کد خبر: 754489
|
۱۴۰۴/۱۰/۰۸ ۱۲:۵۰:۰۸
| |

بقایی: کانال ارتباطی بین وزیر خارجه و نماینده ویژه آمریکا برقرار است، اما فعلاً نیازی به برقراری تماس وجود ندارد

بقائی تأکید کرد: ارتباط‌هایی که بین آقای دکتر عراقچی و نماینده ویژه آمریکا وجود داشته و آن کانال برقرار است. صحبت ایشان این بود که فعلاً نیازی به برقراری تماس وجود ندارد؛ بنابراین دو بحث متفاوت است.

بقایی: کانال ارتباطی بین وزیر خارجه و نماینده ویژه آمریکا برقرار است، اما فعلاً نیازی به برقراری تماس وجود ندارد
کد خبر: 754489
|
۱۴۰۴/۱۰/۰۸ ۱۲:۵۰:۰۸

 

نشست خبری اسماعیل بقائی، سخنگوی وزارت خارجه امروز ۸ دی ۱۴۰۴ با حضور رسانه‌ها برگزار شد.

به گزارش ایرنا،  سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به این پرسش که «آقای عراقچی در یک مصاحبه فرمودند که کانال ارتباطی ایران و آمریکا قطع شده است. می‌خواهم بدانم علت آن چیست. آیا این بدان معناست که ما دیگر حتی به‌صورت غیرمستقیم نیز مذاکره با آمریکا نداریم؟ همچنین در دوئل شورای امنیت، نماینده آمریکا اعلام کرده است که «ما فقط غنی‌سازی صفر را می‌خواهیم»، در حالی که آقای لاریجانی در یک توییت اعلام کرده بودند که آمریکایی‌ها مسائل موشکی را نیز روی میز گذاشته‌اند. می‌خواهم بدانم آیا به‌خاطر این موضوع کانال‌های ارتباطی ما کاملاً قطع شده است یا آمریکایی‌ها موضوعات دیگری را نیز روی میز قرار می‌دهند یا خیر؟» گفت: سؤال شما از دو بخش تشکیل شده و مرتبط با یکدیگر نیست، بنابراین پاسخ‌ها جداگانه ارائه می‌شود.

عراقچی تصریح کرد: نخست، آقای دکتر عراقچی نفرمودند که کانال ارتباطی قطع شده است. آن کانال به جای خود باقی است. ما هم مسیر رسمی و همیشگی را داریم، یعنی از طریق دفتر حفاظت منافع آمریکا در سوئیس و دفتر حفاظت منافع ایران در واشنگتن که به‌صورت سنتی برقرار است. این مسیر همچنان وجود دارد و ارتباط‌هایی که بین آقای دکتر عراقچی و نماینده ویژه آمریکا وجود داشته و آن کانال برقرار است. صحبت ایشان این بود که فعلاً نیازی به برقراری تماس وجود ندارد؛ بنابراین دو بحث متفاوت است.

او ادامه داد: درباره صحبت‌های نماینده آمریکا، این موضع کاملاً مزورانه بود؛ به این معنا که از یک سو اعلام می‌کنند دست خود را برای دیپلماسی دراز می‌کنیم و همزمان پیش‌شرطی می‌گذارند که اطمینان دارند برای طرف مقابل قابل قبول نیست. شما نمی‌توانید نتیجه مذاکره را قبل از ورود به اتاق مذاکره تعیین کنید و بگویید «فقط در صورتی می‌توانید وارد مذاکره شوید که از قبل هر آنچه من مطالبه می‌کنم، به من بدهید».

وی افزود: موضوع بحث تا کنون با طرف‌های آمریکایی، صرفاً مسئله هسته‌ای بوده است. ما نیز تأکید کرده‌ایم که به هیچ عنوان حاضر نیستیم در مورد موضوعاتی که هیچ ارتباطی با مسئله هسته‌ای ندارند، گفت‌وگو کنیم، زیرا اساساً هیچ منطق و توجیهی برای این خواسته‌ها وجود ندارد.

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها