«فجر37» در استانها برگزار نمیشود؟
سیدضیاء هاشمی دبیر شورایعالی تهیهکنندگان تأکید کرد بدون اختصاص بودجه، تهیهکنندگان فیلمهای راهیافته به سی و هفتمین جشنواره فجر، آثار خود را در شهرستانها نمایش نمیدهند.
اعتمادآنلاین| سیدضیاء هاشمی دبیر شورایعالی تهیهکنندگان با اشاره به آخرین تصمیمگیریها برای نمایش فیلمهای سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر در شهرستانها گفت: طی جلساتی که با ابراهیم داروغهزاده دبیر سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر داشتیم مطلع شدیم ستاد جشنواره فیلم فجر با بحران بیپولی مواجه است و امکان فراهم آوردن بودجه برای برگزاری جشنواره در استانها را ندارد.
وی بیان کرد: جشنواره فیلم فجر پتانسیل برگزاری در 30 استان کشور را دارد و سینما میتواند به عنوان ویترین جشن انقلاب کارکرد مناسبی داشته باشد که متاسفانه بدون بودجه است و بودجه برگزاری جشنهای انقلاب، مصارف دیگری داشته است.
هاشمی در ادامه توضیح داد: گویا برای برگزارکنندگان جشنهای 40 سالگی انقلاب، سینما اهمیتی نداشته است. در حالی بهواسطه فراگیر بودن هنر سینما تامین بودجه جشنواره فیلم فجر به لحاظ کارکرد آن، باید در اولویت قرار گیرد.
وزارت کشور استانداران را موظف به حمایت از «فجر» کند
دبیر شورایعالی تهیهکنندگان تاکید کرد: این از وظایف وزارت کشور است تا استانداران را موظف به حمایت از جشنواره فیلم فجر کند و هر استان بودجهای را برای نمایش فیلمهای این دوره از جشنواره در نظر بگیرند تا بتوانیم در استانهای کشور جشنوارهای در شأن انقلاب برگزار کنیم و شاهد یک جشن بزرگ ملی انقلاب در حوزه فرهنگ، در قالب جشنواره فیلم فجر که ویترین فرهنگ است، رقم بزنیم.
وی ادامه داد: متاسفانه وزارت ارشاد به لحاظ مالی قدرت برگزاری جشنواره فیلم فجر در استانها را ندارد. وظیفه دولت این است که با نظارت دقیقتر جلوی دزدیها و اختلاس بانکها و بنگاههای اقتصادی را بگیرد و بودجهها را برای برگزاری جشنهای انقلاب سوق دهند تا بتوانیم شاهد برگزاری هرچه باشکوه تر جشنهای ملی و جشنواره فیلم فجر باشیم.
هاشمی در ادامه افزود: تهیهکنندگان سینمای ایران با این هزینههای سرسامآور با سختی و مشقت فیلمهای در خور توجه تولید کردهاند در شرایطی که دولت متاسفانه در تولید کمک نمیکند، حتی وام هم به سختی در اختیار سینماگران قرار میگیرد، با این شرایط سینما دینی نسبت به دولت ندارد.
وی در ادامه به پتانسیل خوب جشنواره برای حضور گسترده مردم در جشنهای انقلاب اشاره کرد و گفت: برگزاری جشنوارهای با این وسعت نیازمند تامین بودجه لازم از سوی دولت است، نه اینکه مهمترین جشنواره سینمایی کشور چشم یاری به سینماگران داشته باشد.
بودجه تأمین نشود، فیلمها را در شهرستانها اکران نمیکنیم
دبیر شورایعالی تهیهکنندگان عنوان کرد: در صورتی که بودجه لازم برای نمایش فیلمها در شهرستانها در نظر گرفته نشود، بیشک تهیه کنندگان آثار خود را در شهرستانها نمایش نمیدهند.
هاشمی در پایان گفت: اگر دست اندرکاران در دولت از بودجههای دیگر که قطعا کم اثرتر از هنر فراگیر سینما است، بکاهند و به برگزاری جشنواره فیلم فجر در استانهای کشور اختصاص دهند شاهد برگزاری هرچه باشکوهتر جشنهای انقلاب با حضور مردم خواهیم بود.
سیدحسین سیدی مدیر بخش استانهای سی و هفتمین دوره جشنواره فیلم فجر، پیشتر ضمن اعلام خبر اکران فیلمهای جشنواره در 31 استان گفته بود: گروهبندی و تعداد فیلمهایی که قرار است اکران شوند، پس از توافق نهایی با نمایندگان صنف خانه سینما اعلام میشود.
منبع: مهر
دیدگاه تان را بنویسید