کد خبر: 739014
|
۱۴۰۴/۰۷/۰۸ ۱۰:۳۵:۰۰
| |

از مدت‌ها پیش مطرح بود که حاکم آینده غزه چه کسی باشد؛ به جز ترکیه و ایران یک‌ شبه اجماعی شکل گرفت که حماس دیگر نمی‌تواند حاکم غزه بماند

علیرضا مجیدی درباره طرح ادعایی ترامپ درباره آینده غزه گفت: از زمان ۷ اکتبر ۲۰۲۳ این پرسش مطرح شد که چه کسی حاکم آینده غزه خواهد بود و در این زمینه ابهامات جدی وجود داشت. درباره حماس، تقریبا یک‌ شبه اجماعی شکل گرفت؛ به استثنای ایران و تا حدی ترکیه، دیگر کشورها حتی قطر معتقد بودند که حماس دیگر نمی‌تواند حاکم غزه بماند.

از مدت‌ها پیش مطرح بود که حاکم آینده غزه چه کسی باشد؛ به جز ترکیه و ایران یک‌ شبه اجماعی شکل گرفت که حماس دیگر نمی‌تواند حاکم غزه بماند
کد خبر: 739014
|
۱۴۰۴/۰۷/۰۸ ۱۰:۳۵:۰۰

روزنامه اعتماد با هدف ارزیابی سناریوهایی پیش رو در زمینه آینده طرح ادعایی ترامپ برای آینده اداره غزه با لحاظ کردن گزاره‌های مرتبط با این موضوع، با علیرضا مجیدی، کارشناس مسائل منطقه گفت‌وگو کرده است. 

به گزارش اعتماد، بخش‌هایی از این گفت‌وگو را می‌خوانید؛

  • از زمان ۷ اکتبر ۲۰۲۳ این پرسش مطرح شد که چه کسی حاکم آینده غزه خواهد بود و در این زمینه ابهامات جدی وجود داشت. درباره حماس، تقریبا یک‌ شبه اجماعی شکل گرفت؛ به استثنای ایران و تا حدی ترکیه، دیگر کشورها حتی قطر معتقد بودند که حماس دیگر نمی‌تواند حاکم غزه بماند.
  • در رابطه با واگذاری اداره غزه به «دولت خودگردان» نیز ازسوی عربستان، فرانسه و اتحادیه عرب حمایت‌های قابل‌توجهی مطرح شد و همچنان وجود دارد. با این حال، این ایده برای اسراییل به هیچ‌وجه قابل پذیرش نبود و روشن بود که تل‌آویو هرگز زیر بار آن نخواهد رفت و تا سرحد توان با آن مقابله خواهد کرد. از طرفی، با ورود ترامپ به کاخ سفید مشخص شد که وی نیز تا حد زیادی مخالف نظر نتانیاهو نخواهد بود.  
  •  اکنون ترامپ ایده‌ای را مطرح کرده که در واقع همان طرح کنسرسیوم بین‌المللی است، با این تفاوت که وزن و حضور فلسطینی را نیز به آن می‌دهد و تلاش می‌کند علاوه بر جلب همراهی کشورهای عربی و اسلامی، کشورهایی مانند اندونزی و ترکیه را نیز به اجرای این طرح اقناع کند.
  • قریبا میان ناظران اجماع وجود دارد که جلب رضایت حماس شرط لازم برای هر راه‌حلی است. در چارچوب پیشنهاد دولت ترامپ، به کشورهای اسلامی وعده داده شده که اعضای حماس در صورت تحویل داوطلبانه سلاح‌های خود، مورد عفو قرار می‌گیرند، تحت تعقیب قرار نمی‌گیرند و می‌توانند به یک جریان سیاسی تبدیل شوند. در مقابل، کسانی که در موعد مقرر سلاح خود را تحویل ندهند، می‌توانند از طریق مرز مصر از غزه خارج شوند. 
  •  حتی جریان‌هایی که با حماس نزدیکی دارند، فشارهایی به این گروه وارد می‌کنند و از آن می‌خواهند بپذیرد که در آینده سیاسی غزه جایی ندارد و به یک جریان سیاسی بدل شود. 

 

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها