کد خبر: 386653
|
۱۳۹۸/۱۲/۰۳ ۱۱:۱۵:۰۰
| |

اکسیژن در یک کهکشان خارج از منظومه شمسی کشف شد

برای نخستین‌بار در یک کهکشان خارج از منظومه شمسی مولکول اکسیژن قابل تنفس رصد شده است. اکسیژن در این کهکشان 100 بار بیشتر از مقدار رصد شده در راه شیری است.

اکسیژن در یک کهکشان خارج از منظومه شمسی کشف شد
کد خبر: 386653
|
۱۳۹۸/۱۲/۰۳ ۱۱:۱۵:۰۰

اعتمادآنلاین| ستاره‌شناسان برای نخستین‌بار مولکول‌های اکسیژن را در یک کهکشان خارج ازمنظومه شمسی رصد کردند.

گروهی از محققان در رصدخانه «شانگهای آسترونومیکال» این کشف را انجام داده‌اند. ستاره‌شناسان با تحلیل امواج نوری که از کهکشان «مارکاریان 231» به زمین می‌رسد، متوجه حضور مولکول‌های اکسیژن در آن شدند. این کهکشان در فاصله 581 میلیون سال نوری زمین قرار دارد.

جالب آنکه به طور معمول وجود اکسیژن و گازهای دیگر در اتمسفر زمین، خوانش دقیق امواج نوری از کهکشان‌های دوردست را سخت‌تر می‌کند. این امواج نوری به طور معمول در عناصر گازی مختلف جذب یا به وسیله آنها به سمت دیگری تابیده می‌شوند و به همین دلیل خوانش دقیق آنها غیر ممکن است.

اما امواج نوری «مارکاریان 231» از «یک شی آسمانی شبه‌ستاره‌ای» (QSO) تابیده شده‌اند. اشیا شبه‌ستاره‌ای طبقه‌ای از اشیاء فراتر از کهکشان راه شیری هستند که از نظر بصری شبیه ستاره هستند اما طیف نوری که می‌تابانند قرمز است. کوازارها منابع امواج رادیویی قدرتمند و شبیه ستاره هستند.

خوانش امواج نور از دو نقطه مختلف انجام شد که یکی از آنها تلسکوپ 30 متری IRAM در گرانادا اسپانیا و دیگری تلسکوپ Northern Extended Millimeter Array در کوه‌های آلپ فرانسه بود.

با توجه به خوانش‌ها دانشمندان تخمین زدند اکسیژن موجود در کهکشان «مارکاریان 231» احتمالاً 100 بار بیشتر از مقدار رصد شده در کهکشان راه شیری است.

منبع: مهر

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    خواندنی ها