کد خبر: 461845
|
۱۳۹۹/۱۱/۱۱ ۱۰:۰۴:۰۸
| |

هشدار یک نماینده سابق مجلس درباره افزایش یارانه‌ها / حسینی: تامین منابع دوبرابری کردن یارانه‌ها متزلزل است

مشاور کمیسیون برنامه و بودجه مجلس یازدهم تاکید کرد: نمی‌توان یک ماه به مردم 90 هزار تومان یارانه بدهیم و ماه دیگر 45 هزار تومان؛ مجلس افزایش 2 برابری یارانه‌ها را به دقت بررسی کند.

هشدار یک نماینده سابق مجلس درباره افزایش یارانه‌ها / حسینی: تامین منابع دوبرابری کردن یارانه‌ها متزلزل است
کد خبر: 461845
|
۱۳۹۹/۱۱/۱۱ ۱۰:۰۴:۰۸

اعتمادآنلاین| محمد حسینی، نماینده ادوار مجبس درباره تصمیم مجلس شورای اسلامی در خصوص افزایش یارانه‌های نقدی در سال آینده گفت: مکانیزم تبصره 14 بر اساس برنامه ششم توسعه مشخص شده است، که از ابتدای این برنامه تا به امروز تغییراتی داشته است از همین رو قانون هدفمندی یارانهها امسال به هنگام بررسی لایحه بودجه سال آینده در این برنامه تصحیح شد.

مشاور کمیسیون برنامه و بودجه مجلس یازدهم خاطر نشان کرد: قانون هدفمندی یارانه‌ها می‌گوید کلیه منابع حاصل از افزایش قیمت حامل های انرژی به حساب خزانه داری کل کشور تحت 3 ردیف واریز شود که بر اساس آن به صورت 50 درصد نقدی و 50 درصد برای موارد تورمی دولت در بحث تولیدات و خدمات به مردم داده شود که بر این اساس هر سال مجلس نزدیک به 36 هزار میلیارد این مبلغ را مصوب می‌کرد که در بودجه‌ امسال این عدد باتوجه به میزان حجم منابع از محل افزایش قیمت حامل های انرژی و همچنین بنزین که در سال 98 افزایش یافت این عدد به حدود 265 میلیارد تومان رسید.

این نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی بیان کرد: کلیه منابع فروش بنزین، نفت و گاز و همچنین صادرات فرآورده‌ها به عنوان منابع سازمان هدف در حساب این سازمان در قسمت توزیع منابع واریز می‌شود. که بخش عمده‌شان را به شرکت‌های پالایش پخش و فرآورده‌های نفتی، شرکت ملی نفت، شرکت گاز بابت سهم‌های طبق قانون برای‌شان در نظر گرفته داده می‌شود.

وی ادامه داد: عددی که بابت یارانه نقدی در لایحه پیش بینی شده بود 45 هزار تومان بود که حدود 42 میلیارد تومان برای آن منابع در نظر گرفته شد که امروز به حدود 75 میلیون نفر تعلق می‌گیرد. از سوی دیگر عدد افزایش بحث قیمت بنزین هم نزدیک به 31 هزار میلیارد تومان پیش بینی شده است که آن هم در قالب طرح معیشت به خانواده‌های تحت حمایت و اقشار ضعیف در حال پرداخت است. همچنین به استناد قانون یارانه‌هایی هم به بخش‌های همچون بهداشت و سلامت، بیمه بیکاری و رفع فقر مطلق به کمیته امداد و بهزیستی داده می‌شود.

نماینده مردم تفرش در مجلس دهم ادامه داد: کاری که مجلس در حال حاضر انجام داده این است که این اعداد را افزایش داده است، سوالی که پیش می‌آید این است که این اتفاق چگونه رخ داده؟ بر اساس گزاراشاتی که داده‌اند فرآورده‌های مانند اتیلن و پروپان در شرکت‌های ملی گاز به فروش می‌رسد که درباره فرآورده بودن و یا نبودشان نقطه نظراتی وجود داشت که مجلس آمد تشخیص داد این‌ها فرآورده هستند و باید منابع به دست آمده از فروش‌شان در قانون هدفمندی لحاظ شود از همین رو از محل فروش این فرآورده‌ها یک عدد چندهزار میلیارد تومانی به دست آمد که این امر خود به خود باعث افزایش اعداد جدول تبصره 14 شده است.

وی با بیان این که ما به تفاوت نرخ ارزی است که دولت در بودجه امسال قرار داده بود با نرخی که مجلس در کمیسیون تلفیق مصوب کرد باعث افزایش 100 هزار میلیارد تومان دیگر به بودجه شد، گفت:در لایحه امسال نرخ ارز یازده هزار و 500 تومان پیش بینی شده بود و همچنین دولت مقرر کرد 8 هزار میلیارد دولت ارز با نرخ 4 هزار و 200 تومان در اختیار وارد کننده نهادهای دامی و دارو قرار گیرد که مجلس در کمیسیون تلفیق تصمیم گرفت این به عدد 17 هزار و 500 تومان برسد.

حسینی خاطر نشان کرد: در اثر افزایش نرخ ارز، تمام کالاهای وارداتی با نرخ17 هزار و 500 تومان مورد محاسبه قرار می‌گیرند که از این بابت حدود 140 هزار میلیارد تومان به بودجه سال آینده اضافه شد. همچنین قسمت دیگری از منابع که در بودجه باعث افزایش می‌شود و همیشه هم وجود دارد مالیات بر ارزش افزوده در حوزه واردات است که کمیسیون تلفیق امسال نزدیک به 100 هزار میلیارد تومان برای این بخش در نظر گرفت.

مشاور کمیسیون برنامه و بودجه مجلس یازدهم یادآور شد: کل عددی که امروز دربحث یارانه تحت به مردم می‌دهیم 42هزار میلیارد تومان است که به حدود 75 میلیون نفر تعلق می‌گیرد که مجلس تصمیم گرفت عددی معادل 100 هزار میلیارد تومانی افزایش پیدا کند.

وی بیان کرد: بر اساس تصمیم کمیسیون تلفیق اگر 100 هزار میلیارد منابع داشته باشیم و بخواهیم یارانه را در سال آینده دو برابر کنیم خود به خود از آن 100 هزار میلیارد تومان، 42 هزار میلیارد تومانش را هزینه می کنیم؛ از سوی دیگر حدود 58 هزار میلیارد تومان با 8 هزار میلیارد منابع دیگری می‌ماند.

این نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی با اشاره به نگرانی جامعه درخصوص افزایش تورم با توجه به 2 برابر شدن یارانه‌های نقدی گفت: افزایش یارانه‌های نقدی با توجه به مصوبه کمیسیون تلفیق این بحث را در حوزه اقتصاد و معیشت به وجود می‌آورد که شاید در سال آینده ما تورمی بزرگتر داشته باشیم.

وی گفت: بحث اصلی ما به عنوان کارشناس تزلتزل در وصول این منابع است، زیرا ما افزایش یارانه‌ها را در صادرات نفت مشاهده می‌کنیم و اگر چناچه نفت به نوعی صادر نشود ما این منابع را که نزدیک به 232 هزار میلیارد تومان از کجا وصول کنیم؛ که این یک مقدار جای تردید دارد.

حسینی گفت: نمی‌شود در فرودین سال 1400 یارانه 45 هزار تومانی را 2 برابر کنیم و بعداً نتوانیم آن را ادامه دهیم چرا که یک انتظاری در مردم ایجاد می شود و دوباره کاهش دادنش بسیار سخت می شود و مشکلات عدیده ای دارد.

وی درباره این که آیا افزایش یارانه ‌ها به 90 هزار تومان آثار اقصادی دارد یا خیر، عنوان کرد: باید بررسی کنیم افزایش یارانه ها در سطح معیشت و قدرت خرید مردم می‌تواند تاثیر داشته باشد یا خیر، چرا که کشور ما جز کشورهای است که سطح تورم در آن بالا است.

حسینی با بیان این که امروز 90 هزار تومان قدرت خرید برای مردم ضعیف ایجاد نمی‌کند ، ادامه داد: افزایش یارانه‌ها پول پر فشار به اقتصاد کشور ما وارد می کند که اگر درست برنامه ریزی نکنیم با افزایش پایه پولی و تورم رو به رو خواهیم شد.

وی گفت: برکسی پوشیده نیست هر چقدر تورم در کشور ما افزایش پیدا کند اقشار ضعیف ما آسیب می‌بینند زیرا قدرت خریدشان پایین تر می آید لذا مجلس باید در این زمینه با دراین بیشتری موضوع را بررسی کند.

این نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی در پایان بیان کرد:افزایش 2 برابری یارانه‌ها و طرح معیشت رقم آن‌چنانی نیست که به خانواده‌های ضعیف پرداخت می شود اما درکل اختصاص منابعی که قدرت وصول‌شان کم است را باید با کارشناسی انجام‌ دهیم.

منبع: ایلنا

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    خواندنی ها