه ۸ میلیون نفر به طور مستقیم و غیر مستقیم بر اثر عوارض مصرف سیگار و دخانیات جان خود را از دست می‌دهند.

مرگ سالانه ۸ میلیون نفر بر اثر استعمال دخانیات
کد خبر: 613747
|
۱۴۰۲/۰۲/۳۰ ۱۶:۱۰:۳۵

همه‌گیری بیماری کرونا در سراسر جهان ضربه سختی را به ساختار بهداشت کشورها وارد کرد. بسیاری از افراد بر اثر ابتلا به این بیماری مهلک جان خود را از دست دادند؛ طبق گزارش سازمان بهداشت جهانی تاکنون بیش از 170 میلیون نفر در جهان به این ویروس مبتلا شده و 3.5 میلیون نفر جان خود را از دست دادند.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، در حالی که این بحران جهانی زندگی اجتماعی و اقتصاد را در سراسر کشورها با مشکل مواجه کرده است, گزارشی قابل تامل در هفته "مبارزه با دخانیات" توسط سازمان بهداشت جهانی (WHO) مبنی بر آمار مرگ و میر سالیانه در اثر استفاده از دخانیات منتشر شد.

حدود 1.2 میلیون نفر از افراد غیرسیگاری در معرض دود سیگار هستند

طبق گزارش منتشره توسط این سازمان, سالانه 8 میلیون نفر بر اثر استعمال دخانیات و مصرف تنباکو و توتون جان خود را از دست می‌دهند؛ بیش از 7 میلیون نفر از قربانیان نتیجه استفاده مستقیم از دخانیات است, در حالی که حدود 1.2 میلیون نفر از افراد غیرسیگاری در معرض دود سیگار بوده و دچار بیماری‌های منجر به فوت می‌شوند. 

سیگار

در این باره گزارشی توسط "world bank" منتشر می‌شود که طبق آن 80 درصد تلفات ناشی از بیماری سرطان ریه مربوط به استعمال دخانیات است و همچنین 25 درصد از قربانیان بیماری‌های قلبی را افراد سیگاری تشکیل می‌دهند.

مصرف دخانیات سالانه بسیار بیشتر از ویروس کووید19 افراد را به کام مرگ می‌کشاند؛ طبق تخمین world bank در قرن 20 میلادی 100 میلیون نفر در اثر استعمال دخانیات جان خود را از دست داده‌اند! تخمین‌ها حاکی از آن است که در صورت عدم جلوگیری از این معضل, در قرن حاضر نزدیک به یک میلیارد نفر جان خود را از دست بدهند.

افراد سیگاری بیشتر از دیگران مستعد ابتلا به ویروس کرونا بودند

همچنین طبق گفته محققان افراد سیگاری بیشتر از دیگران مستعد ابتلا به ویروس کرونا بوده و بیشتر قربانی این ویروس می‌شوند؛ شواهد کشورهای چین و ایتالیا حاکی از آن است که افراد سیگاری در مقایسه با غیرسیگاری‌ها در پیشرفت ویروس کرونا شدت بیشتری دارند؛ همچنین هزینه‌های مراقبت‌های بهداشتی قابل توجهی برای درمان آنها صرف می‌شود.

طبق گفته سازمان بهداشت جهانی همه اشکال توتون و تنباکو مضر است و هیچ سطح مطمئنی از قرار گرفتن در معرض دخانیات وجود ندارد؛ کشیدن سیگار از رایج‌ ترین شکل مصرف دخانیات در سراسر جهان است که باعث افزایش بیماری‌های قلبی و ریوی در بین استعمال کنندگان شده است.

همچنین این سازمان بیان می‌کند افرادی که به سمت استفاده از قلیان‌ها می‌روند, درکی از مضرات آن ندارند؛ طبق گفته WHO ضرر قلیان‌ها نزدیک به 10 برابر بیشتر از کشیدن سیگار است! همچنین مصرف دخانیات بدون دود بسیار اعتیاد آور است و برای سلامتی مضر است؛ تنباکو بدون دود حاوی بسیاری از سموم عامل سرطان است و استفاده از آن خطر سرطان‌های مغز, گلو، مری و حفره دهان (از جمله سرطان دهان ، زبان ، لب و لثه) و همچنین بیماری‌های مختلف دندانی را افزایش می‌دهد.

خرید آمبولانس با درآمد دولت از افزایش مالیات بر دخانیات


همچنین جعفر جندقی، رییس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت درباره تاثیر افزایش قیمت دخانیات بر کاهش مصرف آن، توضیح داد: در قانون بودجه سال جاری ۱۰ هزار میلیارد تومان پیش‌بینی شده است که افزایش مالیات از محل فروش مواد دخانی داشته باشیم که ۲ هزار میلیارد آن باید به وزارت بهداشت برسد و بخشی از آن برای کاهش مصرف دخانیات هزینه شود و ۱۵۰۰ میلیارد تومان هم برای خرید آمبولانس‌های پیش بیمارستانی از این محل هزینه شود.

به  گزارش ایسنا، رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت افزود: حدود ۶.۲ هزار میلیارد تومان نیز مالیات بر ارزش افزوده باید محقق شود که پیش بینی کردیم اگر پایانه‌های فروشگاهی مخصوص دخانیات هم اضافه شود، مجموع درآمدهای ناشی از فزوش دخانیات حدود ۲۰ هزار میلیارد تومان خواهد بود.

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    خواندنی ها