کد خبر: 266499
|
۱۳۹۷/۱۱/۱۱ ۱۱:۱۱:۰۰
| |

چرا آیفون در ایالات متحده آمریکا ساخته نمی‌شود

چین و نیروی کاری آن، تنها ارزان نیست. در آن منطقه، به‌خاطر حضور دولت استبدادی، شما می‌توانید 100 هزار نفر را مجبور به کار در طول ساعات شب بکنید. این قابلیت، یکی از بخش‌های الزامی و تأثیرگذار در روند معرفی و عرضه‌ی محصول شده است.

چرا آیفون در ایالات متحده آمریکا ساخته نمی‌شود
کد خبر: 266499
|
۱۳۹۷/۱۱/۱۱ ۱۱:۱۱:۰۰

اعتمادآنلاین| جنگ تجاری میان آمریکا و چین، خصوصا پس از آمدن ترامپ شدت یافته است. دو کشور تلاش‌های زیادی می‌کنند تا هرگونه فشار را برای دشوارتر کردن کسب‌وکار، به شرکت‌های یکدیگر وارد کنند. دراین‌میان، دونالد ترامپ از مدت‌ها پیش گفته بود که شرکت‌هایی همچون اپل، باید محصولات خود را در کشور خود یعنی آمریکا مونتاژ کنند. باوجود تمام درخواست‌ها و فشارهای دولتی، کوپرتینویی‌ها هنوز تصمیمی مبنی بر انتقال خط مونتاژ محصولات خود نگرفته‌اند. دلیل چنین عدم انتقالی، می‌تواند یک پیچ کوچک در دستگاه‌ها اپل باشد.

تیم کوک، مدیرعامل اپل در برنامه‌ای تلویزیونی در سال 2012 اعلام کرد که شرکتش، کامپیوتر مک بعدی خود را در آمریکا خواهد ساخت. طبق قول کوک، این اولین محصولی بود که به‌طور کامل در آمریکا و توسط کارگران آن کشور تولید می‌شد. محصولی که در دسته‌بندی بالارده‌ی کامپیوترهای اپل قرار می‌گرفت و قرار بود برای اولین‌بار از عبارت «Assembled in USA» در آن استفاده شود.

وقتی اپل برنامه‌ی مونتاژ کامپیوتر 3 هزار دلاری خود را در آستین تگزاس شروع کرد، چالش‌های تولید خود را بیش‌ازپیش نشان دادند. مشکل اول، کمبود پیچ برای تولید کامپیوتر مک بود. این واقعیت، از طرف 3 فرد نزدیک به پروژه‌ی اپل ادعا شد که البته، به‌خاطر قوانین و قرادادهای اطلاعات محرمانه، درخواست کردند نامشان فاش نشود.

اپل، در چین با کارخانه‌هایی همکاری می‌کرد که توانایی تولید پیچ‌های اختصاصی در تیراژ بالا را در سریع‌ترین زمان داشتند. درمقابل در تگزاس که ادعا می‌شود ایالتی بزرگ و پیشرفته باشد، مشکل تولید پیچ بر سر راه کوپرتینویی‌ها قرار گرفت.

کامپیوتر جدیدی که اپل قول ساخت آن را در آمریکا داده بود، در مسیر تولید با چالشی جدی روبه‌رو شد. کارگاهی که قراداد تأمین پیچ‌ها را امضا کرده بود، تنها 20 کارمند داشته و توانایی تولید بیش از 1000 پیچ در روز را نداشت.

طبق ادعای افراد حاضر در پروژه‌ی اپل، مشکل تأمین پیچ، یکی از چالش‌هایی بود که عرضه‌ی محصول جدید را در آن سال‌ها با تأخیر چندماهه روبه‌رو کرد. درنهایت، زمانی‌که کامپیوتر اپل برای تولید انبوه آماده شد، پیچ‌ها از چین خریداری شدند.

چالش فوق در تولید یک کامپیوتر در تگزاس، نمونه‌ای از مشکلات احتمالی را نشان می‌دهد که اپل در صورت انتقال کامل خط تولید خود به آمریکا، تجربه خواهد کرد. سازنده‌ی آیفون اکنون به این نتیجه رسیده است که هیچ کشوری (حتی آمریکا)، توانایی رقابت با مقیاس‌پذیری، مهارت، قیمت عالی و زیرساخت وسیع چین را ندارد.

چین علاوه‌بر برتری در تولید، یکی از بازارهای اصلی اپل نیز محسوب می‌شود. در ماه‌های گذشته، شایعات پیرامون استقلال اپل، به‌اندازه‌ی کافی به بازارهای آن‌ها لطمه زد. شرکت آمریکایی در ابتدای ماه جاری میلادی اعلام کرد که برای اولین‌بار در تاریخ 16 ساله، درآمدی کمتر از پیش‌بینی‌ها خواهد داشت. دلیل اصلی این شکست بزرگ نیز، کاهش فروش در چین عنوان شد. به‌علاوه، ترامپ تهدید به اعمال مالیات بیشتر روی محصولات تولیدشده در چین کرده است که درصورت اجرا، قطعا مشکلات و فشارهای مالی اپل را بیشتر خواهد کرد.

یکی از مدیران ارشد اپل با حفظ محرمانگی اطلاعات شخصی به نیویورک تایمز گفت که آن شرکت، برنامه‌هایی جدی برای ایجاد تنوع در زنجیره‌ی تأمین خود دارد که درنهایت، به کشورهایی همچون هند و ویتنام رسید. به‌علاوه، او اعلام کرد که مدیران اپل، نگران افزایش تنش‌ها بین آمریکا و چین هستند و درباره‌ی وابستگی کامل به چینی‌ها و آینده‌ی غیرقابل پیش‌بینی خود نگرانی دارند.

تیم کوک در جریان یک سخنرانی در چین اعلام کرد که مهارت چینی‌ها در ساخت محصولات اپل، مثال‌زدنی است.

کریستین هوگوت یکی از سخنگوهای اپل است که در جایی گفته بود شرکت آن‌ها یکی از موتورهای رشد اقتصادی آمریکا محسوب می‌شود. او در اثبات ادعای خود، آمار 60 میلیارد دلار هزینه در همکاری با 9 هزار توزیع‌کننده‌ی آمریکایی و کمک به ایجاد و حفظ 450 هزار شغل را بیان کرد. نیویورک تایمز برای تحلیل بیشتر با پیمانکار تگزاسی اپل یعنی Flextronix تماس گرفت که حاضر به اظهارنظر نشد.

اپل، حجم زیادی از کارهای خود را به‌صورت قرارداد با کارخانه‌های متعدد چینی انجام می‌دهد. برخی از آن‌ها فضاهای کاری و تولیدی بسیار عظیم و صدها هزار کارمند و کارگر دارند. آن‌ها محصولات اپل را با دقت مونتاژ، بررسی و بسته‌بندی می‌کنند. قطعات مونتاژی، در کارخانه‌هایی در سرتاسر جهان تولید می‌شوند. درواقع،‌ از نروژ تا فیلیپین و آیداهو، میزبان سازنده‌های قطعات اپل هستند و همگی، محصولات خود را به چین می‌فرستند.

مونتاژ، عموما دشوارترین مرحله‌ی ساخت آیفون محسوب می‌شود. به‌علاوه، کشوری که مراحل مونتاژ در آن صورت می‌گیرد، عموما کشور اصلی سازنده است و تعرفه‌های واردات و صادرات، براساس آن مشخص می‌شوند.

تیم کوک، عموما با این اظهارنظر که آیفون، محصولی ساخت چین است مخالفت می‌کند. او اعلام می‌کند که شرکت Corning در کارخانه‌ای در آلن تگزاس، بسیاری از صفحات نمایش آیفون را تولید می‌کند و شرکتی دیگر در همان منطقه، وظیفه‌ی تولید فناوری لیزری سیستم تشخیص‌چهره‌ی آیفون را بر عهده دارد.

واقعیت دیگری که کوک با آن مخالفت می‌کند، اتکا به چینی‌ها به‌خاطر ارزان‌تر بودن نیروی انسانی است. البته، اظهارنظرهای او آن‌چنان قابل دفاع نیستند. حداقل حقوق در منطقه‌ی ژنگژو در چین که بزرگ‌ترین کارخانه‌ی آیفون را دارد، 2.1 دلار در ساعت است که مزایا نیز در آن در نظر گرفته می‌شود. اپل ادعا می‌کند که پایین‌ترین حقوق کارگران تولیدکننده‌ی محصولاتش در آن منطقه، 3.15 دلار در ساعت محاسبه می‌شود. شایان ذکر است حقوق و مزایا برای شغل‌های مشابه در آمریکا، بسیار بیشتر خواهد بود.

اپل درنهایت توانست Mac Pro را در آمریکا تولید کند. با آنکه آن محصول یکی از قوی‌ترین کامپیوترهای کوپرتینویی‌ها شد، اما لقب یکی از گران‌ترین محصولات را نیز از آن خود کرد.

در جریان ساخت کامپیوتر آمریکایی اپل، شرکت‌های چینی قطعات مورد نیاز را به تگزاس ارسال کردند؛ اما در زمان ساخت، برخی قطعات نیاز به بازطراحی داشتند که درنهایت، مهندسان طراح اپل را مجبور به برقراری تماس با کارگاه‌های آمریکایی کرد.

چالش‌های فوق در ارتباط با بازطراحی قطعات مک‌ پرو، اپل را به فردی به‌نام استفن ملو رساند. او مالک و مدیر شرکت Caldwell Manufacturing در لاکهارت بود. پیمانکار اصلی تولیدکننده‌ی محصولات اپل یعنی فلکسترونیکس، درنهایت با شرکت کالدول قرارداد امضا کرد تا 28 هزار پیچ مورد نیز برای ساخت کامپیوترها را تأمین کند.

یکی از مدیران سابق اپل، به شرط محفوظ ماندن هویت با نیویورک تایمز مصاحبه کرد. او می‌گوید فلکسترونیکس نسبت به تیم‌های مشابه طرف قرارداد اپل در چین، بسیار کوچک‌تر است. او دلیل آنکه نیروی انسانی کمی برای پروژه‌ی اپل در نظر گرفته شده بود را متوجه نمی‌شود. البته، این مدیر سابق اپل، بیش از همه گران بودن نیروی انسانی در آمریکا را دلیل کم‌تر بودن آن‌ها در پروژه‌های اپل می‌داند.

مدیر مذکور می‌گوید در پروژه‌های مشابه در چین، عموما اتاقی پر از کارمند و کارگر وجود دارد که از صحیح و دقیق بودن فرایند تولید و مونتاژ، اطمینان حاصل می‌کنند. در تگزاس، تنها یک کارمند آن کار را انجام می‌داد که البته، خسته هم به نظر می‌رسید. درنتیجه، مواد و قطعات مورد نیاز عموما به‌صورت صحیح و سریع، آماده نمی‌شدند.

مشکل دیگر تولید محصولات اپل در تگزاس، کار نکردن 24 ساعته کارگران و کارمندان بود. کارخانه‌های چینی، در صورت نیاز شیفت‌های خود را افزایش می‌دهند تا تولید 24 ساعته ادامه پیدا کند. به‌علاوه، برخی از کارگران برای تولید حداکثری و رسیدن به نیاز کارخانه، حتی در ساعات استراحت و خواب نیز کار می‌کنند. قطعا چنین روند کاری در تگزاس قابل دستیابی نبود.

سوزان هلپر، استاد اقتصاد در دانشگاه کلیولند درباره‌ی شرایط کاری در چین می‌گوید: چین و نیروی کاری آن، تنها ارزان نیست. در آن منطقه، به‌خاطر حضور دولت استبدادی، شما می‌توانید 100 هزار نفر را مجبور به کار در طول ساعات شب بکنید. این قابلیت، یکی از بخش‌های الزامی و تأثیرگذار در روند معرفی و عرضه‌ی محصول شده است.

منبع: زومیت

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها