کد خبر: 244269
|
۱۳۹۷/۰۸/۲۰ ۱۲:۰۱:۰۰
| |

علی لاریجانی، رییس مجلس شورای اسلامی

مذاکرات هسته‌ای به درخواست آمریکایی‌ها بود/ ایجاد داعش اشتباه فاحش آمریکا در حوره تروریسم بود

علی لاریجانی، رییس مجلس با تاکید بر اینکه مذاکرات هسته‌ای در زمان اوباما به درخواست خود آمریکایی‌ها بود، گفت: رفتارهای ترامپ شرایط غیرمتعینی را در صحنه بین‌الملل ایجاد کرده که نیاز به تغییر شرایط از سوی کشورها است.

مذاکرات هسته‌ای به درخواست آمریکایی‌ها بود/ ایجاد داعش اشتباه فاحش آمریکا در حوره تروریسم بود
کد خبر: 244269
|
۱۳۹۷/۰۸/۲۰ ۱۲:۰۱:۰۰

اعتمادآنلاین| علی لاریجانی روز یکشنبه در دیدار با فرناندو کالور دی ملو رییس کمیته روابط خارجی و دفاع ملی مجلس و رییس جمهوری سابق برزیل بیان کرد: اقدامات ترامپ، اروپایی ها را به خاطر مسائل اقتصادی، روس ها را به خاطر پیمان موشکی‌ و دنیا را به خاطر خروج از پیمان محیط زیست و توافق هسته ای نگران کرده و صحنه غیرمتعینی را به وجود آورده که نیاز به تغییر شرایط از سوی کشورها دیده می شود.


او به تروریسم بین المللی اشاره و خاطرنشان کرد: اگر پرونده تروریسم باز شود، اشتباه فاحش آمریکایی ها مشخص شده بود، داعش را ایجاد کردند که برای آنها مشکل ساز شده، لذا مبارزه آنها در حوزه تروریسم صادقانه نیست.


رییس مجلس با یادآوری این مطلب که آمریکا در حوزه مسأله هسته ای ماجراجویانه برخورد کرده است، اظهار داشت: آمریکا درخواست مذاکرات هسته ای را داشت و اوباما در این زمینه دو نامه برای ایران نوشت که مذاکرات هم میان ایران و اعضای 1+5 صورت گرفت، بسیار زمان برد و در نهایت به تصویب شورای امنیت رسید.


لاریجانی افزود: با این حال ناگهان ترامپ زیر میز زد و اکنون مجددا از آمادگی خود برای مذاکره خبر می دهد، در حالی که عملکرد او شبیه یک بازی است و تصور می کند، می تواند با این برخورد شرایط ایران را به هم بریزد.


وی در ادامه با تأکید بر این که ترامپ تاریخ نخوانده و نیاز به مشاوره دارد، تصریح کرد: ایران کشوری نیست که بعد از جنگ جهانی در قرن بیستم به وجود آمده باشد، بلکه ایران ریشه چند هزار ساله دارد و مشکلات را در خود کشور حل می کند.


رییس مجلس شورای اسلامی از مواضع برزیل درباره عملکرد ایران در توافق نامه هسته ای تشکر کرد و گفت: ما مسیری را در عرصه بین الملل طی کردیم و به تعهد خود پایبندیم و اروپایی ها نیز تصریح کرده اند که چهارچوب هایی برای روابط مالی و نفتی ایجاد می کنند که البته روند کُندی دارد.


لاریجانی به روابط تجاری نسبتا خوب دو کشور اشاره کرد و افزود: برزیل در عرصه بین الملل جایگاه ویژه ای دارد از این رو حضور شما در ایران به توسعه روابط فیمابین کمک می کند.


وی یادآور شد: روابط تجاری جمهوری اسلامی با برزیل می تواند گسترش یابد و باید روی بخش های صنعتی و کشاورزی آن بیشتر کار شود.


رییس قوه مقننه، تسهیل همکاری های بانکی میان برزیل و ایران را مهم ارزیابی و خاطرنشان کرد: لازم است برای وی همچنین از تلاش مجلس برزیل برای توسعه همکاری های پارلمانی تشکر و تصریح کرد: اخیرا هیأتی پارلمانی از ایران به برزیل سفر کرده که امیدواریم در آینده این روابط بیشتر شود.

خواستار افزایش روابط با تهران درحوزه اقتصادی و تجاری هستیم


فرناندو کالور دی ملو رییس کمیته روابط خارجی و دفاع ملی مجلس و رییس جمهوری سابق برزیل نیز در این دیدار مسیرهای دو کشور را در عرصه بین الملل یکسان دانست و گفت: به دنبال افزایش روابط با تهران هستیم و به عنوان نماینده پارلمان کشورم حمایت کامل خود را از ایران اعلام می کنم.


وی با بیان این که ترامپ به قواعد بین المللی احترام نمی گذارد، افزود: برزیل در کنار کشورهایی همچون روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی عضوی از گروه بریکس و در کنار ایران است و خواستار روابط بیشتر با دولت جمهوری اسلامی در حوزه اقتصادی و تجاری هستیم.


رییس جمهوری سابق برزیل با بیان این که در حوزه سیاسی باید با استفاده از ظرفیت دیپلماسی پارلمانی روابط را تحکیم کنیم، اظهارداشت: نباید در برابر زورگویان ساکت بمانیم به خصوص که اقدامات ترامپ به روابط کل دنیا ضربه می زند و سازمان ملل نیز در چنین شرایطی باید جدی تر عمل کند.


سناتور دی ملو در ادامه با بیان این که روابط میان مجالس برزیل و ایران باید افزایش یابد، یادآور شد: باید تصمیمات مشترک بیشتری داشته باشیم تا ضمن تحکیم روابط، مشکلات مشترک نیز برطرف شود.


وی ادامه داد: وقتی ترامپ، بولتون را به عنوان مشاور خود بر می گزیند گویی به فرد آتش گرفته ای گفته است تا آتش را خاموش کند و او کاری بیش از اینکه شرایط را بدتر کند انجام نمی دهد.


رییس کمیته روابط خارجی و دفاع ملی مجلس برزیل با یادآوری این که تحریم ها هیچ گاه مشکلی را حل نمی کند، خاطرنشان کرد: کشور کوچکی مثل کوبا حدود 60 سال است که مورد تحریم آمریکا واقع شده اما به کار خود ادامه می دهد.


دی ملو به خروج آمریکا از برجام و از توافق پاریس اشاره کرد و گفت: خروج آنها از توافق پاریس در حالی صورت گرفت که این توافق برای کل دنیا و کره زمین مفید بود.


وی تصریح کرد: سکوت آمریکا در موضوع خاشقچی به خاطر 140 میلیارد دلار خرید تسلیحاتی عربستان سعودی از آنها بود.

منبع: خانه ملت

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    خواندنی ها