کد خبر: 531162
|
۱۴۰۰/۱۰/۱۸ ۱۹:۰۴:۰۲
| |

آغاز جشنواره مردمی فیلم عمار

آیین افتتاحیه دوازدهمین دوره جشنواره مردمی فیلم عمار شامگاه ۱۸ آذر ماه با قرائت قران توسط میلاد حبیبی، نویسنده و شاعر در تالار اندیشه حوزه هنری برگزار شد.

آغاز جشنواره مردمی فیلم عمار
کد خبر: 531162
|
۱۴۰۰/۱۰/۱۸ ۱۹:۰۴:۰۲

پس از پخش کلیپ سلام دوازدهمین جشنواره عمار و یا دعوت محمدرضا شهبازی مجری برنامه، مادر شهیدان خالقی پور برای سخنرانی روی سن حاضر شد.

به گزارش ایسنا، مادر شهیدان خالقی پور گفت: این جشنواره ۱۲ سال برقرار است من ۱۱ سال در خدمت شما بودم هر سال با حاج آقا می آمدم اما چهارسالی است حاج اقا به پسرهای شهیدم پیوستند و امیدوارم من هم به آنها بپیوندم. جای خیلی از خانواده‌ها اینجا خالی ست. ننه عصمت دستکش می بافت برای سربازان و فیلمسازان. ننه سکینه که نان پخت برای بچه های بسیجی. آرزو می کنم قدم های عوامل جشنواره در این راه استوار باشد.

وی افزود: امسال علاوه بر شهدا هشت سال دفاع مقدس، بیشتر با دانشمندان هایمان کار داریم. انها آبروی مملکتمان و سرمایه های ما هستند. بچه های من در عملیات مرصاد شهید شدند اما به گرد پای این دانشمندان ما نمی رسند. هنوز جنگ تمام نشده. جنگ ادامه دارد. در هشت سال دفاع مقدس دنیا با ما جنگ داشت الان هم همین طور است.

وی خاطرنشان کرد: ما یک سردار سلیمانی را از دست ندادیم ما هزاران سلیمانی داریم و مادران دارند سلیمانی هایی زیادی را پرورش می دهند. امیدوارم که فیلمسازانمان از شهدای هسته ای هم فیلم بسازند. به خانواده‌های این شهیدان تبریک می گویم دلم نمی آید تسلیت بگویم چرا که تسلیت برای مرده است.

در ادامه این برنامه با حضور خانواده شهید امنیت شهید احمد حبیبی فر و هیات داوران بخش فیلمنامه، برگزیدگان این بخش تقدیر شدند.

در بخش «فیلمنامه»، هیئت داوران دوازدهمین جشنواره مردمی فیلم عمار لوح افتخار این بخش را به اثر «توتا» به نویسندگی «محمد صبوحی» به دلیل «پرداختن به مشکلات سیستان بلوچستان در قالب داستان» و اثر «سه خواهر» به نویسندگی «محبوبه معراجی پور» به دلیل «موضوعی بکر، نگاهی نو به مفهوم بلا زدگی در سرنوشت خانواده» و فانوس این بخش را نیز  به اثر «پروانه» به نویسندگی «حسین جعفری» به دلیل «پرداختن به حماسه سوسنگرد و مسأله زن در انقلاب اسلامی» تقدیم کرد.

در ادامه این قسمت، برگزیدگان بخش پویانمایی دوازدهمین جشنواره عمار نیز معرفی شدند.

در بخش مسابقه «پویانمایی»، داوران جشنواره متشکل از  محمد سرشار، مصطفی حسن آبادی و فرهاد عظیما ضمن تقدیر از اثر «جهادگران آسمانی» به کارگردانی «مجید محمودی»  و اثر «چهارگوش» به کارگردانی«حامی رسولی»، لوح افتخار این بخش را به علت «شجاعت در پرداختن به موضوع علمی و تخیلی درباره ی آینده ایران» به اثر «کاوه و کشتی فضایی» به کارگردانی «حسین حسن نژاد» اهدا کرد. فانوس این بخش نیز به اثر «پیش از بهشت» به کارگردانی «احمد حیدریان» به علت «آفرینش اثری جهانی با نگاهی شاعرانه به مسئله فلسطین» تقدیم شد.

در ادامه این آیین، در بخش مسابقه «نماهنگ»، داوران جشنواره متشکل از  هادی آرزم، محمد مهدی سیار، مهدی نقویان و محمد حسین زاده، ضمن تقدیر از اثر «حس هشتم» به کارگردانی «سجاد معارفی»  و با بازی درخشان بازیگر کودک «النا حکیم زاده» لوح افتخار این بخش را به علت «ایجاز در بیان و روایت استعاری، انتخاب هوشمندانه موسیقی و دستیابی به تکنیک اجرای مطلوب» به اثر «ابراهیم درآتش» به کارگردانی «آرش آقاجانی» و اثر «ایرانیوم» به کارگردانی «سیدمهدی کرباسی» به علت «جسارت در انتخاب سوژه، نگاه جامع نگر و بیان هنرمندانه» اهدا کرد.

همچنین فانوس این بخش نیز به اثر «روز انتخاب» به کارگردانی  «رضا ثقفی» به علت «نقد سیاسی اجتماعی به زبان مخاطب نوجوان، تنوع در سبک ها و سازهای موسیقی و استفاده از طنز و فضای فانتزی در فرم اثر» تعلق گرفت.

در این بخش، جایزه ویژه دستاورد هنری نیز توسط هیئت داوران به دلیل خلق اشعار و ترانه های ارزشمند و جریان ساز در سال های اخیر به قاسم صرافان اهدا شد. قاسم صرافان در این دوره جشنواره عمار نیز شعر دو اثر «انتخاب» و «ایرانیوم» را سروده بود.

در بخش دیگری از جشنواره به تقدیر از مهندس نوید نجات بخش، مدیرعامل شرکت دانش بنیان بهیار صنعت اصفهان و راوی کتاب «تندتر از عقربه ها حرکت کن» اختصاص داشت، با حضور خانواده مهدی فخری زاده فرزند دانشمند شهید محسن فخری زاده، نشان استقلال جشنواره عمار به مهندس نجات بخش اهدا شد.

نوید نجات‌بخش مدیر عامل شرکت دانش‌بنیان بهیار صنعت سپاهان در سخنانی با بیان‌اینکه سال ۱۳۷۵ با معدل ۱۴/۵ از دانشگاه فارغ‌التحصیل شده‌ام، گفت: چهارمین شرکت در سطح دنیا هستیم که محصولات دانش‌بنیان در حوزه خود تولید می‌کنیم.

وی با اشاره به تولید ۱۲۰ محصول دانش‌بنیان در شرکت بهیار صنعت سپاهان افزود: امروز با همکاری ۱۴۵ نفر از همکارانم در شرکت دانش بنیان با بیش از ۱۲۰ محصول مختلف خدمت‌رسانی می‌کنیم.

نجات بخش با طرح سوالی درخصوص اینکه چرا تولید در کشورمان با همه‌ی زحمت‌هایی که کشیده شده است هنوز راه نیفتاده است، اظهار داشت: نگاه دقیق به این موضوع می‌تواند راه‌گشا فعالیت‌های بعدی ما باشد.

وی با تاکید براینکه در یک جنگ تمام عیار اقتصادی قرار داریم، گفت: دفاع مقدس الگویی برای فعالیت‌های امروز است. اول انقلاب عراق به ایران حمله کرد و ۴۰ کشور پشت سر او ایستادند درحالی که ما نیروی کارامدی آماده جهت دفاع از کشور نداشتیم اما یک‌سری جوان امدند و ایستادند و معتقد بودند خرمشهر ناموس است.

نجات‌بخش تصریح کرد: امروز نیز در جنگ اقتصادی هستیم اما راه دفاع از نوع فرمول اقتصادی نیست بلکه از نوع دفاع از خرمشهر است. همانطور که در جنگ هشت ساله با فرمول نظامی نمی‌شد در برابر دشمن ایستاد در این زمینه نیز با فرمول اقتصادی نمی‌توان پیش رفت.

مدیر عامل شرکت دانش‌بنیان بهیار صنعت سپاهان تصریح کرد: به‌عنوان نمونه در مسأله کرونا شاهد یک جنگ بودیم و خرید واکسن برای کشورها معضل شد و اگر متکی بر دانش و تولید داخل نمی‌شدیم قطعأ مشکل چندبرابری داشتیم.

وی خیل عظیم دانشجویان، دبستانی‌ها و دبیرستان‌ها را سرمایه‌های کشور دانست و تاکید کرد: ما خیل عظیمی از لشکر علمی را در دانشگاه‌ها داریم درحالی که شاهدیم گفته می‌شود در کشور کار نیست و این آدرس اشتباه دادن است.

نجات بخش با تاکید بر اینکه با توجه با ظرفیت‌های کشور هرگونه حرف ناامیدانه زدن بازی در زمین دشمن است، گفت: دنیای سرمایه‌داری اجازه رشد نمی‌دهد اما به‌عقیده‌ی ما امروز با جمهوری اسلامی و انقلاب اسلامی است که دارای هویت می‌شویم؛ هویت یعنی همه چیزهایی که ساخته‌ایم. به‌نظرم خداوند ساختار کشورمان ایران را برای توسعه خلق کرده است. توسعه کار فنی نیست بلکه به موضوعات اجتماعی مربوط است.

نجات‌بخش به شکل‌گیری اعزام نیروهای رزمنده دوران دفاع مقدس در مساجد اشاره کرد و تصریح کرد: باید همانند اعزام رزمنده‌ها به جبهه برای کشور ظرفیت‌سازی کنیم چراکه معادله اقتصادی امروز ما معادله خرمشهری است. آن‌چیزی که لازم است عزم و اراده‌ی جوانان است که برای حرکت در راه هویت خودشان دلشته باشند که در انقلاب اسلامی وجود دارد.

در ادامه این آیین، پس از اجرای گروه سرود «ایرانیوم»،در بخش ویژه این آیین، با حضور خانواده شهید صاحب هنر و استاد مازیار بیژنی، جایزه ویژه «دستکش ننه عصمت» به میکائیل براتی، طراح و گرافیست دهه هفتادی تقدیم شد.

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    خواندنی ها