کد خبر: 282395
|
۱۳۹۸/۰۱/۱۸ ۰۹:۵۵:۰۰
| |

جواد امام دبیرکل حزب مجمع ایثارگران:

آقای خاتمی به روحانی توصیه‌ای برای استعفا نکرده است

دبیرکل حزب مجمع ایثارگران با اشاره به اینکه هدف از تشکیل این حزب کمک برای خروج کشور از وضعیت فعلی است، گفت: اولویت ما نه مشارکت در قدرت بلکه نظارت بر قدرت و حفظ منافع ملی است البته در شرایط مقتضی و مناسب، مخالفتی با مشارکت در قدرت نداریم.

آقای خاتمی به روحانی توصیه‌ای برای استعفا نکرده است
کد خبر: 282395
|
۱۳۹۸/۰۱/۱۸ ۰۹:۵۵:۰۰

اعتمادآنلاین| جواد امام با بیان اینکه آمده‌ایم تا نسل جوان را با واقعیات دوران دفاع مقدس آشنا کرده و میان این نسل و نسل گذشته ارتباط برقرار کنیم، اظهار کرد: گذشته از این که گرایش ما اصلاح‌طلبی است، اما وجه اشتراک جدی با سایر جریان‌ها از جمله اصولگرایان داریم و آن وجه مشترک، منافع ملی است.

وی همچنین تاکید کرد: حزب مجمع ایثارگران در قدرت مشارکت خواهد داشت. در شرایط مقتضی و مناسب، مخالفتی با مشارکت در قدرت ندارد، اما اولویت ما نه مشارکت در قدرت بلکه نظارت بر قدرت و حفظ منافع ملی است. ما می‌خواهیم کمکی باشیم برای خروج کشور از وضعیت فعلی. ما به دنبال کسب مناصب نیستیم بلکه می‌خواهیم تجارب انباشته شده خود را به نسل امروز و آینده منتقل کنیم.

در ادامه مهمترین محورهای اظهارات جواد امام را می‌خوانید:

*جریان ایثارگران خیلی پدیده جدیدی نیست اما ورود این جریان به عرصه سیاسی به این دلیل بود که احساس کردیم در جریان‌های مختلف دوستانی هستند از ارزش‌های ایثارگری بهره برداری خاصی می‌کنند. ما همچنین معتقدیم که ایثارگران می‌توانند در تمام عرصه‌ها ورود کرده و نقش آفرین باشند و از سویی ایثارگران نباید در یک جریان خاصی منحصر باشند بنابراین ما به این دلایل به دنبال تشکیل حزب مجمع ایثارگران رفتیم.

*ایثار و ایثارگری جغرافیای خاصی ندارد و محدود به یک جریان سیاسی خاص و حتی مذهب خاص نیست و هرکس در هر بهره زمانی برای مردم، کشور و دین خود هزینه داده‌است، از نظر ما ایثارگر بوده و ایثارگری هم فقط مختص به دوران دفاع مقدس نیست. ما آمده‌ایم تا نسل جوان را با واقعیات دوران دفاع مقدس آشنا کرده و میان این نسل و نسل گذشته ارتباط برقرار کنیم.

*گذشته از این که گرایش ما اصلاح‌طلبی است اما وجه اشتراک جدی با سایر جریان‌ها از جمله اصولگرایان داریم و آن وجه مشترک، منافع ملی است. ما می‌خواهیم کمکی باشیم برای خروج از وضعیت فعلی کشور. ما به دنبال کسب مناصب نیستیم بلکه می‌خواهیم تجارب انباشته شده خود را به نسل امروز و آینده منتقل کنیم.

*همه طبقات اجتماعی و اقتصادی و قومیت‌ها و از همه مذاهب و ادیان در دفاع مقدس مشارکت داشتند ولی امروز همه دنبال تأمین منافع خود هستیم و متوجه خطرات اصلی کشور نیستیم. باید تجارب مدیریت کشور در زمان امام خمینی (ره) را به کار بگیریم که البته در حال حاضر کمتر از این تجارب بهره گرفته می‌شود.

*مجمع ایثارگران معتقد است باید نگاه‌های سلیقه‌ای را برای اجرای سیاست‌ها بگذاریم نه اینکه این اختلاف‌ها را در تعیین استراتژی‌های کشور دخالت دهیم. به طور مثال برجام که تصمیم نظام بود، مورد حمایت همه جریان‌های کشور قرار نگرفت و وقتی در این زمینه چالشی ایجاد شد، یک جریان از آن علیه جریان دیگری سوء استفاده کرد. این اقدامات به کشور خسارت می‌زند.

*طبق اعلام وزارت کشور، تاکنون 98 حزب شرایط خود را با قانون جدید احزاب تطبیق داده‌اند. برای تأثیرگذاری در فعالیت حزبی، ما باید به سمت ادغام احزاب و تشکیل احزاب مؤثر برویم. ما آمادگی خود را برای حرکت در این مسیر اعلام می‌کنیم.

این ملاحظه را در نظر داریم تا دوستانی که فعالیت نظامی دارند، جایگاهی در حزب نداشته باشند
مجمع ایثارگران که از کمیسیون ماده 10 احزاب، مجوز نهایی را برای فعالیت دریافت کرده است، در حال حاضر در چه مرحله‌ای از فعالیت قرار دارد؟

*جواد امام، مهدی کیانی، محمدرضا پروازی، غلامرضا ظریفیان، محسن ترکاشوند، سعید پورعزیزی، محسن عربی، مینو خالقی، علی شکوهی، محمدرضا مرشدی، سیدمحمدتقی طباطبایی، محمدرضا جورکش، علی اکبر صالحی نیک، محمد سعید صادقی، علیرضا آفریدون، علی اسدی، محمدحسین کلانی، حسین احمدی، عزیرالله محمدی، علی اکبر بهمنش، مجید خورشیدی از اعضای اصلی شورای مرکزی و عباس سقایی، مرجان توحیدی، مرتضی صارمی و علی فلاح از اعضای علی البدل و سیدجواد قدیمی ذاکر، خدیجه گلین مقدم، ذبیح‌الله صفایی، احمد سرخ بر، مرتضی عرفانیان و محمدعلی رحیمی بازرسان حزب هستند.

*ما نظامی شاغل در حزب نداریم. کسانی که در حزب سابقه نظامی دارند، سابقه آنها به حضور در دوره دفاع مقدس باز می‌گردد. سردار کیانی فرمانده لشکر بوده است ولی بعد از جنگ از مجموعه کار نظامی خارج شده است. آقای ترکاشوند فرمانده تیپ بوده اما از فعالیت نظامی خارج شده‌است. افرادی هم هستند که بازنشسته شده‌اند و ارتباطی با نیروهای مسلح ندارند.


یکی از بحث‌های جدی ما در مجمع ایثارگران توجه به آرمان‌های امام خمینی (ره) است و قطعاً آنچه مورد نظر امام (ره) درباره محدوده فعالیت نظامیان بوده را مدنظر قرار می‌دهیم. حتماً این ملاحظه را در نظر داریم دوستانی که فعالیت نظامی دارند، جایگاهی در حزب نداشته باشند.

*آقای خاتمی چون معتقد است که باید به ارزش‌های مورد اقبال جامعه و نظام پرداخته شود، از ورود ایثارگران به فعالیت سیاسی استقبال کرد. ما خدمت مرحوم آیت‌الله هاشمی هم برای مشورت رسیدیم و ایشان هم از تشکیل چنین حزبی استقبال کردند. با یادگار امام و حجت‌الاسلام ناطق نوری هم مشورت کرده ایم.

*اگر بخواهیم برای ورود به انتخابات تصمیم بگیریم، در راستای سیاستی که شورای عالی سیاستگذاری و شورای هماهنگی جبهه اصلاحات اتخاذ می‌کند، حرکت می‌کنیم اما در حال حاضر بحث ما تولید محتوا، جذب اعضا و آموزش است. درست است که از انتخابات به عنوان بهار احزاب یاد می‌شود اما نباید تمام انرژی خود را برای انتخابات بگذاریم. باید تولید محتوا و تهیه برنامه برای انتخابات را در طول سال دنبال کنیم. همچنین باید بر روند بعد از انتخابات نظارت داشته باشیم تا برنامه‌های اعلام شده محقق شود.

*پارلمان اصلاحات ایده خوبی است اما اگر پارلمان می‌خواهد از احزاب تشکیل شود به پارلمان احزاب تبدیل می‌شود و خب شورای هماهنگی و شورای سیاستگذاری که متشکل از احزاب است، وجود دارد اما اگر پارلمان می‌خواهد جایگاه مناسبی داشته باشد، باید جریان اصلاحات، اصلاح‌طلبان و مردم در آن مشارکت داشته باشند و پارلمان، بدنه جریان اصلاحات را نمایندگی کند. پارلمان اصلاحات ایده خوبی است اما باید مکانیزمی طراحی شود که همه اصلاح‌طلبان و اعم از احزاب و شخصیت‌ها و مردم در آن مشارکت داشته باشند تا به صورت خیلی گسترده‌تری شخصیت‌ها و اقشار مختلف اصلاح طلب را نمایندگی کند.

*ما انتقادات جدی به عملکرد و کارگزاران دولت داریم و فکر می‌کنیم دولت می‌توانست از نیروهای بهتر و برنامه‌های منسجم‌تری استفاده کند ولی از دولت حتماً حمایت می‌کنیم. اصلاح‌طلبان برای مصلحت کشور تشخیص دادند که از روحانی حمایت کنند و امروز از رأی خود پشیمان نبوده و از آن دفاع می‌کنند. ما نمی‌توانیم در میانه راه دولت را رها کنیم بلکه از دولت حمایت کرده اما نقدهای جدی خود را هم بیان می‌کنیم.


*این واقعیت را باید بیان کرد که دولت در منظر عام باید پاسخگو باشد اما در قبال مسئولیت خود، اختیار کافی ندارد. دولت در تنگناهایی قرار دارد و باید پاسخگوی عملکردهای گذشته باشد و حتی احمدی‌نژاد که عامل بسیاری از مشکلات امروز است، به منتقد دولت تبدیل شده و فرار رو به جلو را انتخاب کرده است و دستگاه‌هایی که باید وی را به پاسخگویی مجبور کنند، به وظیفه خود عمل نمی‌کنند هرچند برخی افراد زیر مجموعه وی مورد پیگرد قرار گرفته‌اند.


*ما نمی‌توانیم در میانه راه دولت را رها کنیم بلکه از دولت حمایت کرده اما نقدهای جدی خود را هم بیان می‌کنیم.

*به هر حال بخشی از ناکارآمدی‌ها مربوط به سیستم است ولی بخش مربوط به دولت بیشتر برجسته شده است. اصلاح‌طلبان به دلیل دفاع از منافع ملی و با توجه به رد صلاحیت همه کاندیداهای اصلاح طلبان در انتخابات گذشته از کسی حمایت کردند که نه سابقه اصلاح طلبی داشته و نه ادعای اصلاح‌طلبی. مردم متوجه هستند اصلاح‌طلبان برای جلوگیری از خسارات بیشتر، از روحانی حمایت کردند. صحبت آقای خاتمی مربوط به ناکارآمدی سیستم است. این پرسش مطرح می‌شود که دولت چه نقشی در ایجاد مشکلات فعلی دارد؟

*دولت باید پاسخگوی بدهی بانک‌ها، وضعیت صندوق‌های بازنشستگی و مؤسسات مالی و اعتراض مالباختگان باشد در حالیکه نقشی در ایجاد این مشکلات نداشته است همچنانکه نقشی در تصویب قطع نامه‌ها و تحریم‌های ظالمانه علیه مردم این کشور نداشته است. دولت روحانی وارث محیط زیست تخریب شده و منابع طبیعی به تاراج رفته است و عدم سرمایه گذاری در زیرساخت‌ها و به فراموشی سپردن نیازهای کلان که خشکسالی سال‌های اخیر و سیل‌های این ایام نتیجه آنهاست.

*حاکمیت دوگانه و عدم پاسخگویی نهادهای انتصابی از جمله عوامل ناکارآمدی سیستم است. اگرچه اعتقاد داریم که دولت روحانی از کلیه ظرفیت‌های خود برای حل مشکلات فعلی استفاده نکرده ولی اختیارات این دولت بسیار محدودتر از مسئولیت‌های آن است. باید توجه داشت که بخشی از انتقادها به اصلاح طلبان هم به دلیل تعلق خاطر اصلاح طلبان به نظام است. جامعه انتظار دارد که اصلاح طلبان شفاف‌تر به انتقاد بخش‌های مختلف نظام بپردازند.

*این تعبیری که به کار گرفته شد، درست نبود. آقای خاتمی هیچ جا توصیه به استعفا نکرده‌اند. صحبت آقای خاتمی این بود که رئیس جمهور مشکلات کشور را بیان کند و برای حل مشکلات ایستادگی کرده و استمداد بطلبد و از بزرگان کشور همراهی بخواهد. مگر با استعفا مشکلات حل می‌شود؟ نظر خاتمی این بود که این اقدامات را رئیس جمهور دنبال کند. برداشت صوفی اشتباه است. او نظر شخصی خودش را بیان کرده است. مواضع آقای خاتمی توسط دفتر وی منتشر می‌شود و من از ادعای صوفی بی‌اطلاعم. ظاهراً آقای صوفی غلط برداشت کرده‌اند.

منبع: ایسنا

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    خواندنی ها