کد خبر: 747896
|
۱۴۰۴/۰۸/۲۷ ۱۲:۰۵:۰۹
| |

از آزادی تا پوشکاش آره‌نا؛ کار ایرلند همان کاری که با ما کرده بود را با مجارستان کرد

این روزها هیچ کس به اندازه هواداران فوتبال در ایران حال مجارستانی را درک نمی کند.

از آزادی تا پوشکاش آره‌نا؛ کار ایرلند همان کاری که با ما کرده بود را با مجارستان کرد
کد خبر: 747896
|
۱۴۰۴/۰۸/۲۷ ۱۲:۰۵:۰۹

هت‌تریک پاروت، مجارستان را شوکه کرد و ایرلند را در یک پیروزی دیوانه‌وار به پلی‌آف جام جهانی رساند. درست مثل اتفاقی که سال 2002 برای این تیم رخ داد.

به گزارش روزنامه اعتماد، احتمالا هیچ کس به اندازه ایرانیانی که روز 24 آبان 1380 در استادیوم آزادی بازی برگشت ایران و ایرلند را تماشا کردند حس و حال هواداران مجارستانی که روز یکشنبه در ورزشگاه خانگی خود رویای حضور در جام جهانی را  از دست دادند را درک  نمی‌کنند. 

تشابه‌ها بسیار زیاد است. یک گل لحظه آخری، برگزاری دو بازی در 24 و 25 آبان!  اشک‌های هواداران و بازیکنان و یک ایرلند سرسخت. در آن روز نحس برای فوتبال ایران که توپ‌ها به تور نمی‌چسبید و هواداران به اندازه 10 سال پیر شدند وقتی سوت پایان بازی به صدا درآمد مردان ایرلندی در زمین رقیب و مقابل چشمان اشکبار هزاران هوادار ایرانی جشن صعود گرفتند. درست مثل کاری که یکشنبه شب در پوشکاش آره‌نا انجام دادند. 

همین که گزارشگر ایرلندی بازی که نمی‌دانست از خوشحالی و شدت هیجان کلمات را درست پشت سر هم بچیند در اظهارات خود به سال 2002 اشاره کرد که ایرلند در پلی‌آف زنده ماند و با شکست ایران راهی جام جهانی شد نشان می‌دهد امروز ما از همه بیشتر درد سوبوسلای و یارانش را می‌فهمیم. و بیشتر از هر کسی متوجهیم که انگار جمهوری ایرلند باید همیشه با نابودی رویای یک تیم دیگر در لحظات آخر و مقابل چشمان آنها مسیر خود را طی کند. 

اما در روز بازی چه اتفاقی افتاد؟ بییید نگاهی دقیق‌تر به بازی بیاندازیم. هت‌تریک درخشان تروی پاروت - که گل سومش در عمیق‌ترین لحظات وقت‌های تلف‌شده به ثمر رسید -  جمهوری ایرلند را به پلی‌آف جام جهانی رساند و مجارستانِ مات ‌و ‌مبهوت را در واپسین لحظه ناکام گذاشت. برای تکمیل یک هفته تاریخی در فوتبال ایرلند، پاروت که پنجشنبه گذشته با زدن دو گل باعث شکست پرتغال در دوبلین شده بود، ورزشگاه پوشکاش آره‌نای بوداپست را به سکوتی عمیق فرو برد؛ جز صحنه‌های انفجاری شادی در میان هواداران ایرلندی.

پاروت مسابقه پنجشنبه برابر تیم کریستیانو رونالدو را «بهترین شب عمرش» توصیف کرده بود، اما یکشنبه حتی نمایشی باشکوه‌تر رقم زد. این بازیکن سابق آکادمی تاتنهام - که اکنون در لیگ هلند برای AZ آلکمار بازی می‌کند - تقریبا به صورت قطعی در این دو بازی متوالی در ترکیب اصلی قرار نمی‌گرفت اگر اوان فرگوسنِ رم دچار مصدومیت مچ پا نشده بود.

گل سوم او که در دقیقه ششم وقت اضافه با ضربه‌ای از میان دستان دِنه‌ش دیبوش، دروازه‌بان مجارستان، به تور رسید، پس از گل دومش بود که در دقیقه ۸۰ با ضربه‌ای نرم و برگ‌وار بازی را مساوی کرده بود. در نیمه اول و پس از اینکه دانیل لوکاش در دقیقه سوم روی یک کرنر گل زد، پاروت در دقیقه ۱۵ پشت ضربه پنالتی ایستاد و با خونسردی توپ را وارد دروازه کرد؛ در حالی که جمعیت پرهیاهوی میزبان تمام تلاش‌شان را برای بر هم زدن تمرکز او انجام دادند.

پاروت پس از جشن‌های دیوانه‌وار پایان مسابقه گفت: «بعد از بازی با پرتغال گفتم این همان چیزی است که رویاها از آن ساخته می‌شوند، اما فکر می‌کنم امشب دیگر هیچ‌ وقت در زندگی‌ام بهتر از این نخواهم داشت. این یک افسانه است. حتی نمی‌شود چنین چیزی را در خواب دید. نمی‌توانم احساسم را توصیف کنم.»

مجارستان در دقیقه ۳۷ به‌نظر می‌رسید مسیر هموار خود به پلی‌آف را پیدا کرده است؛ زمانی که بارناباش وارگا با پشت به دروازه توپ را روی سینه مهار کرد، چرخید و با پای چپ یک شوت والی تماشایی زد.

با نزدیک شدن به پایان بازی -  و با خبر پیروزی ۹ - ۱ پرتغال برابر ارمنستان که آنها را به عنوان صدرنشین گروه F راهی امریکای شمالی می‌کرد -  تنش در تیم میزبان موج می‌زد. دومینیک سوبوسلای از لیورپول همچنان درخشان بازی می‌کرد، اما هم‌تیمی‌هایش زیر فشار ایرلند فرو می‌ریختند. هیمیر هالگریمسون همان تاکتیک‌های مستقیم و تهاجمی بازی با پرتغال را به کار گرفته بود، هرچند ایرلند برای دوام آوردن به درخشش کاووین کلهر، دروازه‌بانش، هم نیاز داشت. درست مثل آبان 1380 که ایرلند با درخشش شِی گیون و بی‌دقتی مهاجمان ایران دروازه‌اش را تا لحظات پایانی بسته نگه داشت. 

تلاش‌های مجارستان برای تمام کردن کار در دقایق پایانی کاملا نقش بر آب شد. هالگریمسون، مربی ایسلندی که تیم کشورش را در یورو ۲۰۱۶ و جام جهانی ۲۰۱۸ هدایت کرده بود، گفت: «آنها وقت خودشان را تلف کردند و این کمی خنده‌دار است. حالا باید از این لحظه استفاده کنیم و به پیشرفت ادامه بدهیم.»

پس از اینکه جانی کنی تعویضی در دقایق پرتنش وقت اضافه با واکنش دیبوش ناکام ماند، پاروت روی ضربه سر لِیام اسکیلز تکل زد و توپ را وارد دروازه کرد و سپس در میان شادی و هجوم هم‌تیمی‌ها و بازیکنان ذخیره گم شد. ایرلند اکنون در ماه مارس دو بازی پلی‌آف تک‌مسیره پیش رو دارد تا برای حضور در جام جهانی ۲۰۲۶ در امریکا، مکزیک و کانادا بجنگد. در صورت موفقیت، ایرلند نخستین حضورش در جام جهانی را پس از صعود به مرحله یک‌هشتم نهایی در سال ۲۰۰۲ تجربه خواهد کرد. قرعه‌کشی این پلی‌آف‌ها پنجشنبه همین هفته برگزار می‌شود.

 

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها