کد خبر: 488585
|
۱۴۰۰/۰۳/۰۲ ۰۷:۳۷:۰۰
| |

میخاییل اولیانوف، نماینده دائم روسیه در سازمان‌های بین‌المللی:

از پیشرفت در مذاکرات خجالت نکشید/ توافق بهتری در مقایسه با برجام وجود ندارد

اولیانوف، نماینده روسیه در وین در پاسخ به سوالی که ضرب‌الاجل فعلی برای پیشبرد و حصول نتیجه برای مذاکرات وین چه زمانی است،گفت:در حقیقت حدس زدن تاریخ مشخص برای پیشرفت مذاکرات و رسیدن به توافق دشوار است اما اگر نظر مرا بخواهید، می‌گویم که روزهای اولیه ژوئن(اواسط خرداد ماه) یک زمان حقیقی و واقعی برای حصول پیشرفت خواهد  بود.

از پیشرفت در مذاکرات خجالت نکشید/ توافق بهتری در مقایسه با برجام وجود ندارد
کد خبر: 488585
|
۱۴۰۰/۰۳/۰۲ ۰۷:۳۷:۰۰

اعتمادآنلاین| «میخاییل اولیانوف»، نماینده دایم روسیه در سازمان‌های بین‌المللی «وین» در مصاحبه‌ای با روزنامه «اکو مسکو» تاکید کرد که هدف فقط به بازگشت ایالات متحده و جمهوری اسلامی ایران به برجام محدود نمی‌شود و هدف اصلی احیای کامل برجام به شکل اولیه آن است. او در این باره گفت:«تنها چیزی که می‌گویم، این است که مساله فقط بازگشت ایالات متحده و ایران(به تعهدات برجامی نیست) بلکه احیای کامل برجام به شکل اولیه آن است».

پیش‌بینی تاریخ پیشرفت واقعی در مذاکرات برجامی


به گزارش فارس این دیپلمات روس در پاسخ به سوالی در خصوص عدم حصول توافق تا ضرب‌الاجل 21 مه(31 اردیبهشت ماه) گفت:«دیپلمات‌ها هم افرادی همچون بقیه انسان‌ها هستند مثل دانش‌آموزان مدرسه، زمانی ‌که تاریخی به عنوان تاریخ مرجع معرفی می‌شود، فرصتی پیش می‌آید تا راحت ننشینیم و برای دستیابی به نتیجه تا تاریخ معین تلاش کنیم. در حقیقت تاریخ پیشنهادی که مورد حمایت تمامی طرف‌های مذاکره بود، در راستای همین هدف عمل کرد اما ضرب‌الاجل برای مذاکرات نبود و در حال حاضر این تاریخ در حال تمدید است و مشکلی در این زمینه وجود ندارد.» اولیانوف سپس در ادامه در پاسخ به سوالی که ضرب‌الاجل فعلی برای پیشبرد و حصول نتیجه برای مذاکرات وین چه زمانی است،گفت:«در حقیقت حدس زدن تاریخ مشخص برای پیشرفت مذاکرات و رسیدن به توافق دشوار است اما اگر نظر مرا بخواهید، می‌گویم که روزهای اولیه ژوئن(اواسط خرداد ماه) یک زمان حقیقی و واقعی برای حصول پیشرفت خواهد بود که نمی‌توان البته با اطمینان در این خصوص پیش‌بینی‌هایی را صورت داد.»

امریکایی‌ها برای بازگشت به برجام جدی هستند


نماینده دایم روسیه در مذاکرات وین در ادامه در خصوص عزم دولت «جو بایدن» برای بازگشت به تعهدات برجامی گفت:«در زمان فعلی معمولا روال نیست که درباره امریکایی‌ها خوب صحبت کنیم زیرا آنها نیز تمایلی ندارند در مورد روس‌ها خوب حرف بزنند اما در این مورد از همان اوایل ماه آوریل و پس ازگفت‌وگوی من با «رابرت مالی» نماینده ویژه امریکا در امور ایران در مصاحبه‌های مختلف تکرار کردم که به نظر من امریکایی‌ها یک موضع بسیار عملی دارند و برای بازگشت به این توافق، تصمیم سیاسی اتخاذ کرده‌اند و با جدیت در این مسیر حرکت می‌کنند.»


اولیانوف درباره روند مذاکرات وین گفت:«ما به وضوح در مسیر درستی گام برمی‌داریم و مدت‌هاست که بخش اصلی مسیر را طی کرده‌ایم و احساسم این است که مرحله نهایی مذاکرات هفته آینده شروع خواهد شد و امیدوارم که این طور شود. در حال حاضر اختلافاتی بین طرف‌های ایران و امریکا درخصوص میزان تحریم‌هایی که باید برداشته شود وگام‌هایی که ایران باید برای بازگشت به تعهدات برجامی بردارد، وجود دارد اما همگی اینها راه‌حل دارد».

اسراییلی‌ها قطعا عضو مذاکرات نیستند


این دیپلمات روس در خصوص اقدامات خرابکارانه رژیم اسراییل در تاسیسات هسته‌ای ایران گفت که این اقدامات مانع از پیشرفت هسته‌ای ایران نشد. اولیانوف در این باره گفت:«به ‌طورکلی باید بگویم که تمامی این اقدامات هر بار به توسعه و پیشرفت برنامه هسته‌ای ایران منتهی شد و در نتیجه این اقدامات، ایران برای اولین ‌بار در تاریخ، اولین کشور غیرتسلیحات هسته‌ای بود که اورانیوم را تا 60 درصد غنی کرد.» او در خصوص مداخلات رژیم اسراییل در روند مذاکرات برجامی گفت:«قطعا اسراییلی‌ها مواضع خود را به ما و در وهله اول به امریکایی‌ها ابراز می‌کنند. دولت امریکا تا حدی این مواضع را در نظر می‌گیرد اما اسراییلی‌ها قطعا عضو مذاکرات نیستند.» این دیپلمات روس در خصوص احتمال توقف غنی‌سازی 60 درصد ایران گفت:«در وهله اول فکر می‌کنم که غنی‌سازی 60 درصد در چند روز آینده متوقف شود. فکر می‌کنم که این اتفاق به زودی در جریان روند مذاکرات صورت بگیرد.»

توافق بهتری در مقایسه با برجام برای منطقه وجود ندارد


او سپس با حمایت از برجام گفت:«هیچ توافقی بهتر از برجام برای کشورهای منطقه و اسراییل وجود ندارد زیرا درجه اطمینان بالایی می‌دهد که ایران تسلیحات هسته‌ای ندارد و نخواهد داشت.»


اولیانوف در ادامه با انتقاد از سیاست تحریمی ایالات متحده گفت:«همان‌طور که می‌دانید امریکایی‌ها قطعا سیاست تحریمی هولناکی دارند. این تحریم‌ها کاملا غیرقانونی است و با هنجارهای قوانین بین‌المللی سازگاری ندارد.»


او سپس با اشاره به تاثیر تحریم‌های امریکا در پیشرفت مذاکرات گفت:«در وهله اول و در زمینه مسائل دیپلماتیک،گفتن اینکه همه‌ چیز خوب خواهد بود و ما توافق خواهیم کرد، صحیح نیست زیرا ممکن است همواره مساله‌ای پیش بیاید که کل روند را تضعیف کند. همیشه این خطر وجود دارد اما تا امروز تمامی نشانه‌ها حاکی از آن است که ما در حال نزدیک شدن به یک نتیجه موفقیت‌آمیز در مذاکرات هستیم. همان‌طور که می‌دانید نباید از گفتن این مساله(امکان حصول پیشرفت در مذاکرات) شرمسار باشید. می‌توانید خویشتنداری کنید اما محتاط باشید. آخرین باری که به نشست کمیسیون مشترک برجام رفتم به همکارانم گفتم که در مواجهه با مطبوعات بگذارید رک و صریح باشیم. ما حداقل پیشرفت چشمگیری حاصل کردیم و توافق تقریبا در دسترس است.»


اقدامات ترامپ علیه جمهوری اسلامی یک بی‌آبرویی بود

اولیانوف در پاسخ به سوالی مربوط به لزوم جبران خسارت 250 یا 300 میلیارد دلاری خروج یک‌جانبه امریکا از برجام گفت:«ایران طبیعتا این موضوع را مطرح کرده و از بسیاری جهات موضع ایران قابل توجیه است زیرا آنچه دولت ترامپ انجام داد، یک بی‌آبرویی بود. در حالی که ایران به تمامی تعهداتش پایبند بود و حتی یک‌ سال پس از آغاز کارزار فشار حداکثری و تا زمانی که امریکا تحریم‌های نفتی ایران را آغاز کرد، ایران همچنان به تعهداتش پایبند بود و قطعا این اقدامات امریکا، اقتصاد ایران را تضعیف کرد.» او سپس درباره نحوه جبران این خسارت هنگفت به ایران گفت:«شما می‌توانید به طرق مختلف جبران کنید. جبران این اقدامات از طریق توسعه روابط اقتصادی و تجاری فعال امکان‌پذیر است و این نیز یک گزینه برای جبران است اما در مذاکرات وین هنوز تصمیمی در این باره اتخاذ نشده است.»

اسناد ادعایی نتانیاهو چیزی را ثابت نمی‌کند


این دیپلمات روس در خصوص اسنادی که «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم اسراییل مدعی شده بود مربوط به فعالیت‌های هسته‌ای ایران است،گفت:«این آرشیو هیچ گونه شواهدی ارایه نکرد که نشان دهد ایران در دوران برجام، تعهداتی را نقض کرده باشد.»


اولیانوف در بخشی از گفت‌وگوی خود با تاکید بر حق مسلم ایران برای تکمیل ساخت نیروگاه بوشهر گفت: «وقتی بقیه به ویژه اسراییلی‌ها در خصوص برنامه هسته‌ای ایران صحبت می‌کنند، یک نکته را فراموش می‌کنند و آن این است که ایران عضو معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای است و به ‌‌رغم آنکه این معاهده وظایف بزرگی را برای ایران تعریف می‌کند در عین حال حقوق زیادی را نیز برای این کشور قائل می‌شود و مهم‌ترین این حقوق، استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای است.

این حق غیرقابل انکار ایران است و ایران حق غنی‌سازی اورانیوم را دارد و تنها مساله‌ای که وجود دارد، این است که این اقدامات باید تحت کنترل و نظارت آژانس صورت گیرد اما به‌ طورکلی ساخت نیروگاه هسته‌ای مساله‌ای است که به‌طور کامل مطابق با معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای است و اگر بخواهید این حق را نادیده بگیرید به ایران این حق را می‌دهید که از دیگر تعهدات خود در زمینه عدم اشاعه سلاح‌های هسته‌ای انصراف دهد. همه‌ چیز به هم مرتبط است. حقوق با تعهدات و به‌طور برعکس به هم مرتبط است و بنابراین فکر می‌کنم که هیچ کس نباید حق ایران در ایجاد نیروگاه هسته‌ای را زیر سوال ببرد در واقع این نیروگاه در مرحله پیشرفته‌ای از ساخت قرار دارد و این موضوع قابل بحث نیست و حرف ناگفته‌ای در این خصوص باقی نمانده است.»

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    خواندنی ها