کد خبر: 531408
|
۱۴۰۰/۱۰/۱۹ ۲۲:۰۳:۳۰
| |

واکنش «چارچوب هماهنگی شیعیان» به انتخاب الحلبوسی به عنوان رئیس پارلمان عراق

​«چارچوب هماهنگی شیعیان عراق» در بیانیه‌ای مخالفت خود را با نتیجه جلسه انتخاب رئیس پارلمان و دو معاونش اعلام و تأکید کرد که انتخاب محمد الحلبوسی را به رسمیت نمی‌شناسد.

واکنش «چارچوب هماهنگی شیعیان» به انتخاب الحلبوسی به عنوان رئیس پارلمان عراق
کد خبر: 531408
|
۱۴۰۰/۱۰/۱۹ ۲۲:۰۳:۳۰

گروه «چارچوب هماهنگی شیعیان عراق» (شامل گروه‌های شیعه و برخی از احزاب سنی و کُرد معترض به نتایج انتخابات پارلمانی) در بیانیه‌ای ضمن اعلام مخالفت با نتیجه جلسه انتخاب رئیس مجلس نمایندگان عراق و دو معاونش عنوان کرد که به دلیل نبود ریاست جلسه پارلمان، انتخاب محمد الحلبوسی به عنوان رئیس پارلمان را به رسمیت نمی‌شناسد.

به گزارش ایسنا، چارچوب هماهنگی افزود: ما طبق قانون اساسی کشور بزرگترین فراکسیون هستیم و در برابر تصمیمات انفرادی و غیرمسئولانه خواهیم ایستاد.

در ادامه بیانیه تأکید شده که "ما طرف‌هایی را که پشت تشدید تنش‌ها قرار دارند، مسئول کامل پیامدهای انحصارطلبی و استفاده از خشونت می‌دانیم."

در رای گیری برای انتخاب رئیس پارلمان از میان محمد الحلبوسی و محمود المشهدانی، الحلبوسی با ۲۰۰ رای بار دیگر به عنوان رئیس انتخاب شد. المشهدانی نیز ۱۶ رای را به دست آورد و ۱۴ رای هم باطله اعلام شد.

هم‌چنین «حاکم الزاملی» با کسب ۱۸۲ رای موافق به عنوان معاون اول رئیس پارلمان عراق انتخاب شد.

اولین جلسه دوره جدید پارلمان عصر امروز (یکشنبه) با تأخیر چند ساعته آغاز شد. اولین جلسه پارلمان جدید عراق قرار بود راس ساعت یازده صبح امروز با حضور قانونگذاران عراقی و به منظور تعیین رئیس جدید و معاونان اول و دوم وی برگزار ‌شود اما از ساعت یازده به ساعت ۱۵ موکول شد و بعدا یک ساعت دیگر هم به تعویق افتاد و اولین جلسه پارلمان جدید راس ساعت ۱۶ به وقت محلی آغاز شد.

در ابتدا، جلسه افتتاحیه پنجمین دور پارلمان عراق به ریاست «محمود المشهدانی»، رئیس سِنی پارلمان آغاز شد و نمایندگان پارلمان سوگند یاد کردند.

پس از مراسم سوگند، گروه‌ «چارچوب هماهنگی شیعیان عراق» سندی را به رئیس موقت پارلمان عراق تقدیم کردند که در آن اسم ۸۸ اسم نماینده ذکر شده بود و خود را به عنوان فراکسیون اکثریت معرفی کردند.

همزمان فراکسیون صدر وابسته به جریان صدر که نمایندگانش با کفن در صحن مجلس حاضر شده بودند، سندی شامل اسامی ۷۶ نماینده را به رئیس جلسه پارلمان ارائه و اعلام کرد که آنها فراکسیون اکثریت هستند.

همین موضوع باعث شد تا میان نمایندگان دو طرف در داخل صحن پارلمان درگیری ایجاد و جلسه به هرج و مرج کشیده شود.

المشهدانی که ریاست جلسه را برعهده داشته در جریان این درگیری‌ها، مورد ضرب و شتم قرار گرفت و به دلیل بد شدن شرایط جسمانی‌اش، جلسه پارلمان را ترک کرد و به بیمارستان منتقل شد.

با آرام شدن اوضاع «عامر الفایز» جانشین مشهدانی حاضر به قبول ریاست پارلمان نشد و در نهایت، «خالد الدرّاجـی»، جایگزین دوم برای ریاست سنی پارلمان، ریاست آن را برعهده گرفت و جلسه از سر گرفته شد و الحلبوسی به عنوان رئیس پارلمان عراق برای بار دوم انتخاب شد.

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    خواندنی ها