کد خبر: 490638
|
۱۴۰۰/۰۳/۰۸ ۱۰:۱۳:۲۵
| |

نوید به‌تویی؛ کارگردان فیلم سینمایی «گیسوم»:

حرف جهانی در «سینما» اول باید بومی باشد/ روایت گسست و سوءتفاهم

نوید به‌تویی کارگردان فیلم سینمایی «گیسوم» با اشاره به اینکه این اثر سینمایی درباره شناخت هویت است، تاکید کرد قبل از جهانی شدن در سینما باید بومی شویم.

حرف جهانی در «سینما» اول باید بومی باشد/ روایت گسست و سوءتفاهم
کد خبر: 490638
|
۱۴۰۰/۰۳/۰۸ ۱۰:۱۳:۲۵

اعتمادآنلاین| نوید به‌تویی کارگردان فیلم سینمایی «گیسوم» که در سی و هشتمین جشنواره جهانی فیلم فجر حضور دارد، درباره این فیلم سینمایی گفت: بعد از پایان تحصیلاتم در فرانسه به ایران آمدم تا اولین فیلم سینمایی خود را جلوی دوربین ببرم که بنا به دلایلی که هیچ گاه اعلام نکردند به من مجوز کارگردانی ندادند، بعد از 2 سال در نهایت توانستم این مجوز را دریافت کرده و برای ساخت فیلم سینمایی گیسوم اقدام کنم.

به گزارش مهر، هربار که برای دریافت مجوز کارگردانی اقدام می‌کردم بدون توضیحی می‌گفتند که امتیاز لازم را به‌دست نیاورده‌ام، اما در نهایت این مجوز صادر شد و من توانستم با همکاری و حمایت آقای سعدی تهیه کننده فیلم، پروانه ساخت گیسوم را نیز دریافت کنم.

وی با اشاره به اینکه فیلمنامه‌های متعددی را در دست دارد، توضیح داد: یکی از دلایلی که سبب شد تا گیسوم اولین پروژه سینمایی من باشد، این بود که گیسوم نسبت به دیگر پروژه‌های من کم هزینه تر بود و تهیه کننده بیشتر به پروژه گیسوم علاقه مند بود. علاوه بر آن این پروژه یک اثر متنوع است که داستان آن از فرانسه شروع می‌شود و تا کناره گیسوم ادامه دارد.

در خلاصه داستان این فیلم آمده است دختری بعد از مرگ مادرش متوجه می‌شود که پدرش زنده است و تصمیم می‌گیرد که برای دیدن پدرش به ایران سفر کند و در طی این سفر به همراه دوستانش رازهای ناگفته بسیاری از زندگی خود را کشف می‌کند. در واقع شخصیت اصلی داستان با یک تکان مجبور به بررسی گذشته می‌شود.

مهاجرانی در جستجوی هویت

این کارگردان فیلم کوتاه ادامه داد: زمانی که در فرانسه زندگی می‌کردم با دورگه‌هایی آشنا می‌شدم که پدر یا مادر ایرانی داشتند که به دنبال شناخت هویت خود بودند. همین مساله سبب شد تا انگیزه‌ای برای ساخت این فیلم پیدا کنم.

البته این را هم باید بگویم که اساساً نقطه دورگی نقطه سوتفاهم است. شاید بتوان یکی از مثال‌های ادبی این مساله را داستان سهراب در شاهنامه دانست که یک دورگه است که به دلیل سوتفاهم و عدم شناخت کشته می‌شود.

در زندگی امروز نیز آدم‌های دورگه و یا آدم‌هایی که خواسته یا ناخواسته کوچ می‌کنند، یک سری نکاتی دارند که این نکات اگر درباره آن گفتگو نشود باعث ایجاد سوتفاهم می‌شود و این سوتفاهم باعث گسست می‌شود. البته این مساله تنها در جامعه دورگه اتفاق نمی‌افتد.

معتقدم جامعه امروز ما دچار گسست است و گفتگویی میان نسل‌ها شکل نمی‌گیرد. آدم‌ها اشتباهات خود را نمی‌پذیرند و در مورد آن توضیح و صحبتی هم نمی‌شود. همین مساله جامعه را به سمت گسست و سوتفاهم کشانده است.

به همین منظور در گیسوم به دنبال این بودم که پیش از هر چیز انسان باید هویت خود را شناخته، در مورد گذشته تحقیق کند و در نهایت با کنار گذاشتن سوتفاهم‌ها به سمت آینده حرکت کند. البته این را هم باید بگویم که تنها در این پروژه چنین روندی را با یک شخصیت دورگه دنبال می‌کنم و قصه بعدی که به دنبال ساخت آن هستم داستان در تهران امروز رخ می‌دهد.

به تویی درباره حضور گیسوم در این دوره از جشنواره فیلم فجر گفت: برای اینکه بتوان حرف جهانی به خصوص در سینما داشته باشیم، اول باید در جغرافیای خود شناخته شوید. یعنی اول باید بومی باشید تا بتوانید جهانی شوید.

به نظرم مهمترین اتفاق سینمایی ایران و پل ارتباطی سینمای ایران در تمام این سال‌ها جشنواره جهانی فیلم فجر بوده است و این شاید تنها جشنواره سینمایی ایران است که توسط فیاپف مورد وثوق است، در نتیجه از اینکه گیسوم در چنین جشنواره‌ای رونمایی شود استقبال کردم.

وی ادامه داد: گیسوم پیش از این در بازار فیلم برلین حضور داشت و شرکت پخش بین‌المللی این فیلم برنامه گسترده‌ای برای حضور این فیلم در جشنواره‌های بین‌المللی دارد. در همین راستا گیسوم نیز در این دوره از بازار فیلم جشنواره جهانی فیلم فجر حضور دارد و امیدوارم بتواند در این بازار نیز موفق عمل کند.

سینمای قصه‌پرداز، همه جای دنیا طرفدار دارد

این کارگردان در بخش دیگری از صحبت‌های خود تاکید کرد: گیسوم یک اثر قصه‌گو است که نقطه به نقطه جلو می‌رود و معتقدم سینمایی که همه جای جهان بیش از هر چیز طرفدار دارد، سینمای قصه‌پرداز است و امیدوارم که این فیلم در جشنواره و همچنین در بازار فیلم موفق عمل کند.

وی درباره انتخاب بازیگران گیسوم توضیح داد: برای این پروژه به دنبال یک گروه 6 نفره بازیگر بودیم که در طول 50 جلسه فیلمبرداری باید در کنار ما باشند، علاوه بر آن این گروه باید با هم تناسب داشته باشند، برای انتخاب این گروه نزدیک به 3 ماه با بازیگران مختلفی صحبت کرده و در نهایت به ترکیب مورد نظر رسیدیم.

البته از ابتدا هم تصمیم داشتیم تعدادی از بازیگران این فیلم جدید و درخشان باشند که از آن جمله می‌توان به مارال بنی‌آدم و حسین صوفیان اشاره کرد، از سوی دیگر نیز بازیگران شناخته تر شده‌ای مانند پگاه آهنگرانی و رضا داودنژاد ما را در این پروژه همراهی کردند.

به تویی گفت: سه قصه مختلف با این رویکرد در دست دارم که در صورت بوجود آمدن شرایط مناسب آن را جلوی دوربین می‌برم. اگر گیسوم در جشنواره فیلم فجر به خوبی دیده شود بی شک راه برای تولید دیگر پروژه‌های من باز می‌شود.

البته در شرایط فعلی شیوع ویروس کرونا و آسیب‌هایی که به سرمایه سینما وارد شده است پیش بردن پروژه‌های مختلف سینمایی کار سختی است.

این کارگردان جوان سینما در پایان و درباره زمان اکران این فیلم گفت: با توجه به برنامه‌ریزی گیسوم برای حضور در جشنواره‌های بین‌المللی، ممکن است که این فیلم در صورت به‌وجود آمدن شرایط مناسب نیمه دوم سال روی پرده سینما برود.

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    خواندنی ها