کد خبر: 735968
|
۱۴۰۴/۰۶/۲۴ ۱۲:۳۳:۲۵
| |

لزوم افزایش اختیارات استانداران به روایت استاندار گیلان؛ دولت به مجلس لایحه دهد

هادی حق‌شناس گفت: مجموعه اتفاقاتی که رخ داده و ایراداتی که رییس مجلس و سایر نهادها نسبت به تفویض اختیارات دولت به استان‌ها گرفته‌اند، ضرورت اصلاح قانون در این زمینه را یادآور می‌سازد. بنابراین برای بهبود شاخص‌های توسعه استانی باید لایحه‌ای راهی مجلس شود تا در قالب تصویب قانون زمینه برای توسعه متوازن استانی فراهم شود.

لزوم افزایش اختیارات استانداران به روایت استاندار گیلان؛ دولت به مجلس لایحه دهد
کد خبر: 735968
|
۱۴۰۴/۰۶/۲۴ ۱۲:۳۳:۲۵

هادی حق‌شناس، استاندار گیلان و تحلیلگر مسائل سیاسی و اقتصادی با روزنامه اعتماد گفت‌وگو کرده است.

به گزارش اعتماد، بخش‌هایی از این گفت‌وگو را می‌خوانید:

  • همان‌طور که آقای رییس‌جمهور گفته هر استانی در ایران ظرفیت‌های خاص خود را دارد و باید نوع متفاوتی از مدیریت و تصمیم‌سازی درخصوص آن اعمال شود. با توجه به محدودیت منابع به اجبار باید از منابع بخش خصوصی برای توسعه استان‌ها استفاده شود.
  • فرودگاه رشت شاخص‌ها و ویژگی‌هایی دارد که می‌تواند به عنوان هاب منطقه به کار گرفته شود. به جای اینکه استان‌های همجوار گیلان برای پروازهای خارجی خود، ناچار به حضور در فرودگاه امام (ره) تهران شوند، می‌توانند از طریق فرودگاه رشت، سفرهای خود را برنامه‌ریزی کنند. من به عنوان استاندار اگر بخواهم از ایرلاین خطوط هوایی خارجی استفاده کنم، به اجبار باید از سازمان‌های مسوول این امر در تهران مجوزهایی بگیرم. این‌طور نیست که تمام اختیارات برای توسعه استانی در اختیار مسوولان استانی باشد. در نمونه دیگر اگر بخواهم از بنادر گیلان  برای رونق  تجارت  استفاده کنم مجوزها باید از پایتخت  اخذ  شود.
  • در تعطیلات اخیر، ترافیک به سمت گیلان به بیش از 29کیلومتر رسید. بسیاری از مسافران بیش از 14ساعت پشت ترافیک ماندند. اگر من به عنوان استاندار، راه‌آهن مطمئنی با 20 تا 30واگن داشتم و مسافران را از رشت به تهران و بالعکس می‌رساندم، ارزش افزوده بسیاری نصیب استان می‌شد و مردم هم از رفاه و آسایش بیشتری بهره‌مند می‌شدند. مردم که برای ماشین‌سواری به شمال نمی‌آیند، بلکه برای استفاده از دریا و سایر شاخص‌های گردشگری استان راهی این منطقه می‌شوند. اما چون زیرساخت‌های حمل و نقل، اسکان، تغذیه و... فراهم نیست با مشکلات  عدیده‌ای  روبه‌رو  هستند.
  • در مقطعی نیستیم که همه کارها را بتوان با منابع دولتی و با سیاستگذاری‌های متمرکز انجام داد. به اجبار ناچاریم به سمت منابع بخش خصوصی با سرمایه‌گذاری خارجی برویم که آن هم  به اختیارات خاص خود نیاز  دارد.
  • مجموعه اتفاقاتی که رخ داده و ایراداتی که رییس مجلس و سایر نهادها نسبت به تفویض اختیارات دولت به استان‌ها گرفته‌اند، ضرورت اصلاح قانون در این زمینه را یادآور می‌سازد. بنابراین برای بهبود شاخص‌های توسعه استانی باید لایحه‌ای راهی مجلس شود تا در قالب تصویب قانون زمینه برای توسعه متوازن استانی  فراهم  شود.

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها