کد خبر: 239947
|
۱۳۹۷/۰۷/۲۹ ۱۱:۱۹:۰۰
| |

در جریان سوال از وزیر نیرو در مجلس شورای اسلامی

حقابه زاینده‌رود اولین کارت زرد اردکانیان را رقم زد/ حسن کامران: حق‌آبه حق‌الناس است حکومت هم نمی‌تواند آن را بفروشد

نمایندگان مجلس از پاسخ‌های رضا اردکانیان به سوال حسن کامران درباره حقابه کشاورزان شرق اصفهان در رودخانه زاینده‌رود قانع نشدند و بر همین اساس وزیر نیرو اولین کارت زرد خود را دریافت کرد.

حقابه زاینده‌رود اولین کارت زرد اردکانیان را رقم زد/ حسن کامران: حق‌آبه حق‌الناس است حکومت هم نمی‌تواند آن را بفروشد
کد خبر: 239947
|
۱۳۹۷/۰۷/۲۹ ۱۱:۱۹:۰۰

اعتمادآنلاین| در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی نمایندگان از پاسخ‌های رضا اردکانیان به سوال حسن کامران مبنی بر اینکه چرا حقابه کشاورزان شرق اصفهان به غارت رفته است و چرا در سال جاری حقابه کشاورزان شرق اصفهان در رودخانه زاینده رود جاری نمی‌شود، قانع نشدند. بر همین اساس نمایندگان به دلیل مشکلات کشاورزان در محدود زاینده‌رود و اصفهان اولین کارت زرد را به اردکانیان دادند.

از مجموع 228 نماینده حاضر در صحن 114 رأی موافق، 94 رأی مخالف و 2 رأی ممتنع به پاسخ‌های وزیر داده شد.

در ادامه پزشکیان که ریاست جلسه را بر عهده داشت، گفت: ما تعداد آرای نمایندگان را بررسی کردیم که پنجاه ، پنجاه بوده که باید 50+1 باشد تا قانع‌کننده باشد بنابراین نمایندگان از پاسخ وزیر قانع نشدند.

اردکانیان: تلاش وزارت نیرو برای حل مشکل حقابه‌ها در سطح ملی


رضا اردکانیان، وزیر نیرو در جلسه علنی امروز (یکشنبه) مجلس شورای اسلامی، در پاسخ به سوال حسن کامران مبنی بر اینکه چرا حقابه کشاورزان شرق اصفهان به غارت رفته است و چرا در سال جاری حقابه کشاورزان شرق اصفهان در رودخانه زاینده رود جاری نمی‌شود؟ گفت: تاثیر کم بارشی در سالهای اخیر به ویژه سال گذشته موجب محدودیت در بخش‌های مختلف شد و سهم آب شرب و آب کشاورزی از سد زاینده‌رود کاهش یافت. سهم آب صنعت هم کاهش یافت اما با استفاده از پس آبها آب مورد نیاز صنعت جبران شد.

وی افزود: در حقابه‌ها کار فشرده‌ای در سالهای اخیر در وزارت نیرو آغاز شده است. قوانین،‌ اسناد تاریخی، قانون اصلاحات ارضی و اثر حقابه بر آن، برنامه‌های توسعه و تغییرات طبیعی و انسانی را مدنظر قرار دادیم. تغییرات مصارف در حوزه‌های آبریز به دلیل طرحهای توسعه و سرمایه دولت در طرح‌های تامین آب، دستگاه قانونگذاری، شورای عالی آب و دستگاههای اجرایی را به این جمع رساند که باید سیاستگذاری دقیقی در این حوزه داشته باشیم.

اردکانیان ادامه داد: در نشست 12 آبان شورای هماهنگی حوزه زاینده‌رود برنامه‌های وزارت نیرو برای تامین حقابه آب کشاورزان منطقه مشخص می‌شود.

وزیر نیرو افزود: طبق ماده 19 قانون توزیع عادلانه آب، تامین آب بخش‌های مختلف آغاز شده است و بررسیهای دقیق حقوقی آغاز شده تا حقوق مردم به نحو مقتضی استیفا شود.

وی ادامه داد: طبق ماده 10 قانون تشکیل وزارت جهادکشاورزی، تصمیمات شورای عالی آب با تایید هیات وزیران یا کمیسیون مندرج در اصل 138 قانون اساسی، برای دستگاههای ذیربط لازم‌الاجراست.

اردکانیان یادآور شد: در سالهای 93 تا 95 برای آب کشاورزی آب مورد نیاز کشاورزان فراهم بود اما در سال 96 چنین امکانی وجودنداشت اما در سال 1397 با شرایط بهتر برای تامین آب کشاورزی برای کشت پاییزه فراهم می‌شود.

وزیر نیرو از تلاش وزارت نیرو برای حل مشکل حقابه‌ها در سطح ملی خبر داد و افزود: هرگونه تصمیم‌گیری پراکنده بدون توجه به حاکمیت ملی تبعات ملی، اقتصادی و امنیتی دارد.

اردکانیان ابراز امیدواری کرد برای سالجاری در وضعیت بهتری بتوانیم برای تامین آب در فصل پاییز، حقابه‌ها را به نتیجه برسانیم.

کامران: حق‌آبه حق‌الناس است


حسن کامران در جلسه علنی صبح امروز (یکشنبه) مجلس شورای اسلامی مجلس شورای اسلامی و در جریان طرح سوال خود از وزیر نیرو در خصوص علت جاری نشدن حق‌آبه کشاورزان شرق اصفهان در رودخانه زاینده‌رود و به غارت رفتن حق‌آبه این کشاورزان اظهار کرد: قوانین مجاز ندانسته که وزارت نیرو حق‌آبه را بفروشد. مصوبات شورای عالی آب و شورای هماهنگی هم بر این موضوع تاکید دارند، ولی متاسفانه اینها تبدیل به گفتار درمانی شده است.

وی اضافه کرد: وقتی آب نیست برای همه نیست، اما وقتی هست باید به تناسب تقسیم شود. امسال در اردیبهشت‌ماه خدا به داد ما رسید وگرنه که مدیریت ما کارساز نیست. 550 میلیون مترمکعب آب اضافه شد.

این نماینده مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: حق‌آبه حق‌الناس است حکومت هم نمی‌تواند آن را بفروشد حتی قانون می‌گیرد حق نداریم آب شرب را به صنعت بدهیم و اگر اضطرار بود قیمت آب معلوم است و باید به نرخ روز محاسبه شود.

کامران ادامه داد: ما طرفدار همه خصوصا محرومین هستیم. نمی‌شود خوزستان در کنار دریا باشد ولی آب شرب نداشته باشد. حق‌آبه از زمان صفویه، قاجار و رژیم ستم‌شاهی بوده و شیخ بهایی آن را به درستی به گونه‌ای تقسیم کرده که دعوایی بر سر آن نباشد.

وی با بیان این‌که دولت‌های نهم به بعد آبی را به حق‌آبه‌داران نداده، اظهار کرد: خروجی آن در منطقه، بیماری‌های سالک و ام اس بوده است. این مردم نجیب شهید داده هستند و حتی در تجمعات‌شان یک شعار ناهنجار نداده‌اند وقتی هم که در برخی مناطق اصفهان شعار ناهنجاری داده شد با آنها برخورد شد.

کامران با انتقاد از عدم حضور وزیر نیرو در جمع معترضان یادآور شد: اگر یک شعار ناهنجار دادند من شما را مفتی به مکه می‌فرستم البته اگر نوبت‌تان باشد، اما مشهد نوبت نمی‌خواهد شما را به مشهد می‌فرستم.

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی با بیان این‌که آب حق‌آبه‌داران به فولاد، ذوب‌آهن و صنایع نظامی داده شده، اظهار کرد: همچنین 40 هزار پروانه چاه به میزان پنج میلیون مترمکعب دادند همچنین 14 هزار چاه غیرمجاز هم وجود دارد. اصرار من اجرای قانون است و مصوبه شورای آب هم می‌گوید رودخانه مال حق‌آبه‌داران است این از زمان قدیم بوده و تاکید ما اجرای قانون است.

نماینده اصفهان در ادامه فیلمی از تجمعات اعتراضی کشاورزان شرق اصفهان را به نمایش گذاشت که در آن تصاویری از برخورد خشونت آمیز با تجمع کنندگان نیز وجود داشت.

در همین رابطه مسعود پزشکیان که اداره جلسه را بر عهده داشت خطاب به کامران گفت: می‌گویند فیلم مربوط به سال 92 است. در این باره توضیح دهید.

کامران در این باره گفت: همین حالا هم چشم اینها را کور کرده‌اند. پیرمردی که می‌گوید دروغ می‌گویید و فکر قبرتان باشید همین امسال این را گفته، مرد باشید و به منطقه بیایید اینها را ببینید. اینها با نظام هستند و علیه نظام شعار نمی‌دهند. چه کسی بالا سر شما (پزشکیان) این حرف‌ها را می‌زند.

نماینده اصفهان خطاب به پزشکیان گفت:‌ من از شما دعوت می‌کنم همین هفته با وزیر به منطقه بیایید. یک سال آب زاینده رود را ول کردند که آن هم سیاسی بود و برای انتخابات ریاست جمهوری این اتفاق افتاد. دولت یازدهم و دوازدهم یک قطره آب نداد غیر از آبی که برای انتخابات جاری کرد. آن وقت می‌گوید فیلم قدیمی است.

وی با بیان اینکه قانون مجلس و قانون مدنی رعایت نمی‌شود، اظهار کرد: آن وقت می‌خواهند تازه 12 آبان شورای هماهنگی آب را تشکیل بدهند یا می‌گویند امنیتی شده اما اگر امنیتی می‌شد مثل جاهای دیگر اصفهان شعار ناهنجار می‌دادند. این آدم‌ها نمرده‌اند، زنده هستند.

کامران با اشاره به مصوبه اسفند سال گذشته مجلس در خصوص پرداخت خسارت عدم کشت خاطرنشان کرد: این مصوبه اجرایی نشده، این در حالی است که حق‌آبه‌ها از زمان صفویه است و ما عرضه حفظ آن را نداریم. ضربه‌اش را هم مردم محروم می‌بینند.

منبع: ایسنا

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    خواندنی ها