کد خبر: 162934
|
۱۳۹۶/۱۲/۲۳ ۱۲:۵۷:۰۰
| |

میرلوحی:

برای اینکه آقای توکلی بخواهد پرچمدار مبارزه با فساد شود، 12 سال دیر شده است

میرلوحی گفت:‌ مبارزه با فساد در اصل مشکلی ندارد ولی برای اینکه آقای توکلی بخواهد پرچمدار این کار شود، 12 سال دیر شده و این کار ایشان نیست.

برای اینکه آقای توکلی بخواهد پرچمدار مبارزه با فساد شود، 12 سال دیر شده است
کد خبر: 162934
|
۱۳۹۶/۱۲/۲۳ ۱۲:۵۷:۰۰

اعتمادآنلاین| محمود میرلوحی درباره اظهارات اخیر احمد توکلی فعال سیاسی اصولگرا گفت: جامعه ما حق دارد در جاهایی که تخلف وجود دارد، دست به اعتراض زند و فساد از طریق اقتصاد رانتی و دولتی، محدود شدن رسانه ها و مشکلاتی که در قوه قضائیه وجود دارد، اتفاق می افتد. لذا اگر قصد داریم با آن مبارزه کنیم، باید افکار عمومی را فعال کنیم. رسانه ها شجاع باشند و قوه قضائیه تنها اجرای عدالت را ملاک قرار دهد.

وی افزود: مبارزه با فساد در اصل مشکلی ندارد ولی برای اینکه آقای توکلی بخواهد پرچمدار این کار شود، 12 سال دیر شده است و این کار ایشان نیست. زیرا فسادها در دوره ای پدید آمد که مجلس هفتم، هشتم و نهم در اختیارآقای توکلی و همفکران وی و دولت نهم و دهم نیز در اختیار اصولگرایان بود. آنها با از بین بردن «سازمان مدیریت و برنامه ریزی» و رفتاری که با بانک ها داشتند، سطح فساد را به مرحله ای رساندند که امروز دیگر کنترل و درمانش کاری دشوار شده است.

معاون وزیر کشور در دولت اصلاحات در ادامه اظهار کرد: همانطور که در جای دیگری نیز به آقای توکلی گفته ام، باید به ایشان گفت: اکنون نوبت رقبای شماست که با موضوع فساد مقابله کنند و این کار در حال انجام است. امروز کاری که در شهرداری انجام می شود، بهترین اقدامی است است که آقای توکلی و همفکرانش می توانستند طی 12 سال انجام دهند، اما ندادند.

وی گفت: با وجودی که اخبار مربوط به فسادها، قانون شکنی ها، اختلاس ها و پرداخت ها در آن دوره منتشر می شد و آقایان از آن مطلع بودند. از فردی چون آقای توکلی پذیرفته نیست که بخواهد موضوع مبارزه با فساد را پرچمداری کند؛ زیرا این افراد با تاخیر وارد شده اند. در همین زمینه تنها در شهرداری سابق تهران، 50 درصد قراردادها با ترک تشریفات مناقصه و 676 مورد ملک به اشخاص حقیقی و حقوقی بدون مجوز شورا واگذار شده است. ما همچنین در ماجرای «املاک نجومی»شاهد تخلفات گسترده ای بودیم. متاسفانه دوستان در رودربایسی با هم جناحی های خود، بسیار دیر وارد شده اند.

عضو شورای شهر تهران افزود: امروز این افراد تنها به روی حقوق های نجومی حساسیت دارند و متاسفانه به عنوان ابزاری سیاسی به این موضوع نگاه می کنند. چرا در همین پرداخت ها، به موسسات خارج از دولت و شرکت های غیردولتی که وابسته به نهادهای عمومی هستند توجه نشان نمی دهند؟ توجه این افراد بیشتر معطوف به اقدامات در بخش دولت است. حتی نسبت به قوه قضائیه، نیروهای مسلح و ستاد اجرائی فرمان امام با وجود آنکه چنین موضوعی در این نهادها نیز مطرح است، حساسیتی ندارند.

وی تصریح کرد: همفکران آقای توکلی این مسأله را تنها به بخش دولتی محدود می کنند؛ البته این بدان معنا نیست که معتقد باشم بخش دولتی نباید در مورد پرداخت ها مراعات کند. اما این افراد همانطور که در گذشته کوتاهی کرده و با سکوت خود همراهی کردند، حالا هم که قصد ورود به این مسأله دارند، توجه شان به یک بخش پررنگ تر از بخش دیگر است. لذا باید در صداقت این افراد در مواجهه با این قضایا تأمل بیشتری کرد.

میرلوحی بیان کرد: ما در اصل اینکه باید پرداخت ها بر اساس یک انضباط مالی صورت گیرد، مشکلی نداریم. حتی به دنبال چنین موضوعی هستیم و عمل ما در شهرداری و شوراها نشان می دهد که در جهت انضباط مالی گام برداشته ایم. ولی راه حل مسأله فساد اداری و اقتصادی این نیست که صرفا انجمنی در یک جا شکل بگیرد و بخواهد با طرح چنین موضوعی مشکلات را حل کند. طراحان این طرح کسانی هستند که امروز نیز حاضر نیستند به رفتار و عملکرد شهردار سابق تهران، اشاره ای کنند و حاضر نیستند درباره منابع مالی کشور و 120 میلیارد دلاری که معلوم نشد کجاست و منابع ارزی کشور یا وضعیت خصوصی سازی در دولت گذشته اظهار نظر کنند.

وی گفت: اگر این افراد واقعاً طالب اصلاح هستند، راه حل آن این است که برای قوه قضائیه قانون و عدالت ملاک قرار گیرد و برایش فرقی نکند که یک اصولگرا تخلف کرده یا یک اصلاح طلب، رسانه ها نیز باید بتوانند موارد فساد را شجاعانه بیان کنند. متاسفانه ما در همین املاک نجومی شاهد برخورد با کسی بودیم که این فسادها را افشا کرده بود. امروزه بخش عمده ای از اقتصاد نیز در دست نهادهای غیر دولتی است اما دوستان در بررسی فساد، این را استثناء قرار می دهند. راه اصلی خروج از چنین وضعیتی رانت زدایی است. اگر اقتصاد کشورهای دیگر را بررسی کنید، متوجه می شوید که هر جا اقتصاد دولتی بوده، رانت و فساد در آن بیداد می کند.

وی در پایان گفت: اگر کشوری اقتصادی تحت عنوان «اقتصاد دولتی» داشته باشد، این اقتصاد توام با رانت و فساد خواهد بود. لذا باید اقتصاد را به بخش خصوصی سپرد و تولید رقابتی شود. آن زمان می توان قرص و محکم با فساد مقابله کرد.

منبع: جماران

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    خواندنی ها