کد خبر: 604208
|
۱۴۰۲/۰۱/۰۸ ۱۱:۰۰:۰۰
| |

«اعتمادآنلاین» گزارش می‌دهد:

جزئیات نامه مهم ۴۰ کارشناس سوریه به جو بایدن

این نامه که در اختیار المانیتور قرار گرفته است، نگرانی‌ها را در مورد رویکرد دولت بایدن در قبال سوریه نشان می‌دهد، جایی که از سال 2011 درگیری‌ها بین دولت سوریه و گروه‌های مخالف که به دنبال سرنگونی آن هستند، نزدیک به نیم میلیون کشته برجای گذاشته و بدترین بحران پناهجویان در جهان را ایجاد کرده است.

جزئیات نامه مهم ۴۰ کارشناس سوریه به جو بایدن
کد خبر: 604208
|
۱۴۰۲/۰۱/۰۸ ۱۱:۰۰:۰۰

در حالی که بشار اسد، رئیس‌جمهور، به تدریج در میان کشورهای عربی مورد استقبال قرار می‌گیرد، گروهی متشکل از نزدیک به 40 کارشناس سوریه و مقامات سابق ایالات متحده از دولت جو بایدن، رئیس‌جمهور ایالات متحده، می‌خواهند با قدرت بیشتری علیه عادی‌سازی روابط سایر کشورها با رژیم اسد مقابله کند.

به گزارش اعتمادآنلاین، به نقل از المانیتور، آنها روز دوشنبه در نامه‌ای به رئیس‌جمهور جو بایدن و آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه نوشتند: «عادی‌سازی بدون قید و شرط روابط با رژیم بشار اسد اجتناب‌ناپذیر نیست. مخالفت با عادی‌سازی رژیم تنها در کلام کافی نیست، زیرا اجازه ضمنی برای چنین کاری کوته‌بینانه است و به هر امیدی برای امنیت و ثبات منطقه آسیب می‌رساند.

این نامه که در اختیار المانیتور قرار گرفته است، نگرانی‌ها را در مورد رویکرد دولت بایدن در قبال سوریه نشان می‌دهد، جایی که از سال 2011 درگیری‌ها بین دولت سوریه و گروه‌های مخالف که به دنبال سرنگونی آن هستند، نزدیک به نیم میلیون کشته برجای گذاشته و بدترین بحران پناهجویان در جهان را ایجاد کرده است.

امضاکنندگان این نامه عبارت‌اند از: فرستاده‌های ویژه سابق آمریکا در سوریه، فردریک هاف، جیمز جفری و جوئل ریبرن و دستیاران سابق وزیر امور خارجه در امور خاور نزدیک، جفری فلتمن و آن پترسون. همچنین ژنرال کنت "فرانک" مک‌کنزی، رئیس سابق  سنتکام، جان مک لافلین، مدیر موقت سابق سیا و ویلیام روباک، معاون سابق فرستاده ویژه ایالات متحده در ائتلاف جهانی برای شکست داعش، این قرارداد را امضا کردند.

نامه آنها در حالی منتشر می‌شود که کشورهای عربی که مدت‌ها از بشار اسد به دلیل «وحشیگری او علیه مردم سوریه» دوری می‌کردند، به آرامی با دمشق روابط برقرار می‌کنند، روندی که با سرازیر شدن همدردی بین‌المللی که پس از زلزله‌های مرگبار ماه گذشته رخ داد، شتاب گرفت.

به‌رغم هشدارهای واشنگتن، شرکای آمریکایی از جمله امارات متحده عربی، اردن، بحرین و مصر در سال‌های اخیر تعامل خود را با دولت سوریه افزایش داده‌اند. گفته می‌شود عربستان سعودی- بازیگر مهم منطقه‌ای– نیز در حال گفت‌وگو درباره از سرگیری روابط با دمشق است و صحبت‌ها در مورد پذیرش احتمالی سوریه در اتحادیه عرب افزایش یافته است.

دولت بایدن می‌گوید رابطه خود را با رژیم اسد عادی نمی‌کند و سایر کشورها را تشویق نمی‌کند تا در صورت عدم پیشرفت به سمت راه‌حل سیاسی در سوریه بر اساس قطعنامه 2254 شورای امنیت سازمان ملل، این کار را انجام دهند. با این همه، منتقدان تغییر ظریفی را در پیام‌های عمومی وزارت خارجه مشاهده می‌کنند و این در حالی است که ایالات متحده همین یک سال پیش از امارات متحده عربی به دلیل استقبال از اسد برای یک سفر دولتی انتقاد کرد.

باربارا لیف، دستیار وزیر امور خارجه آمریکا در امور خاور نزدیک، به المانیتور گفت: «پیام اصلی ما [این بود] که اگر می‌خواهید با رژیم اسد  تعامل داشته باشید، چیزی (امتیازی) در ازای آن دریافت کنید.»

چارلز لیستر، کارشناس ارشد مؤسسه خاورمیانه که این نامه را هماهنگ کرده بود، دولت را متهم کرد که علناً با عادی‌سازی مخالفت می‌کند در حالی که به طور خصوصی به کشورهای عربی چراغ زرد ضمنی (نزدیک شدن با احتیاط) نشان می‌دهد. لیستر می‌گوید: «پیام [ایالات متحده] این است که ما هرگز  وارد روند عادی‌سازی با رژیم بشار اسد نخواهیم شد و ما از عادی‌سازی جلوگیری می‌کنیم. اما هیچ‌کدام از این پیام‌ها این نیست که شما هم اگر جرات دارید به سمت عادی‌سازی رابطه با رژیم اسد حرکت کنید.»

استدلال نامه ارسالی روز دوشنبه بر این پایه استوار است که عادی‌سازی منطقه‌ای «ظرفیت جامعه بین‌المللی را برای شکل‌دهی به یک فرایند سیاسی با هدف حل معنادار بحران کاهش می‌دهد».

در بخش‌هایی از این نامه چندین توصیه برای «چشم‌انداز جایگزین و عملی» برای سوریه، از جمله حفظ ردپای نظامی سبک ایالات متحده در شمال شرق سوریه با مشارکت نیروهای دموکراتیک سوریه (SDF) به منظور حفظ کارزار علیه فعالیت‌های داعش ارائه شده است.

یکی دیگر از انگیزه‌های نیروهای آمریکایی در سوریه مقابله با حضور ایران است. هفته گذشته یک پهپاد وابسته به ایران به یک پایگاه آمریکایی در شمال شرق سوریه حمله کرد که در نتیجه آن یک پیمانکار کشته و تعدادی از نیروهای نظامی زخمی شدند.

در این نامه امضاکنندگان همچنین خواستار اعمال فشار بیشتر بر دولت‌های خارجی برای بازگرداندن ده‌ها هزار جنگجوی مظنون داعش و خانواده‌هایشان شده‌اند که در زندان‌ها و اردوگاه‌های تحت کنترل نیروهای SDF در شمال شرق سوریه زندگی می‌کنند.  ژنرال مایکل کوریلا، رئیس مرکز فرماندهی نظامی آمریکا، اخیراً هشدار داده شده است که این زندان‌ها و اردوگاه‌ها خطر ایجاد یک "ارتش در بازداشت" داعش را دارد. ارتشی که تهدیدی بالقوه برای امنیت منطقه و فرامنطقه است.

امضاکنندگان نامه همچنین به ایالات متحده و متحدانش توصیه می‌کنند یک طرح B برای ارسال کمک‌های بشردوستانه تهیه کنند. روسیه، حامی اصلی سوریه، مدت‌هاست تهدید کرده قطعنامه سازمان ملل را که اجازه می‌دهد غذا، سوخت و سایر تجهیزات از ترکیه به بخش‌هایی از سوریه بدون اجازه دولت سوریه ارسال شود، ملغی کند.

پس از زمین‌لرزه‌های مرگبار در 6 فوریه، وزارت خزانه‌داری ایالات متحده مجوزی کلی صادر کرد که هدف آن حصول اطمینان از عدم مغایرت کمک‌های زلزله با تحریم‌های ایالات متحده علیه سوریه بود. کارشناسان و مقامات سابق در نامه خود به دولت توصیه می‌کنند که تعریف روشنی از «امدادرسانی به زلزله» ارائه کند. آنها دستورالعمل فعلی را دربرگیرنده ایجاد «راه‌های بسیار برای فرار از تحریم‌ها» توصیف می‌کنند.

این نامه چند روز پس از آن منتشر شد که رهبران جمهوری‌خواه و دموکرات از اینکه جو بایدن یک بار هم از «قانون سزار» که مورد تایید دو حزب برای اعمال فشار اقتصادی بر حامیان بشار اسد است استفاده نکرده، ابراز نارضایتی کردند. دولت جو بایدن از زمان روی کار آمدن، چندین دور تحریم‌ علیه مقامات نظامی و اطلاعاتی سوریه صادر کرده است.

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    خواندنی ها