رجب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه:

"اسلام" نمی‌گذارد نرخ بهره را زیاد کنیم

رئیس‌جمهوری ترکیه از جمله دلایل کاهش نرخ بهره در کشورش را "اسلام" عنوان کرده است. این در حالی است که ارزش لیر در روزهای اخیر به سطح بی‌سابقه‌ای کاهش یافته چون اردوغان از تغییر موضع در سیاست پولی کشورش خودداری می‌کند.

"اسلام" نمی‌گذارد نرخ بهره را زیاد کنیم
کد خبر: 527852
|
۱۴۰۰/۰۹/۳۰ ۱۰:۱۰:۲۱

ارزش لیر ترکیه روز دوشنبه باز هم کاهش یافت البته بعد از سخنرانی رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه در تلویزیون دولتی اندکی بهبود نشان داد. او در سخنانش به "اسلام" به عنوان دلیل عدم افزایش نرخ بهره، آن هم با وجود کاهش ارزش پول و تورم افسارگسیخته، اشاره کرد.  

به گزارش ایسنا، به نقل از پایگاه دویچه وله، اردوغان بارها از بانک مرکزی ترکیه خواسته است تا نرخ بهره را با وجود نرخ تورم سالانه که بیش از ۲۰ درصد است، کاهش دهد. اقتصاددان‌ها معتقدند که نتیجه اقدامات اردوغان با واحد پول می‌تواند تورم مصرف‌کننده را در ماه‌های آتی به ۳۰ درصد یا بالاتر برساند.

با این حال اردوغان در سخنانش تاکید کرد که او با پیروی از اصول اسلام از بانک مرکزی ترکیه خواست تا نرخ بهره را کاهش دهد. او همچنین قول داد به صادرکنندگان کمک کند و همچنین مشارکت دولت در صندوق‌های بازنشستگی افزایش یابد. اردوغان گفت: به عنوان یک مسلمان، به انجام آنچه دینمان به ما می‌گوید، ادامه خواهم داد. این دستور است.

در مقطعی از معاملات روز دوشنبه، ارزش لیر مقابل دلار با بیش از ۱۱ درصد سقوط به حدود ۱۸.۴۰ رسید که پایین‌ترین میزان ثبت‌شده بود اما در اواخر روز اندکی بهبود یافت. بسیاری از شهروندان ترکیه برای خرید کالاهای اساسی و دریافت خدمات با مشکلاتی دست و پنجه نرم می‌کنند.

از آغاز نوامبر، ارزش لیر ۴۵ درصد سقوط داشته است. معاملات روز دوشنبه در اصلی‌ترین بازار بورس استانبول برای دومین بار متوالی به مدت کوتاهی متوقف شد.

دیپلمات‌های خارجی در ترکیه گمانه‌زنی می‌کنند که اردوغان اینطور فکر می‌کند که رشد اقتصادی می‌تواند موجب پیروزی او در انتخابات بعدی در اواسط ۲۰۲۳ شود و با این کار دوره تصدی او بر جمهوری ترکیه، به سومین دهه گسترش یابد.  

این اولین مرتبه‌ای نیست که اردوغان رهنمودهای اسلامی را خط‌مشی خودش در تصمیمات سیاست مالی عنوان می‌کند. او همچنین ماه گذشته "جنگ اقتصادی استقلال" را اعلام کرد. او هدفش را حذف اتکای ترکیه به سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی و هزینه‌های متفاوت واردات انرژی نظیر نفت و گاز طبیعی عنوان کرد.

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    خواندنی ها