کد خبر: 485102
|
۱۴۰۰/۰۲/۲۱ ۱۳:۲۷:۰۰
| |

شبکه برق عراق از ماه آینده به کشورهای حوزه خلیج فارس متصل می‌شود

احمد العبادی، سخنگوی وزارت برق عراق گفت که این وزارتخانه با جدیت موضوع متنوع کردن منابع سوخت و انرژی کشور را پیگیری می‌کند و در این راستا توافق نامه‌های مهمی با کشورهای شورای همکاری خلیج فارس و اردن برای تامین انرژی عراق امضا شده است.

شبکه برق عراق از ماه آینده به کشورهای حوزه خلیج فارس متصل می‌شود
کد خبر: 485102
|
۱۴۰۰/۰۲/۲۱ ۱۳:۲۷:۰۰

اعتمادآنلاین| وزارت برق عراق اعلام کرد که پس از توافق در مورد اختصاص بودجه لازم از صندوق مشترک، شبکه برق این کشور به کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس از ماه آینده میلادی اتصال پیدا می‌کند.

به گزارش ایرنا، «احمد العبادی»، سخنگوی وزارت برق عراق امروز (سه شنبه) در گفت وگو با روزنامه رسمی «الصباح» این کشور گفت که این وزارتخانه با جدیت موضوع متنوع کردن منابع سوخت و انرژی کشور را پیگیری می‌کند و در این راستا توافق نامه‌های مهمی با کشورهای شورای همکاری خلیج فارس و اردن برای تامین انرژی عراق امضا شده است.

وی افزود که 81 درصد از عملیات اجرایی طرح اتصال شبکه برق به کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس که به عراق مربوط می‌شود انجام شده و هماهنگی‌ها برای تکمیل این طرح ادامه دارد.

العبادی ادامه داد که هماهنگی‌های لازم برای پرداخت هزینه‌های این طرح چه در بخش عراق و چه در مسیر کویت، از سوی صندوق مشترک کشورهای شورای همکاری خلیج فارس صورت گرفته است و وزارت برق عراق به صورت اقساط آن را به اعضای این شورا پرداخت می‌کند.

سخنگوی وزارت برق عراق اضافه کرد که در طرح جداگانه ای، نیروگاه برق «الزور» کویت به نیروگاه «فاو» متصل می‌شود و این طرحی جدا از اتصال شبکه برق عراق به کشورهای شورای همکاری خلیج فارس است.

العبادی گفت که برای طرح اتصال شبکه برق عراق به این کشورها باید 300 کیلومتر کابل‌کشی شود که 220 کیلومتر آن در خاک کویت و 80 کیلومتر دیگر در خاک عراق است و در ماه جاری میلادی این عملیات نیز آغاز خواهد شد.

وی اضافه کرد که در تابستان 2022 شاهد اجرای فاز نخست این طرح (اتصال نیروگاه برق فاو به کویت) با دریافت 500 مگاوات برق توسط عراق خواهیم بود.

او همچنین درباره طرح اتصال شبکه برق عراق به اردن گفت که در این طرح قرار است که نیروگاه برق «القائم» به نیروگاه برق «ریشه» در اردن متصل شود و شرکت مجری آن «جنرال الکتریک» است و این شرکت بررسی زمین‌های مربوطه و پاکسازی آن از بقایای جنگی را آغاز کرده است.

عراق از زمان سقوط رژیم صدام در سال 2003 و ویرانی زیرساخت‌های تولید انرژی در نتیجه حملات آمریکا همچنان با کمبود شدید نیروی برق و خاموشی دوره‌ای روزانه مواجه است.

کمبود برق به ویژه در فصل گرمای این کشور از اردیبهشت تا مهر به اوج خود می‌رسد، مشکلی که در چند سال گذشته منجر به نارضایتی شدید مردمی شده است.

قطع طولانی مدت برق در عراق که در فصل گرما گاهی به 15 ساعت در روز هم می‌رسد، یکی از معضلات اساسی این کشور است که در مهر 98 از عوامل اصلی شکل‌گیری اعتراضات گسترده خیابانی در جنوب و مرکز عراق شد.

عراق با حدود 18 هزار مگاوات کمبود برق مواجه است و اکنون جمهوری اسلامی ایران تنها کشور تامین کننده انرژی برق این کشور به میزان یک هزار و 350 مگاوات در ساعت است.

حجم صادرات گاز ایران برای تامین سوخت سه نیروگاه گازی برق عراق نیز بالغ بر 18 میلیون مترمکعب در روز است.

دولت عراق از سال‌های گذشته تاکنون تلاشهای زیادی را برای افزایش تولید و تامین برق انجام داده است، با این وجود کمبود برق همچنان یکی از بحران‌های اصلی این کشور است.

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    خواندنی ها