کد خبر: 479719
|
۱۴۰۰/۰۲/۰۵ ۰۹:۵۵:۰۰
| |

بعد از اعلام تصمیم بایدن در به رسمیت شناختن نسل‌کشی ارامنه:

اردوغان و علی‌اف تلفنی با یکدیگر گفت‌و‌گو کردند

رجب طیب اردوغان رئیس‌جمهور ترکیه و الهام علی‌اف رئیس‌جمهور جمهوری آذربایجان روز شنبه بعد از اعلام تصمیم دولت آمریکا در به رسمیت شناختن نسل‌کشی ارامنه، تلفنی با یکدیگر گفت‌وگو کردند.

اردوغان و علی‌اف تلفنی با یکدیگر گفت‌و‌گو کردند
کد خبر: 479719
|
۱۴۰۰/۰۲/۰۵ ۰۹:۵۵:۰۰

اعتمادآنلاین| رئیس‌جمهور ترکیه و همتای وی در جمهوری آذربایجان بعد از اعلام تصمیم آمریکا در به رسمیت شناختن نسل‌کشی ارامنه، تلفنی رایزنی کردند.

به گزارش فارس، «رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهور ترکیه و «الهام علی‌اف» رئیس‌جمهور جمهوری آذربایجان روز شنبه بعد از اعلام تصمیم دولت آمریکا در به رسمیت شناختن نسل‌کشی ارامنه، تلفنی با یکدیگر گفت‌وگو کردند.

طبق گزارش خبرگزاری «آناتولی» ترکیه، دو طرف درباره اقدامات مشترکی که می‌توانند با توجه به آخرین تحولات انجام دهند، رایزنی کردند.

به گزارش «تاس»، همچنین طبق اعلام سرویس مطبوعاتی وزارت خارجه جمهوری آذربایجان، پیش از آن وزرای خارجه دو کشور با یکدیگر گفت‌وگو کرده بودند.

این وزارتخانه اعلام کرد 24 آوریل 2021 تماسی تلفنی بین «جیحون بایراموف» وزیر خارجه این کشور و «مولود چاووش اوغلو» همتای ترکیه‌ای وی برقرار شد.

باکو افزود: بایراموف اعلام کرد تلاش‌های سران برخی کشورها برای سیاسی کردن وقایع 1915 غیرقابل‌قبول است و تاکید کرد اظهارات رئیس جمهور آمریکا تحریف واقعیت‌های تاریخی است.

«جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا شامگاه شنبه (به وقت تهران) نسل‌کشی ارامنه در دوران حکومت عثمانی را به رسمیت شناخت.

بایدن در بیانیه خود اعلام کرد: «هر سال در این روز،‌ ما کسانی که در نسل کشی ارامنه در دوران عثمانی کشته شدند را یادآوری می‌کنیم تا بار دیگر بر تعهد خود برای جلوگیری از چنین رویدادی تاکید کنیم».

رئیس جمهور آمریکا افزود در 24 آوریل 1915، یک میلیون و پانصد هزار ارمنی توسط امپراطوری عثمانی قتل عام شدند.

وی در بیانیه خود از لفظ نسل کشی برای این رویداد استفاده کرد، عبارتی که رؤسای‌جمهور سابق آمریکا از آن استفاده نکرده بودند.

چهارشنبه گذشته بیش از 100 عضو کنگره آمریکا، در نامه‌ای به رئیس جمهور آمریکا از وی خواستند که به طور رسمی رویداد 24 آوریل 1915 را «نسل کشی» توصیف کند.

بیانیه روز شنبه بایدن،‌ هیچ مفاد قانونی علیه ترکیه به همراه نخواهد داشت و حتی اگر وزارت امور خارجه آمریکا به صدور بیانیه رسمی در این خصوص اقدام کند، هیچگونه تحریم یا پیامدی را علیه آنکارا به همراه نخواهد داشت.

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    خواندنی ها