کد خبر: 594364
|
۱۴۰۱/۱۱/۱۰ ۱۱:۰۲:۲۲
| |

آیا «امید» با درنای بلژیکی جفت‌گیری می‌کند یا فقط همسفر می‌شود؟

یک متخصص پرنده‌شناسی گفت: با توجه به این که اساسا احتمال جفت‌گیری بین درنای واردشده از بلژیک و «امید» ضعیف است، اگر این دو پرنده جفت‌گیری نکنند و صرفا با یکدیگر هم‌مسیر شوند، بازهم اتفاق خوبی رخ داده است

آیا «امید» با درنای بلژیکی جفت‌گیری می‌کند یا فقط همسفر می‌شود؟
کد خبر: 594364
|
۱۴۰۱/۱۱/۱۰ ۱۱:۰۲:۲۲

 جمشید منصوری، متخصص پرنده‌شناسی و مولف کتاب «راهنمای پرندگان ایران» با تاکید بر این که حتی جفت‌گیری نکردن و صرفا هم‌مسیر شدن درنای بلژیکی با «امید» می‌تواند در احیای جمعیت غربی درناها موثر باشد، عنوان کرد: نتیجه ایده‌آل از کنار هم قرار دادن درنای واردشده از بلژیک و «امید» این است که این دو پرنده با یکدیگر جفت‌گیری کنند، ‌اما احتمال وقوع این اتفاق اندک است و امیدها بیشتر به هم‌مسیر شدن این دو پرنده با یکدیگر است، زیرا معمولا وقتی یک پرنده به‌تنهایی برای زمستان‌گذرانی به یک مسیر پا می‌گذارد، سایر پرندگان با او همراهی نمی‌کنند، اما اگر دو یا چند پرنده در کنار یکدیگر وارد یک کریدور خاص شوند، احتمال دارد که تعدادی پرنده دیگر نیز تحریک شوند و با آن پرندگان هم‌مسیر شوند. 

به گزارش ایلنا، وی افزود: اکنون «امید» چندین سال است که برای زمستان‌گذرانی به ایران می‌آید و سن این پرنده نیز نسبتا بالا رفته است و احتمال دارد که در آینده‌ای نه‌چندان دور تلف شود. بنابراین ما باید هرچه زودتر برنامه‌ای را برای نجات جمعیت غربی درناهای سیری اجرا می‌کردیم و اقدامی هم که اخیرا سازمان محیط زیست انجام داده، تنها راهکار باقیمانده برای رسیدن به این هدف بوده است. البته مشخص نیست که الزاما این هدف محقق شود، اما بازهم بد نیست که ما یک بار این اقدام را امتحان کنیم و سعی داشته باشیم که با هم مسیر کردن «امید» و درنای بلژیکی، سایر درناهای سیبری را برای پیوستن به جمعیت غربی درناها تحریک کنیم. 

منصوری در پاسخ به سوال ما درباره این که با توجه به تردیدهای واردشده توسط برخی کارشناسان، آیا می‌توان نسبت به «ماده» بودن درنای واردشده از بلژیک و «نر» بودن «امید» اطمینان داشت، گفت: با توجه به این که درنای بلژیکی در طول زندگی خود در یک مرکز تکثیر و حفاظت حضور داشته و دائما تحت نظر بوده است، نسبت به ماده بودن این پرنده تردیدی نیست. اما مشکل مهم این است که هیچ‌کدام از ما نسبت به نر بودن امید صد درصد مطمئن نیستیم، زیرا هیچ‌کس تا به حال به صورت کامل به «امید» نزدیک نشده و این در حالی است که جنسیت نر و ماده درناهای سیبری تقریبا یک شکل را دارند. 

این متخصص پرنده شناسی ادامه داد: با وجود این که سال‌هاست که عمده کارشناسان «امید» را به عنوان یک پرنده نر می‌شناسند، ولی بازهم تردیدهایی در این زمینه وجود دارد. البته تقریبا همه متخصصان بر این باورند که «امید» یک درنای نر است و حتی مسئولان طرح بین‌المللی درناها نیز با توجه به رفتارهای «امید»، این پرنده را به عنوان یک درنای نر تشخیص داده‌اند. اما در هر صورت احتمال ضعیفی وجود دارد که «امید» هم مثل درنای واردشده از بلژیک ماده باشد و اساسا امکان جفت گیری این دو درنا فراهم نباشد. 

وی در پایان تصریح کرد: با وجود این که حتی در صورت نر بودن امید و ماده بودن درنای بلژیکی، بازهم احتمال جفت‌گیری این دو پرنده با یکدیگر ضعیف است، اما حتی اگر این دو پرنده جفت‌گیری نکنند و صرفا با یکدیگر هم‌مسیر شوند، بازهم اتفاق خوبی رخ داده است، زیرا همین هم‌مسیر شدن می‌تواند در سال‌های آینده رفته‌رفته باعث شود که تعداد بیشتری از درناهای سیبری به جمعیت غربی بپیوندند و برای زمستان‌گذرانی به ایران بیایند. 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    خواندنی ها