3 دلیل مقام اماراتی برای تغییر سیاست‌ها در قبال ایران

مقام اماراتی در گفت‌وگو با یک رسانه آمریکایی به سه دلیل برای تغییر سیاست‌های این کشور در قبال ایران، قطر و ترکیه اشاره کرده است.

3 دلیل مقام اماراتی برای تغییر سیاست‌ها در قبال ایران
کد خبر: 526016
|
۱۴۰۰/۰۹/۱۷ ۲۲:۱۷:۰۰

اعتمادآنلاین| یک مقام اماراتی امروز چهارشنبه به 3 دلیل برای تمایل کشورش جهت حرکت به سمت تنش‌زدایی در روابط با ایران، ترکیه و قطر اشاره کرده است.

به گزارش فارس، پایگاه آکسیوس به نقل از یک منبع اماراتی که اشاره‌ای به نام او نشده به 3 دلیل اصلی برای تلاش امارات جهت تغییر در سیاست‌هایش در منطقه اشاره کرده است. طبق گفته او این دلایل عبارتند از:

«دخالت امارات متحده عربی در درگیری‌های یمن و لیبی باعث وارد شدن صدمه‌های مالی، دیپلماتیک و حیثیتی به این کشور شد؛ اقتصاد امارات متحمل ضربه سختی از شیوع بیماری همه‌گیر جهانی کووید-19 شد؛عدم اطمینان درباره نقش آمریکا در منطقه باعث ایجاد این احساس در امارات شده که کسی به داد این کشور نخواهد رسید. این احساس، به خصوص بعد از امتناع دونالد ترامپ از پاسخ دادن به حملات انجام‌شده به تأسیسات نفتی عربستان سعودی و کشتی‌ها در نزدیکی بندرهای اماراتی تقویت شد.»


منبع اماراتی گفته انتظار نمی‌رود آشتی کامل با ایران، ترکیه و قطر اتفاق بیفتد اما امارات سیاست تعامل با تمامی طرف‌ها در منطقه را ادامه خواهد داد تا سیاست‌هایش حالت کارکردی‌تر و غیرتقابل‌جویانه‌تری پیدا کند.

«شیخ طحنون بن زاید»، مشاور امنیت ملی امارات متحده عربی روز دوشنبه با «علی شمخانی»، مشاور امنیت ملی ایران و سید ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور ایران دیدار و گفت‌وگو کرد.

مشاور امنیت ملی امارات نیز در دیدار با رئیسی گفت: «ما فرزندان این منطقه هستیم و یک سرنوشت داریم لذا توسعه روابط 2 کشور در دستور کار ما قرار دارد.»

وی تاکید کرد: :آماده توسعه همکاری ها هستیم و امیدواریم با سفر آیت الله رئیسی به امارات فصل تازه ای از روابط دو کشور اغاز شود.»

در این دیدار مشاور امنیت ملی امارات دعوت رسمی رئیس امارات را برای سفر آیت الله رئیسی به این کشور به اطلاع رئیس جمهور رساند.

او در دیدار با علی شمخانی هم گفت: «ایران به عنوان کشوری بزرگ و قدرتمند در منطقه دارای موقعیت منحصر بفرد ژئو پولیتیکی وشاهراه ارتباط شرق و غرب جهان است. توسعه روابط گرم و برادرانه بین ابوظبی و تهران در ردیف اولویت‌های امارات متحده عربی است.»

شیخ طحنون بن زاید ظرفیت‌های اقتصادی قابل مبادله بین دو کشور در حوزه‌های ترانزیتی،انرژی،حمل و نقل،بهداشت و درمان و سرمایه گذاری را بسیار گسترده عنوان کرد و افزود: «لازم است با تشکیل کارگروه‌های تخصصی ضمن احصاء دقیق زمینه‌های همکاری مشترک در حوزه های مختلف اقتصادی، موانع پیش رو شناسایی و رفع شود.»

توافقنامه همکاری اقتصادی سه‌جانبه میان ترکیه، امارات و ایران پیش از این سفر طی ماه گذشته حاصل شده بود. بر اساس توافق حاصل شده میان تهران و ابوظبی، کالاها از امارات متحده عربی از طریق خاک ایران به ترکیه منتقل شده و از آنجا نیز به اروپا حمل خواهد شد.

برآورد می‌شود که این مسیر جدید حمل و نقل کالا به اروپا را یک هفته کاهش خواهد داد. برای حمل کالا از مسیر کنونی که از طریق کانال سوئز بوده، دست کم 20 روز زمان نیاز است.

امارات یکی از اعضای ائتلافی به رهبری عربستان سعودی است که از فروردین‌ماه سال 1394 کشور فقیر یمن را برای بازگرداندن قدرت به «عبد ربه منصور هادی»، رئیس‌جمهور مستعفی یمن هدف حملات سنگین هوایی، زمینی و دریایی قرار داده است.

این حملات به نابودی زیرساخت‌های یمن و گسترش فقر، بیکاری و گسترش بیماری‌های واگیردار در این کشور فقیر عربی منجر شده است. از زمان آغاز این حملات ده‌ها هزار غیرنظامی یمنی شهید و زخمی شده‎اند.

کارشناسان سازمان ملل، یمن را صحنه بزرگترین بحران بشری در جهان توصیف می‌کنند. بیش از 75 درصد جمعیت یمن در حال حاضر نیازمند نوعی کمک‌رسانی و حمایت بشردوستانه هستند. از این میان، میلیون‌ها نفر نمی‌دانند وعده غذایی بعدی‌شان از کجا تأمین خواهد شد.

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    خواندنی ها