کد خبر: 590282
|
۱۴۰۱/۱۰/۱۶ ۱۴:۱۱:۳۰
| |

رونمایی اپوزیسیون ونزوئلا از مخالفان جدید مادورو

قرار است این گروه سه نفره که همگی زن هستند، قانونگذارانی را رهبری کنند که به نوعی «مجلس در سایه» را در برابر مجلس ملی دولت مادورو تشکیل داده‌اند.

رونمایی اپوزیسیون ونزوئلا از مخالفان جدید مادورو
کد خبر: 590282
|
۱۴۰۱/۱۰/۱۶ ۱۴:۱۱:۳۰

«مجمع ملی ونزوئلا» متشکل از نمایندگان اپوزیسیون مخالف دولت مادورو، روز پنج‌شنبه  گروهی از قانونگذاران سابق که همگی زن هستند و در عرصه سیاست این کشور نیز کمتر شناخته شده‌اند را به عنوان جانشینان خوان گوایدو (که در صف اول مبارزه با نیکلاس مادورو، رئیس جمهوری سوسیالیست این کشور بود) برگزیدند.

به گزارش یورونیوز ، اعضای این مجمع که هفته گذشته به برکناری گوایدو از مقام «ریاست جمهوری موقت» رأی داده بودند، روز پنج‌شنبه خانم «دینورا فیگوروآ» را به عنوان جانشین گوایدو انتخاب کردند. دو عضو دیگر این تیم رهبری نیز خانم‌ها ماریانلا فرناندز و اوریستلا واسکز هستند. 

قرار است این گروه سه نفره، قانونگذارانی را رهبری کنند که به نوعی «مجلس در سایه» را در برابر مجلس ملی دولت مادورو تشکیل داده‌اند.

هر کدام از این سه زن، عضو یکی از احزاب مخالف دولت مادورو هستند و امید دارند با گرفتن سکان رهبری اپوزیسیون، تا پیش از انتخابات ریاست جمهوری سال آینده روحیه رای دهندگان مخالف مادورو را تقویت کنند. 

با این وجود هر سه نفر آنها در خارج از کشور زندگی می‌کنند و به همین دلیل باید دید که چگونه می‌توانند هموطنان خود را برای مقابله با تسلط فزاینده مادورو بر قدرت، بسیج کنند.

 دینورا فیگوروآ که یک پزشک جراح ساکن اسپانیا است، در اولین سخنرانی اینترنتی خود در جمع مخالفان  مادورو، خواستار اتحاد شد. سایر مستمعین  فیگوروآ نیز اکثرا به دور از وطن و در تبعید بودند. 

صیانت از دارایی‌های گزاف نفتی ونزوئلا

فیگوروآ همچنین قول داد که از دارایی‌های گزاف نفتی ونزوئلا در خارج از کشور (از جمله پالایشگاه سیتگو در هیوستون آمریکا) در برابر هزینه‌سازی‌های بی‌رویه دولت مادورو محافظت کند.شرکت ملی نفت ونزوئلا، مالک سیتگو و هشتمین پالایشگاه بزرگ آمریکاست که یکی از بزرگترین دارایی‌های برون مرزی ونزوئلا محسوب می‌شود.

در ژانویه ۲۰۱۹ میلادی «مجمع ملی» که در آن زمان توسط مخالفان کنترل می‌شد، پس از اینکه دید دولت مادورو آن‌ها را از سمت‌های کلیدی منع کرده، در اقدامی تلافی‌جویانه شخص مادورو به عنوان رئیس جمهور را به رسمیت نشناخت. این مجمع سپس مطابق با «اصل ترتیب جانشینی» مندرج در قانون اساسی ونزوئلا، آقای گوایدو را به عنوان «رئیس جمهور موقت» معرفی کرد.

دیری نپایید که ایالات متحده آمریکا و برخی از کشورهای اروپایی، خوان گوایدو را به عنوان رهبر قانونی ونزوئلا به رسمیت شناختند اما دولت موقت او نتوانست رضایت ارتش را جلبکند؛ تا اینکه دوره پنج ساله «مجمع ملی» رسما در پایان سال ۲۰۲۰ پایان یافت.

پیروزی رهبران چپ در انتخابات اخیر در سراسر آمریکای لاتین نیز باعث شد که تلاش‌های ائتلاف بین‌المللی به رهبری ایالات متحده برای تحت فشار گذاشتن مادورو دچار مشکل شود؛ بویژه آنکه اکنون کشورهایی همچون کلمبیا، برزیل و اسپانیا روابط دیپلماتیک خود با ونزوئلا را از سر گرفته‌اند.

خوان گوایدوی ۳۹ ساله در جریان سخنرانی خداحافظی خود در روز پنج‌شنبه، از حامیان داخلی و خارجی‌اش قدردانی کرد و گفت که علیرغم خطر دستگیری در ونزوئلا خواهد ماند و از جانشینانش خواست تا وحدت مورد نیاز برای سرنگونی مادورو را از نو تقویت کنند.

مجلس ملی طرفدار مادورو

روز پنج‌شنبه همزمان با «مجمع ملی» اپوزیسیون مراسم انتخاب رئیس جدید مجلس ملی ونزوئلا متشکل از طرفداران مادور نیز برگزار شد.حامیان دولت مادورو که از دعواهای داخلی میان مخالفان خود خشنود بودند، در جریان افتتاحیه مجلس ملی، بار دیگر خورخه رودریگز را به رهبری این مجلس برگزیدند.«پدرو اینفانته» نیز به عنوان نایب رئیس اول و خانم «آمریکا پرز» به عنوان نایب رئیس دوم انتخاب شدند.خورخه رودریگز که یکی از متحدان نزدیک مادورو است، طی سخنانی اپوزیسیون را متهم کرد که با حمایت از تحریم‌های آمریکا علیه این کشور باعث تحمیل «درد، رنج و تجاوز نابه‌جا علیه مردم ونزوئلا» شده است.

واکنش آمریکا تا به حال چه بوده است؟

ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده روز سه‌شنبه گفت که ایالات متحده آماده همکاری با هر فرد یا نهادی است که توسط مجمع ملی انتخاب شود. او افزود: «رویکرد ما در قبال نیکلاس مادورو تغییر نکرده است. او نامشروع است. ما از مجمع ملی ۲۰۱۵ به عنوان تنها بقایای باقی مانده از دموکراسی در ونزوئلا حمایت می‌کنیم.»

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    خواندنی ها