کد خبر: 223890
|
۱۳۹۷/۰۵/۱۵ ۱۴:۳۰:۰۰
| |

محمدصادق جوادی‌حصار فعال سیاسی اصلاح‌طلب در گفت‌وگو با «اعتمادآنلاین»

ضعف دولت در عکس‌العملی بودن تصمیمات آن است/ روحانی از مبتلا شدن به سرنوشت دولت احمدی‌نژاد غافل شد/ نیاز به یک عزم ملی برای مذاکره با آمریکا داریم

یک عضو شورای مرکزی حزب اعتمادملی گفت: ضعف عملکرد یک سال گذشته دولت در عکس‌العملی بودن آن بود؛ دولت نه در مواجه با مخالفت‌های داخلی و نه خارجی ابتکار عمل را در دست نداشته و عکس‌العملی رفتار کرده و فعال عمل ننموده است.

ضعف دولت در عکس‌العملی بودن تصمیمات آن است/ روحانی از مبتلا شدن به سرنوشت دولت احمدی‌نژاد غافل شد/ نیاز به یک عزم ملی برای مذاکره با آمریکا داریم
کد خبر: 223890
|
۱۳۹۷/۰۵/۱۵ ۱۴:۳۰:۰۰

اعتمادآنلاین| یک سال از آغاز به کار دولت دوازدهم گذشته است؛ حسن روحانی در 29 اردیبهشت سال 1396موفق شد با کسب 24 میلیون رای به عنوان رئیس‌جمهور دوازدهم انتخاب شود و در اواسط مردادماه بعد از تنفیذ و تحلیف، رسماً آغاز به کار کند. مهمترین اتفاقات برای دولت در یک سال گذشته خروج ترامپ از برجام، بحران‌های اقتصادی و کاهش اعتماد عمومی مردم به دولت بود.

محمدصادق جوادی‌حصار، فعال سیاسی اصلاح‌طلب هم معتقد است در یک سال گذشته یا به دست خود دولت یا توسط مخالفان دولت، اعتماد عمومی نسبت به دولت کم شده است.

او در گفت‌وگو با «اعتمادآنلاین»‌ با بیان اینکه کاهش اعتماد عمومی مردم می‌تواند بزرگترین عامل در ناکامی‌ها و عدم موفقیت‌های دولت باشد،‌ گفت: البته نمی‌توانیم بگوییم دولت هیچ کار خوبی نکرده ولی در حال حاضر نارضایتی از دولت بر تمام شئون دیگر آن می‌چربد.

او در ادامه افزود: دولت باید بتواند دوباره جلب رضایت عمومی و وضع موجود را که وضع مطلوبی نیست به وضع مطلوب تبدیل کند. همراهی مردم با دولت در گذشته به علت تحقق مطالبه‌ای ملی و رها کردن کشور از فشارهای بین‌المللی در زمان احمدی‌نژاد و تحریم‌های شکننده‌ بود.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب درباره زمینه‌های روی کارآمدن دولت یازدهم، مطرح کرد: دولت روحانی با وعده شکستن محاصره و تحریم روی کار آمد و در ابتدای کار موفق هم بود و حمایت مردم را هم با خود داشت. از سوی دیگر به خاطر افقی که پدیدار کرد نویدبخش اتفاقات خوب هم شد.

این تحلیلگر سیاسی ادامه داد: برجام در دولت یازدهم برگ افتخار آقای روحانی بود و در پناه خوش‌بینی و ایجاد اعتماد عمومی حاصل از آن، رونق اقتصادی ایجاد شد و تورم کاهش پیدا کرد. این مسئله دولت و شخص آقای روحانی را دچار این غفلت کرد که ممکن است همان بلایی که سر دولت احمدی نژاد آمد بر سر دولت روحانی هم می‌تواند بیاید؛ به سرعت این بلا را آمریکایی‌ها از یک‌سو و مخالفان آقای روحانی از سوی دیگر بر سر دولت آوردند. یعنی یک مطالبه ملی که دیروز به نفع آقای روحانی بود امروز به ضرر اوست. تجدید فشارهای بین‌المللی بر ایران از سوی آمریکا و ایجاد مطالبه جدید مردم برای برداشتن این تحریم‌ها از دولت.

جوادی‌حصار در ادامه افزود: برداشتن این تحریم‌های جدید و گشودن راه‌های جدیدی برای برون‌رفت از وضع موجود کاری است که دوباره یک عزم ملی را طلب می‌کند؛ یک راه، رفتن پای میز مذاکره با آمریکایی‌هاست که نه تنها در اختیار آقای روحانی است و نه در اختیار هیچ جریان مسلط و قوی دیگر به تنهایی و به معنای واقعی کلمه این موضوع نیازمند عزم ملی است. مردم این مطالبه را دارند که مشکل پیش‌ آمده رفع شود و دولت می‌خواهد از این بازی جدید به عنوان برنده خارج شود و این‌ها باعث شده شرایط سختی به دولت تحمیل شود.

این عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی گفت: دولت نمی‌تواند تمام مشکلات را حل کند اما اگر بخواهد بخشی از آن را مرتفع کند، می‌تواند با گشودن گره سختی که دولت ترامپ به اقتصاد ایران زده‌ و آغاز تحریم‌های جدید که به زودی آغاز می‌شود و پیش درآمد آن این بی‌ثباتی بازار ارز و سکه بود، کاری کند که شرایط عوض شود. امیدوارم تدبیر دولت جواب دهد اما در صورتی که موفق نشود سایر مشکلات کشور هم احتمالاً حل نخواهد شد و اعتماد از دست‌رفته مردم به آقای روحانی باز نخواهد نگشت.

این تحلیل‌گر مسائل سیاسی در پایان گفت: ضعف عملکرد یک سال گذشته دولت در عکس‌العملی بودن آن بود؛ دولت نه در مواجه با مخالفت‌های داخلی و نه خارجی ابتکار عمل را در دست نداشته و عکس‌العملی رفتار کرده است. آقای روحانی می‌دانست که در صورت روی کارآمدن ترامپ، او از برجام خارج خواهد شد اما دولت آقای روحانی این موضوع را به شوخی گرفت و هیچ کاری را برای کنترل برنامه‌ها و از بین بردن فشارهای ترامپ در نظر نگرفتند و ایستاد تا ترامپ کارهای خود را انجام دهد تا بعد عکس‌العمل نشان دهد.

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    خواندنی ها