کد خبر: 504669
|
۱۴۰۰/۰۴/۲۳ ۱۳:۳۴:۵۳
| |

افزایش مرگ مهاجران در مسیر سفرهای دریایی به اروپا

سازمان بین المللی مهاجرت ملل متحد در گزارش جدیدی اعلام کرد که شمار مهاجران و آوارگانی که در جریان سفرهای خطرناک دریایی به اروپا جان باخته‌اند، در سال جاری بیش از دو برابر شده است.

افزایش مرگ مهاجران در مسیر سفرهای دریایی به اروپا
کد خبر: 504669
|
۱۴۰۰/۰۴/۲۳ ۱۳:۳۴:۵۳

اعتمادآنلاین| این سازمان یادآور شد که دستکم یک هزار و 146 نفر از ماه ژانویه تا ژوئن (دی 99 تا خرداد 1400) در این مسیر جان خود را از دست داده اند.

به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس و یورونیوز، براساس اعلام سازمان مزبور، شمار افرادی که از راه دریایی به اروپا سفر می کنند افزایش یافته، اما این افزایش تنها به میزان 56 درصد بوده است.

مسیر مرکز مدیترانه در میانه لیبی و ایتالیا مرگبارترین مسیر برای مهاجران بوده و 741 نفر را به کشتن داده است.

این نهاد در گزارش خود همچنین خبر داد که مسیر خطرناک بعدی، امتداد اقیانوس اطلس بین غرب آفریقا و جزایر قناری اسپانیا که دستکم 250 نفر آنجا فوت شده اند.

همچنین دستکم 149 نفر در مسیر غرب مدیترانه به سمت اسپانیا جان باخته اند و دستکم شش نفر نیز در شرق مدیترانه به سمت یونان درگذشته اند.

سازمان بین المللی مهاجرت اعلام کرد که شمار مرگ و میر مهاجران در جریان سفرهای دریایی به اروپا ممکن است بیش از این باشد، زیرا بسیاری از موارد غرق شدن قایق ها گزارش نمی شود و تائید رقم دقیق کشته شدگان در حوادث دیگر نیز دشوار است.

سازمان های مدافع حقوق بشر هشدار داده اند که در فقدان عملیات تجسس دولتی و کشتی های امدادی به ویژه در مرکز مدیترانه، عبور مهاجران بسیار خطرناک تر می شود.

دولت های اروپایی به طور فزاینده ای کشورهای شمال آفریقا را با منابع کمتری برای مدیریت عملیات امداد و تجسس حمایت می کنند.

براساس اعلام سازمان بین المللی مهاجرت، تونس این گونه عملیات را در شش ماهه نخست سال 2021 به میزان 90 درصد افزایش داده و مقام های لیبی بیش از 15 هزار مرد، زن و کودک را پس از رهگیری به این کشور جنگ زده بازگردانده اند که این رقم سه برابر شمار افرادی است که در مدت مشابه سال گذشته به کشورشان بازگردانده شده اند.

در این میان، مقام های ایتالیا به طور فزاینده ای کشتی های امدادرسان را هدف قرار داده اند که طی سال ها برای پر کردن خلا به جا مانده از دولت های اروپایی اقدام کرده اند.

به گفته متیو ویلا عضو محقق اندیشکده مستقل ISPI که اطلاعات و آمار مهاجرتی را پیگیری می کند، ایتالیا در سال جاری 9 کشتی تحت نظر ان جی اوها را توقیف کرده است.

کشورهای مدیترانه ای همچون ایتالیا، مالت، اسپانیا و یونان به کرات از دیگر کشورهای اروپایی درخواست کمک برای افرادی کرده اند که نجات یافته و به سواحل این کشورها منتقل شده اند.

سال گذشته زمانی که محدودیت های کرونایی تردد بین کشورها را سخت کرد، شمار مهاجران و پناهجویانی که از طریق دریا به اروپا رسیدند، به پایین ترین میزان خود از سال 2015 رسید. در سال 2015، یک میلیون نفر خود را به اروپا رساندند و اکثرشان آوارگان سوری بودند.

مرگبارترین حادثه غرق شدن کشتی در سال جاری 22 آوریل (2 اردیبهشت) در سواحل لیبی روی داد که در جریان آن 130 نفر غرق شدند.

در سال های اخیر، گروه های مدافع حقوق بشر گزارش هایی در مورد بدرفتاری، شکنجه و سواستفاده از مهاجران و آوارگان پس از رهگیری توسط گارد ساحلی لیبی و بازداشت آنها منتشر کرده اند.

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    خواندنی ها