کد خبر: 746394
|
۱۴۰۴/۰۸/۱۸ ۱۳:۰۵:۲۵
| |

اعتراض پرسپولیس به استیناف و بیانیه تراکتور؛ رکن قضایی فدراسیون زیر فشار

تبعات تصمیم کمیته استیناف فدراسیون فوتبال در مورد دیدار تراکتور و پرسپولیس شدت گرفته است.

اعتراض پرسپولیس به استیناف و بیانیه تراکتور؛ رکن قضایی فدراسیون زیر فشار
کد خبر: 746394
|
۱۴۰۴/۰۸/۱۸ ۱۳:۰۵:۲۵

در شرایطی که باشگاه تراکتور برای دریافت حق حضور هواداران در مسابقه پیش روی جام حذفی مقابل پرسپولیس روی رای تند و غیر ضروری کمیته استیناف (در تاریخ ۱۸ فروردین که بازی‌های این دو تیم را در دو فصل پیش رو در همه رقابت‌ها بدون تماشاگر کرده بود) اعتراض کرده بود، فدراسیون فوتبال با انتشار یک رای جدید با عنوان «رای اصلاحی کمیته استیناف» حکم قبلی را نقض کرده و با تاکید بر اینکه محرومیت تنها شامل مسابقات لیگ برتر است و شامل مسابقات حذفی و سوپرجام نمی‌شود، این رای را تعدیل کرد. 

در رای اصلاحی کمیته استیناف چنین آمده که بند یک قسمت منطوق رای اصلاح و عبارات جام حذفی و سوپرجام از آن حذف می‌گردد! آنها در توجیح این تغییر رای از یک بهانه عجیب استفاده کرده‌اند؛ اصلاح سهو تایپی! 

باشگاه پرسپولیس در واکنش به تغییر حکم استیناف در بیانیه رسمی نوشت:

ضمن احترام به نهادهای محترم قضایی فدراسیون فوتبال، مراتب اعتراض رسمی خود را نسبت به تصمیم اخیر کمیته استیناف مبنی بر «اصلاح رأی قطعی صادره» در پرونده دیدار پرسپولیس و تراکتور تبریز اعلام می‌دارد.

رأی قطعی صادره از سوی کمیته استیناف در تاریخ گذشته، به‌صراحت اعلام کرده بود که تماشاگران هر دو باشگاه، از حضور در تمامی مسابقات رودررو در دو فصل آتی، اعم از لیگ برتر، جام حذفی و سوپرجام، محروم خواهند بود. با این حال، کمیته محترم استیناف پس از گذشت قریب به هشت ماه از قطعیت رأی و بدون مستند قانونی مشخص، تصمیم جدیدی اتخاذ کرده است که دامنه‌ی محرومیت هواداران باشگاه تراکتور را صرفاً به مسابقات لیگ برتر محدود می‌کند.

از دیدگاه حقوقی، تصمیم اخیر در چارچوب اصلاح رأی یا سهو قلم قرار نمی‌گیرد، بلکه تغییری ماهوی در مفاد رأی قطعی و در نتیجه خروج از حدود صلاحیت مرجع صادرکننده رأی محسوب می‌شود. اصل «قطعیت آراء» از مبانی بنیادین عدالت قضایی در تمامی نظام‌های حقوقی — از جمله در مقررات دادرسی ورزشی — است و نقض آن می‌تواند موجب تزلزل در نظم حقوقی و بی‌اعتباری تصمیمات قضایی شود.

باشگاه پرسپولیس درک می‌کند که شاید کمیته استیناف در پی آن بوده است تا با اتخاذ تصمیمی انعطاف‌پذیر، فضای موجود میان دو باشگاه را آرام کند و از تنش‌های احتمالی جلوگیری نماید، اما در عمل، این اقدام نه‌تنها به آرامش فضا کمک نمی‌کند، بلکه با ایجاد شبهه در قطعیت و بی‌طرفی فرآیند دادرسی، اعتماد عمومی نسبت به سلامت نظام قضایی فوتبال را تضعیف می‌نماید.

بنابراین، باشگاه پرسپولیس با استناد به اصول مسلم حقوقی و مقررات فدراسیون فوتبال، خواستار ابطال رأی اصلاحی اخیر کمیته استیناف و اجرای کامل رأی قطعی اولیه است، تا ضمن صیانت از قانون و عدالت ورزشی، شأن و اعتبار ارکان قضایی فدراسیون فوتبال حفظ گردد.

ساعتی پیش باشگاه تراکتور نیز درباره رأی اصلاحی کمیته استیناف بیانیه ای صادر و ابعاد حقوقی رأی اصلاحی این کمیته را تشریح کرد.

متن بیانیه باشگاه تراکتور به شرح زیر است:

«باشگاه تراکتور بر این باور است که این رأی کاملاً منطبق بر مقررات بوده و صرفاً به‌منظور رفع یک سهو تایپی صادر شده است؛ بدون آن‌که هیچ‌گونه تغییر ماهوی در مفاد رأی ایجاد شده باشد.

مستنداً به بند ۱۵ ماده ۲۱ مقررات انضباطی فدراسیون فوتبال آمده است:

«هرگاه در تنظیم و نوشتن رأی، سهو قلم رخ دهد؛ مانند از قلم افتادن کلمه‌ای یا زیاد شدن آن و یا اشتباهی در محاسبه، تا زمانی که از آن رأی درخواست تجدیدنظر نشده باشد، رکن قضایی بدوی رأساً یا به درخواست ذی‌نفع رأی را تصحیح می‌نماید و رأی تصحیحی به طرفین ابلاغ خواهد شد .اصلاح رأی بعد از درخواست تجدیدنظر و نیز اصلاح آرای صادرشده از کمیته استیناف، بر عهده کمیته استیناف است.»

از لحاظ حقوقی، رأی محاکم قضایی و شبه‌قضایی باید شامل دو بخش اصلی باشد:

۱. قسمت توجیهی (استدلالی) – شامل دلایل، استدلال‌ها و مواد قانونی.

۲. قسمت انتهایی (حکم یا قرار) – بیانگر نتیجه نهایی رأی (نظیر محکومیت یا برائت).

در هر رأی باید وحدت منطقی و حقوقی میان قسمت توجیهی و قسمت انتهایی وجود داشته باشد، به‌طوری که قسمت توجیهی کاملاً پشتیبان و توجیه‌کننده قسمت انتهایی باشد.

با توجه به اینکه در بند «رابعاً» صفحه آخر دادنامه شماره ٤٤١ مورخ ١٤٠٣/١٢/٢٨ به‌طور کامل و صریح استدلال شده بود:

مطابق با بند ۵ از ماده ۱۱۲ مقررات یادشده، محرومیت‌ها برای همان سری از مسابقات اجرا می‌شود؛ لذا در موضوع مطروحه که تخلف در بازی‌های لیگ برتر اتفاق افتاده است، اعمال محرومیت برای بازی‌های جام حذفی و یا سوپرجام – که مشخص نیست دو تیم روبه‌روی یکدیگر قرار بگیرند – منطبق با مقررات نیست.

از مفاد فوق روشن است که کمیته محترم استیناف از همان تاریخ معتقد به عدم اجرای محرومیت در جام حذفی بوده است، اما چون در قسمت انتهایی رأی، سهواً عبارت «جام حذفی و سوپرجام» از متن رأی حذف نشده بود، بنا به درخواست باشگاه تراکتور و در اجرای بند ۱۵ ماده ۲۱ مقررات انضباطی، رأی اصلاحی صادر و ابلاغ گردید.

بدیهی و مسلم است که با رأی اصلاحی، هیچ‌گونه تغییر ماهوی در رأی ایجاد نشده و صرفاً تناقض ناشی از یک سهو تایپی اصلاح شده است.

باشگاه تراکتور ضمن تقدیر از رویکرد حرفه‌ای کمیته استیناف و تأکید بر احترام کامل به نهادهای قضایی فوتبال کشور، همواره بر رعایت اصول عدالت، شفافیت و اجرای صحیح مقررات پایبند بوده و از تصمیمات منطبق با قانون استقبال می‌کند.»

 

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها