کد خبر: 372008
|
۱۳۹۸/۱۰/۰۲ ۰۹:۵۹:۲۹
| |

پروانه سلحشوری، عضو فراکسیون زنان مجلس:

آمار وزارت علوم درباره‌ بکارگیری زنان در هیات علمی ناقص و مخدوش است

پروانه سلحشوری، عضو فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی، آمار ارائه شده از سوی وزارت علوم در خصوص به کارگیری زنان در هیات‌های علمی را مخدوش و ناقص توصیف کرد.

آمار وزارت علوم درباره‌ بکارگیری زنان در هیات علمی ناقص و مخدوش است
کد خبر: 372008
|
۱۳۹۸/۱۰/۰۲ ۰۹:۵۹:۲۹

اعتمادآنلاین| پروانه سلحشوری، عضو فراکسیون زنان مجلس، در جلسه علنی صبح امروز دوشنبه مجلس و در جریان طرح سوال خود از وزیر علوم در خصوص علت تبعیض در جذب فاغ‌التحصیلان زن به عنوان هیات علمی گفت: طبق برنامه ششم دستگاههای اجرایی موظف به رعایت اهداف سند چشم انداز و بهره برداری از سرمایه انسانی زنان و تقویت جایگاه سازمانی زنان در دستگاهها هستند.

وی افزود:‌ من در مورد جذب زنان در هیات علمی از وزیر سوال کردم اما ایشان به جز کلی گویی درباره‌ی آمار دانشجویان چیزی نگفتند.همچنین ارائه آمار مخدوش در این زمینه باعث شرم من شد. وزارت علوم، مرکز تربیت نخبگان کشور است. اگر وزارت علوم نتواند آمار درستی از زنان عضو هیات علمی ارائه کند از کجا این انتظار را داشته باشیم.

نماینده مردم تهران در مجلس ادامه داد: من آماری را در این زمینه از وزارت علوم دریافت کردم که ناقص، مخدوش و غیر قابل اعتماد است . بر همین اساس نامه‌ای به سازمان امور استخدامی زدم که آمار آنها هم با وزارت علوم همخوانی نداشت. حتی دانشگاههای برتر ما آمار درستی در زمینه مدیریتی ندارند. یک جا 5 هزار و 800 نفر و یک جا 12 هزار نفر را به عنوان زنان عضو هیات علمی به من گفتند . در حالی که بر اساس جداولی که برای ما فرستادند ما به عدد 5 هزار و 700 نفر رسیدیم. همچنین میزان حضور زنان در هیات علمی را 12 درصد عنوان کردند در حالی که این رقم در مورد مدیریت دانشکده‌ها و دانشگاهها به مراتب پایین‌تر است.

سلحشوری با طرح این سوال که وزیر علوم چند معاون زن دارد؟ ادامه داد:‌ وزارت علوم از جمله وزارت‌خانه‌هایی است که زنان توانمند و با سابقه‌ای در آن حضور دارند و انتظار ما از دولت اعتدال این است که تدبیری شود و زنان توانمند به کار گرفته شوند.

وی خاطرنشان کرد:‌ آمارهای بین‌المللی نشان می‌دهد ایران جزو 4 کشور آخر در زمینه شکاف جنسیتی است و در واقع فاصله عدالت جنسیتی بین زنان و مردان در ایران مثل بسیاری از کشورهای عقب مانده دنیا است. چه کسی باید در این زمینه احساس مسئولیت کند تا وضع زنان را ارتقا دهد. وقتی 44 درصد فارغ‌التحصیلان دکترا از زنان هستند این شکاف چطور باید پر شود.

نماینده تهران اضافه کرد:‌ وزارت علوم در آمار اعلامی خود 80 مرکز آموزشی را به ما اعلام کرده در حالی که سازمان امور استخدامی 173 مرکز را به ما اعلام کردند. به نظر می رسد وزارت علوم جاهایی که هیات علمی زن کم بوده را حذف کرده تا فاصله را حفظ کند و آمار مخدوش 20 درصد زن هیات علمی را به ما ارائه کند. مثلا در آمار وزارت علوم تعداد کارکنان دانشگاه یاسوج 6 نفر اعلام شده در حالی که طبق آمار سازمان امور استخدامی تعداد کارکنان این دانشگاه بیش از 300 نفر هستند. به نظر می‌رسد یا ما را بی سواد فرض کردند یا کارکنان وزارت خانه سواد ندارند. که در هر حالت باید افسوس خورد.

منبع: ایسنا

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    خواندنی ها