کد خبر: 572569
|
۱۴۰۱/۰۶/۱۴ ۱۵:۲۲:۵۵
| |

«اعتمادآنلاین» گزارش می‌دهد:

نخست‌وزیر جدید بریتانیا کیست؟ + جزئیات و سوابق

لیز تراس در مقام‌های مختلف عضو کابینه دولت بوده و در آخرین پست خود به عنوان وزیر امور خارجه دولت بوریس جانسون مشغول به فعالیت بود و حالا جانشین رئیس خود می‌شود.

نخست‌وزیر جدید بریتانیا کیست؟ + جزئیات و سوابق
کد خبر: 572569
|
۱۴۰۱/۰۶/۱۴ ۱۵:۲۲:۵۵

لیز تراس در حالی به عنوان سومین نخست‌وزیر زن تاریخ بریتانیا انتخاب شده که دو نخست‌وزیر زن پیشین تاریخ بریتانیا، مارگارت تاچر و ترزا می، نیز همانند او از حزب محافظه‌کار بودند. تراس در مقام‌های مختلف عضو کابینه دولت بوده و در آخرین پست خود به عنوان وزیر امور خارجه دولت بوریس جانسون مشغول به فعالیت بود و حالا جانشین رئیس خود می‌شود.

لیز تراس ۴۷ساله است و سابقه سیاسی او نشان از تغییرات عجیب و غریب دارد، تا آنجا که عده‌ای او را فردی بدون عقاید سیاسی محکم و بیشتر یک فرصت‌طلب سیاسی می‌دانند. او که در سال‌های جوانی در ضرورت حذف سلطنت از نظام سیاسی بریتانیا سخنرانی کرده بود و به عضویت حزب لیبرال دموکرات درآمده بود، اکنون عضو ارشد و باسابقه حزب محافظه‌کار است و وعده داده در بسیاری مسائل راه دولت جانسون را ادامه ‌دهد. لیز تراس در ایام برگزاری همه‌پرسی سال ۲۰۱۶ (برگزیت) طرفدار ماندن بریتانیا در اتحادیه اروپا بود و اعتقاد داشت خروج از اتحادیه اروپا ضررهای جبران‌ناپذیری برای اقتصاد بریتانیا خواهد داشت، اما پس از مشخص شدن نتایج و اعلام پیروزی طرفداران خروج در رفراندوم، او به یکباره نظرش را تغییر داد و به یکی از هواداران خروج از اتحادیه اروپا تبدیل شد.

لیز تراس در ۲۶ جولای سال ۱۹۷۵ در شهر آکسفورد متولد شده است. دوران متوسطه را در لیدز گذارند و سپس از دانشگاه آکسفورد در رشته لیسانس «فلسفه، سیاست و اقتصاد» فارغ‌التحصیل شد.

پدر الیزابت، پرفسور ریاضی و مادرش پرستار بودند و به رغم اینکه هر دو چپ‌گرا و طرفدار حزب کارگر بوده (او خودش قبلاً یکی از اعضای حزب لیبرال دموکرات بوده است) اکنون در بال راست حزب محافظه‌کار فعالیت می‌کند، تغییری که برای پدر تراس ناراحت‌کننده و غیرقابل قبول قلمداد می‌شود.

تراس قبل از ورود به سیاست به مدت ۱۰ سال به عنوان مدیر بازرگانی و مدیر اقتصاد در صنعت انرژی و مخابرات کار کرد. او در انتخابات پارلمانی سال‌های ۲۰۰۱ و ۲۰۰۵ کاندیدا بود، اما در هیچ‌کدام پیروز نشد. تراس در سال ۲۰۰۶ به عضویت شورای شهر منطقه گرینویچ لندن درآمد و دو سال بعد هم به عنوان معاون اندیشکده دست راستی ریفورم انتخاب شد. او در سال ۲۰۱۰ برای اولین بار وارد پارلمان شد و تنها دو سال پس از ورود به پارلمان به معاونت وزیر آموزش منصوب شد و چهار سال بعد هم به عنوان وزیر کشاورزی و محیط زیست به عضویت کابینه درآمد. او در این سال‌ها و قبل از آنکه در سال ۲۰۲۱ به وزارت امور خارجه منصوب شود، سمت‌هایی چون وزیر دادگستری، قائم‌مقام وزیر دارایی و وزیر تجارت بین‌المللی را نیز تجربه کرده است.

تلاش‌های او برای شبیه شدن به مارگرت تاچر، اولین نخست‌وزیر زن تاریخ بریتانیا، به سوژه‌ای برای رسانه‌ها تبدیل شده است. هرچند روزنامه نیویورک‌تایمز معتقد است مهم‌ترین پیامی که خانم تراس تلاش دارد با شبیه‌سازی به تاچر به دنیا منتقل کند این است که تنها او می‌تواند در مقابل ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، بایستد، همان‌گونه که قهرمانش (خانم تاچر) با شوروی روبه‌رو شد.

لیز تراس و مارگارت تاچر

این شباهت تنها به ظاهر تراس و تاچر خلاصه نمی‌شود، بلکه او صراحتاً از مارگارت تاچر، نخست‌وزیر بریتانیا در دهه ۸۰ میلادی که به فلسفه بازار آزاد و کوچک کردن دولت اعتقاد راسخی داشت و یکی از محبوب‌ترین چهره‌های تاریخ برای محافظه‌کاران است، به‌ عنوان الگوی خود یاد کرده است.

لیز تراس و مارگارت تاچر

تراس در سال ۲۰۲۱، طی سخنرانی در چت هام هاوس، مواضع صریح خود را درباره سیاست خارجه انگلستان تشریح کرد و از مبارزه ایدئولوژیک بین آزادی و رژیم‌های خودکامه مانند روسیه و چین به عنوان اصلی اساسی یاد کرد. او به توافقنامه جامع و مترقی بین ۱۱ کشور اقیانوس آرام اشاره کرد و آن را سنگری در برابر چین دانست و اعلام کرد لندن باید به آن بپیوندد.

لیز تراس و مارگارت تاچر

مجله اکونومیست نیز پس از این اظهارنظر خاطرنشان کرد: این دیدگاه برگرفته از اصول تاچریسم است. به هر حال به نظر می‌رسد خانم تراس در مقام نخست‌وزیری روزهای سختی در پیش خواهد داشت چراکه علاوه بر مشکلات ناشی از توافق برگزیت و کمبود انرژی در زمستان، بریتانیا با بالاترین نرخ تورم در ۴۰ سال اخیر روبه‌روست.

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان
  • ناشناس ارسالی در
    دوشنبه ۱۴ شهریور ۱۴۰۱

    هیچ فرقی به حال ما و اونا نخواهد کرد، چه تراس چه جانسون و..همه سر و نه یک کرباسند

  • شادی ارسالی در
    دوشنبه ۱۴ شهریور ۱۴۰۱

    چقدر ضایع ادای تاچر رو در اورده. اون زن اهنی کجا این کجا، نهایتا یک کپی تقلبی از اونه. تاچر که به لباسش و قیافش تاچر نشد، تاچر واقعا قدرتمند بود

  • شهیار ارسالی در
    دوشنبه ۱۴ شهریور ۱۴۰۱

    انگلیس افتاده دست این رایت های افراطی بدبخت میشن، فقط کوربن میتونست نجاتشون بده. حالا تو سرما یخ کنن تا ببینیم بعدا چی میشه

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    خواندنی ها