کد خبر: 445605
|
۱۳۹۹/۰۸/۲۶ ۱۰:۰۳:۰۰
| |

سخنگوی وزارت امور خارجه:

نه مرزی عوض شده و نه ایران تغییری را خارج از آنچه اعلام کرده می‌پذیرد

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره موافقتنامه اخیر باکو و ایروان با بیان اینکه نه مرزی عوض شده و نه ایران تغییری را خارج از آنچه اعلام کرده، می‌پذیرد، تصریح کرد: تکفیری‌ها باید هر چه سریع‌تر منطقه را ترک کنند.

نه مرزی عوض شده و نه ایران تغییری را خارج از آنچه اعلام کرده می‌پذیرد
کد خبر: 445605
|
۱۳۹۹/۰۸/۲۶ ۱۰:۰۳:۰۰

اعتمادآنلاین| سعید خطیب زاده سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران امروز (دوشنبه) در نشست هفتگی با خبرنگاران که به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، ضمن تشریح آخرین تحولات در حوزه سیاست خارجی به سوالات خبرنگاران پاسخ داد.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در ابتدای این نشست خبری عنوان کرد: آرزوی سلامتی و بهروزی و عافیت برای مردم میهن دارم. این ایام کرونایی موج جدیدی را در ایران آغاز کرده و تنها با همت همه و مساعدت ارگان‌ها و همراهی مردم امکان شکست آن وجود دارد.

خطیب زاده افزود: در هفته‌ای که گذشت شاهد سفر ظریف به پاکستان بودیم که به دعوت همتای پاکستانی در راس یک هیأت سیاسی و اقتصادی به اسلام آباد سفر کرد و در شامگاه 20 آبان وارد اسلام آباد شد و دو روز اقامت داشت. در دیدار با فرمانده ارتش همکاری‌های دفاعی، نظامی و امنیتی و مرزی مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت. فنس کشی، گروه‌های دخیل در جنایات سازمان یافته از جمله مواد مخدر، سلاح و ... و موضوع افغانستان مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت. ظریف در ملاقات با همتای خود تمامی ابعاد روابط را مرور کرد. روند صلح افغانستان، مقابله با اسلام هراسی و طرح‌های مخرب رژیم صهیونیستی مورد تبادل نظر قرار گرفت.

وی عنوان کرد: ضرورت تعیین تکلیف موافقتنامه‌های ترجیحی در این دیدار مورد بحث قرار گرفت و ملاقات با نخست وزیر و دیگر مقامات هم انجام شد.

این دیپلمات ارشد بیان کرد: در هفته‌ای که گذشت موضوع کنفرانس بین‌المللی درباره بازگشت آوارگان به سوریه بود که دستیار ویژه وزیر خارجه به دمشق سفر و با مقامات از جمله بشار الاسد دیدار و گفت‌وگو کرد.

خطیب زاده در ادامه و در پاسخ به سوالی درباره نقشه منتشر شده در فضای مجازی و اینکه گفته می‌شود ایران دیگر مرزی با ارمنستان ندارد، اظهار داشت: در هفته گذشته یکسری جوسازی‌های بی پایه رسانه‌ای را داشتیم. نقشه‌های ساختگی منتشر شد که جوسازی رسانه‌ای بود. فضای مجازی فرصتی را ایجاد کرده که برخی سو استفاده می‌کنند.

وی بیان کرد: جمهوری اسلامی ایران از هرگونه حل و فصل دائمی بحران استقبال کرده و در سه دهه گذشته تلاش کرده این موضوع از طریق مسالمت آمیز حل شود. هر اقدامی که به این روند کمک کند مورد استقبال ایران قرار می‌گیرد. فکر می‌کنیم کاملا مسیر شناخته شده و روشن است. طرح ایران که به پایتخت‌ها هم ارائه شد هم پوشانی‌های جدی با فضایی که جلو می‌رود، دارد. مرزهای جغرافیایی ایران و منطقه تغییری نکرده و نه تنها مرزهای ایران بلکه مرزهای منطقه هم تغییری نخواهد کرد.

سخنگوی وزارت خارجه افزود: یک جاده ترانزیت ساده است و نحوه تامین امنیت و مسائل مختلف آن باید مورد بحث و تبادل نظر قرار گیرد. ایران با هوشیاری و حساسیت موضوع را پیگیری می‌کند و نمایندگان ما در پایتخت‌ها هوشیارانه موضوع را پیگیری می‌کنند. نه مرزی عوض شده و نه تغییری را ایران خارج از آنچه اعلام کرده می‌پذیرد.

خطیب زاده عنوان کرد: کریدوری که شنیدیم یک جاده ترانزیتی ساده است. همین الان که من صحبت می‌کنم نیروهای تکفیری همین الان منطقه را ترک کرده باشند و هیچ بهانه‌ای برای این موضوع نیست و خط قرمز ماست. ایران به عنوان دو کشوری که به هر دو پایتخت دسترسی‌های متوازن و خوب دارد بخشی از تلاش‌هایش را برای حل و فصل موضوع معطوف خواهد کرد. ایران در مسیر ترانزیتی دنیاست و ایران از موقعیت ژئوپولتیکی خود آگاه است.

وی گفت: در سفر ظریف به اسلام آباد تمرکزی بر موضوع عربستان نبوده است.

سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سوالی گفت: نیروهای مرزی ما و نهادهای مسئول موارد را رصد می‌کنند. آمریکا میراث شومی برای منطقه ما جز جنگ و خونریزی و آوارگی ملت‌ها نداشته است.

خطیب زاده درباره نقش ایران در حل مناقشه قره باغ و اعزام نیروهای حافظ صلح توسط ترکیه به منطقه اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران نقش استراتژیک و راهبردی خود را در تمامی معادلات منطقه داشته و خواهد داشت. تنها راه حل دائمی این بحران توجه به اصل انصاف، حق حاکمیتی کشورها و رعایت مرزهاست و هر چه به این مسیر کمک کند مورد استقبال ماست. این آتش بس شاید پاسخ نهایی به بحران نباشد ولی قدم بسیار موثری است.

وی افزود: هیچ موضوعی خارج از روال طبیعی نمی‌تواند شکل بگیرد همانطور که هیچ کنشگر خارج از منطقه نمی‌تواند توسط کشورهای منطقه به این منطقه پایش باز شود و ما به صراحت گفته‌ایم و آنهایی که باید پیام را بگیرند گرفته‌اند. خارج از این مسیر طبیعی است روندی شکل نخواهد گرفت.

این دیپلمات ارشد کشورمان درباره اظهارات پادشاه عربستان هم گفت: تکرار این جملات و اظهارات خسته کننده توسط حکام سعودی چیز غیر طبیعی نیست. جملاتی که حفظ کردند مدام تکرار می‌کنند. پیام ایران کاملا روشن بوده است. رژیم آل سعود توجه کند وقتی این حرص و ولع خرید سلاح و عدم شناخت درست نسبت به معادلات منطقه‌ای و بین‌المللی که نمی‌توان صرفا با قواعدی که سرکوب می‌کنی و داخل را مدیریت می‌کنی منطقه را مدیریت کرد. نمی‌توان با کشتن مردم یمن به صلح رسید. نمی‌توان با گروه‌های تکفیری اتحاد ایجاد کرد. نمی‌توان منابع جهان اسلام را به خیانت به آرمان فلسطین معطوف کرد. تا زمانی که حکام آل سعود از این وضعیت برنگردند چشم اندازی برای خروج از انزوای حکام آل سعود وجود ندارد.

وی افزود: توصیه به حکام آل سعود این است که تنها و تنها به ظرفیت‌های جهان اسلام و منطقه دل ببندند و دست دوستی ایران کماکان برای تمامی کشورهای اسلامی دراز است و تمامی خطاها، نقشه ها و توطئه‌های آل سعود را می‌دانیم. ما همسایه هم هستیم و چاره‌ای نداریم برای تعالی منطقه دست به دست هم بدهیم و حکام آل سعود از این اتهام زنی‌ها فاصله بگیرند.

خطیب زاده همچنین درباره نشست سران سازمان همکاری شانگهای و بحث عضویت دائم ایران در این سازمان نیز گفت: مسیر همکاری جمهوری اسلامی ایران با سازمان شانگهای روشن است. همین مسیر را طی می‌کنیم، موانعی بوده و برخی موانع ایجاد شده و برخی تلاش می‌کنند موانع را حل نشده باقی بگذارند و سعی کردیم مسیر را با آرامش جلو ببریم.

وی افزود: در چارچوب منافع خود این کار را می‌کنیم و هر زمان منافع‌مان ایجاب کند به این سازمان بپیوندیم می‌پیوندیم و هر زمان منافع ایجاب کند در سازمانی به عنوان عضو ناظر باشیم همان کار را صورت می‌دهیم. تلاشمان این است بر اساس منافع و شرایط و محیط در حال شکل گیری تصمیمات خود را جلو ببریم.

وی درباره تعدادی از پناهجویان ایرانی که در پی غرق شدن کشتی حامل آنها در حال حاضر در مصر حضور دارند و بازگشت آنها به ایران، گفت:‌ متاسفیم برخی هموطنان در دام قاچاقچیان انسان می‌افتند و خود و خانواده خود را در این خطر می‌اندازند. برای ما دردناک است که شاهد این سوداگری‌ها هستیم. تمامی سفارتخانه‌های ما در خارج از کشور موظفند به تمامی ایرانیان دسترسی‌های کنسولی داده و مساعدت‌های لازم را بدهند.

خطیب زاده ادامه داد: بعد از اینکه دفتر حفاظت منافع ما در قاهره مطلع شد با همکاری خوب دولت و نهادهای مصری دسترسی‌های لازم را داشت و این افراد به دفتر حفاظت منافع آمدند و تلاش شد احراز هویت صورت بگیرد، بسیاری از آنها فاقد مدارک هویتی هستند و تلاش شد در تهران با خانواده های آنها تماس شود. اصل بازگشت داوطلبانه است. هر کسی که بخواهد داوطلبانه به کشور بازگردد موظف هستیم کمک کنیم و در این مسیر به صورت جدی در تلاش هستیم و دولت مصر هم تا امروز کمک‌های خوبی را داشته است.

سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سوالی درباره گزارش نیویورک تایمز درباره ترور یکی از سرکردگان القاعده در ایران و اینکه آیا اعضای القاعده در ایران حضور دارند و رابطه ایران با القاعده؟ نیز گفت: همه می‌دانند القاعده دست پرورده کدام کشورهاست. آنهایی که اندک آشنایی با ایدئولوژی تکفیری داشته باشند می‌دانند این ایدئولوژی تکفیری و این جریان بیشترین خصومتش را با ایران شیعی داشته و دارد و تمام تلاش خود را کرده که قربانیان زیادی را از هموطنان ما بگیرد. ما همواره یک جبهه متحدی در مقابل ایدئولوژی تکفیری بودیم.

خطیب زاده بیان کرد: این سناریوسازی‌ها و اتهامات چیزی نیست که به ایران بچسبد. می‌دانند چه کسانی پول دادند و چه کسانی سازماندهی کردند و چه کسانی همین امروز در حال بازپروری مجدد و استخدام مجدد نیروهای جدا شده داعش و القاعده هستند. این وصله‌ای است که به قبای کسانی می‌خورد که خودشان القاعده را درست کردند و به آن امید بسته‌اند.

وی افزود: آن کسی که ادعا می‌کند باید بیاید بگوید چه کار کرده است. اینکه رژیم صهیونیستی مزدور ایالات متحده بشود و به قول معروف تروریست اجاره‌ای شود و پول بگیرد و کسانی را این طرف و آن طرف دنیا ترور کند، تراژدی بزرگ دنیاست. این جور که خودشان ادعا می‌کنند پول می‌گیرند و ترور می‌کنند و برای ترور قرارداد بسته‌اند. در سرزمین‌های اشغالی سیاست‌شان ترور سران فلسطینی است. این در حالی است که دنیای غرب نسبت به این تراژدی ساکت است که یک دولت پول می‌گیرد و آدم می‌کشد.

خطیب زاده ادامه داد: درباره این ادعای روزنامه نیویورک تایمز باید این منابعی که این درزهای ساختگی را به روزنامه می‌دهند، حداقل ذهنشان را جمع و جور کنند که این فرد را کجا کشته‌اند. یک ماه قبل بود که شورای امنیت ملی افغانستان اعلام کرد المصری را در استان غزنی کشته است. من نمی‌خواهم وارد این مباحث شوم و این اتهام زنی‌ها ارزش پاسخگویی را ندارد. این‌ها که سناریوهای هالیوودی را می‌نویسند ذهنشان را جمع و جور کنند که بالاخره کجا کشته‌اند و بعد تصمیم بگیرند و بگویند در خیابان‌های تهران.

سخنگوی وزارت خارجه درباره احداث سد در افغانستان و حق آبه هیرمند نیز گفت: معاون وزیر خارجه افغانستان در ایران است و گفت‌وگوهای جدی درباره موضوعات مختلف در جریان است یکی از موضوعات همیشه همین موضوع بوده است.

وی عنوان کرد: به صورت جدی با برادران در افغانستان در این زمینه صحبت کردیم. موضوعات ساده‌ای نیست و موضوعات مرزی و آبی است و معتقدیم در چارچوب قراردادهای فیمابین این موضوع باید پیگیری شود و چیزی غیر از این از طرف افغانستان نشنیدیم. با جدیت در حال پیگیری تمامی موضوعات از جمله این موضوع هستیم.

خطیب زاده بیان کرد: وزارت خارجه شبانه روز در حال کار است، ولی بیان بسیاری از این موضوعات نه به مصلحت است و نه به روند کمک می‌کند.

وی در پاسخ به سوال دیگری درباره تغییر در مرز ایران با ارمنستان خاطرنشان کرد: چه اصراری هست بر تکرار یک گزاره نادرست. ما تنها نقشه‌ای که می‌شناسیم نقشه‌ای است که هیچ وقت تغییر نخواهد کرد.

مرزهای ما نه دست خواهد خورد و نه اجازه می‌دهیم. درک ما این است که بنا دارند جاده ترانزیتی باشد و ارمنستان دسترسی از خاک خود بدهد و اینکه این جاده چگونه جانمایی شود و ... چیزی نیست که بدون حضور ایران بتوان درباره آن صحبت کرد.

خطیب زاده همچنین عنوان کرد: وزارت خارجه در این زمینه فعال بوده است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی بیان کرد: در امور حاکمیتی وزارت خارجه هماهنگ کننده نهادهای حاکمیتی است و نهایتا هم مجری تصمیمات نهادهای حاکمیتی است. یعنی مقامات عالی نظامی در موضوعات اساسی نظام تصمیم می‌گیرند و این نهادها مشخص هستند و وظیفه هماهنگی در برخی امور و اجرا با وزارت خارجه است. وزارت خارجه در جایگاه خودش و در حوزه مسئولیتی و اقدام خودش با جدیت پیگیری می‌کند. اینها موضوعی نیست که خارج از حاکمیت تصمیم گیری شود.

خطیب زاده درباره بازگشت احتمالی آمریکا به برجام و اینکه اگر آمریکا به برجام بازگردد بدون اینکه خسارتی را پرداخت کند، واکنش ایران چه خواهد بود؟ اظهار داشت: الان زود است، هنوز هیچ دولت مستقری در آمریکا سر کار نیامده است. براساس گمانه زنی نمی‌توانیم اظهارنظر کنیم. ما دولت مستقر هستیم و فقط درباره یک دولت مستقر اظهارنظر می‌کنیم.

وی بیان کرد: دولت منتخب آمریکا می‌داند سیاست فشار و سیاست ضد بشری فشار حداکثری به تعبیر وزیر خارجه بی شرم آمریکا گرسنه نگهداشتن مردم ایران که نه اتفاق افتاد و نه اتفاق خواهد افتاد و هر روز بالنده‌تر جلو خواهیم رفت، کاملا شکست خورده بوده و هست و به هیچ کدام از اهدافش نرسیده است. طبیعی است اگر طرف‌های برجامی ما به ویژه اروپا به تعهدات خودشان برگردند و منافع ایران را برآورده کنند و آمریکا به مسیر درست برگردد متناسب با آن ایران پاسخ خود را خواهد داد.

وی تصریح کرد: راه حل یک چیز بیشتر نیست، اجرای بی کم و کاست برجام و طرف مقابل باید به تعهداتشان کاملا پایبند باشند.

سخنگوی وزارت خارجه درباره سفر وزیر دفاع عراق به ایران و اینکه درباره مطالبات ایران و عراق شاهد اتفاق جدیدی خواهیم بود، گفت: وزیر دفاع عراق به دعوت وزیر دفاع ایران به تهران سفر کرده و طبیعی است تمرکز بر همکاری درباره موضوعات مرتبط با امور دفاعی، امنیت مرزها، تروریسم و ... است. البته مسائلی از طریق بانک مرکزی پیگیری شده و امیدواریم با همت طرف عراقی این مسیر به سرعت اجرایی شود.

این دیپلمات ارشد ایرانی بیان اینکه ما متعهد هستیم به امنیت و آرامش و شکوفایی عراق و کمک به مردم عراق برای زیست بهتر، یادآور شد: البته در عین حال توقع داریم که طرف مقابل به تعهداتش بدون فوت وقت عمل کند. روابط ایران و عراق بسیار گسترده، چند لایه و مردمی و تاریخی است و این روابط شایسته توجه جدی تصمیم سازان و تصمیم گیران در دو کشور است.

وی درباره قتل یک پدر و دختر لبنانی در تهران و اینکه آیا پیگیری از سوی دولت لبنان در این زمینه انجام شده نیز بیان کرد: جزییات این موضوع را باید از نهادهای امنیتی و اطلاعاتی پرسید.

خطیب زاده در پاسخ به سوالی درباره حضور نیروهای تکفیری در جمهوری آذربایجان و پیوندهای امنیتی محکم اسرائیل و ارمنستان هم گفت: ما هیچ طرف خارج منطقه‌ای به ویژه رژیم اشغالگر قدس را در منطقه تحمل نمی‌کنیم. گزارش‌های متعددی درباره حضور تکفیری‌ها هست و ما مدام از منابع می‌شنویم که این گزارش‌ها دقیق نیست. امیدوارم همین الان که صحبت می‌کنم گزارش‌های موثقی که به ما برسد این باشد که تکفیری‌ها منطقه را ترک کردند چون این خطر قرمز ماست از سوریه تا عراق و همه مرزهایی که می‌شناسیم.

سخنگوی وزارت خارجه درباره شهادت سه مرزبان ایرانی در آذربایجان غربی در روز جمعه بعدازظهر ضمن تسلیت گفت: متاسفانه برخی گروه‌های تروریستی هستند که در برخی مناطق ماوا گزیدند و البته بارها به دولت اقلیم کردستان عراق گفته‌ایم که اینها حق ندارند در نزدیکی مرزها باشند و این خلاف حسن همجواری است.

وی با بیان اینکه این گروهک‌ها بسیار ناچیز و کوچک هستند، اظهار داشت: پاسخ ایران قاطع بوده و سپاه غیور پاسخ داده و هر جا لازم باشد پاسخ خواهیم داد و این پاسخ ادامه خواهد یافت. به دولت عراق هم اعلام می‌کنیم به وظیفه حاکمیتی خودش با جدیت و دقت توجه کند که منبع این ناآرامی و حرکات ایذایی از داخل خاک عراق نباشد.

وی در پاسخ به سوالی درباره دیپلماسی اقتصادی عنوان کرد: وزارت خارجه و معاونت دیپلماسی اقتصادی کار دیپلماسی اقتصادی را دنبال می‌کند و امور اقتصادی مربوط به وزارتخانه‌های دیگر است. وزارت خارجه بانک مرکزی و وزارت صمت و سازمان بنادر نیست. این وزارتخانه به عنوان نهاد حاکمیتی تمامی تلاش خود را کرده و می‌کند که تسهیل کننده مراودات ایران با سایر کشورها باشد. ناظر این موفقیت‌ها، شکست فشار حداکثری آمریکا و تامین نیازهای مردم و کمترین وقفه در تجارت است.

سخنگوی وزارت خارجه بیان کرد: مشکلات تولید در داخل و بسته شدن برخی بازارها به خاطر کرونا وجود دارد. فشار حداکثری آمریکا وجود دارد ولی این دلیل و توجیهی برای ما نبوده که کارمان را انجام ندهیم. معاونت دیپلماسی اقتصادی که مجددا احیا شده از آن زمان در تمامی زمینه‌ها تمام تلاش خود را انجام داده و ستاد هماهنگی اقتصادی هر هفته تشکیل می‌شود و در آنجا گزارشات مبسوطی داده می‌شود.

این دیپلمات ارشد کشورمان یادآور شد: از وزارت خارجه توقع نداشته باشید که حل کننده مشکلات اقتصادی باشد. امیدواریم با کمک هم این روزها که فشار هم هست، تمام شود.

به گزارش فارس، خطیب زاده در پاسخ به سوالی درباره اینکه هر هفته قرار است تحریمی اعمال شود، اظهار داشت: خودشان می دانند هیچ اثر عملی ندارد جز فشار بر بازار. وقتی یک مجموعه شکست خورده در روزهای آخر خود قرار می‌گیرد، هدف این است که فضای تحریم را در ذهن شما زنده نگهدارند.

سخنگوی وزارت خارجه بیان کرد: چیزی نمانده که آمریکا تحریم کند. هر چقدر پروپاگاندا کند با هدف ایجاد هیجان در بازار است که به برخی از اهدافش برسد. هدف ما این است که ماهیت این تحریم‌ها را بشناسیم. ما در یک جنگ تمام عیار روانی علیه ملت ایران قرار داریم و وظیفه تمام رسانه‌هاست که دست دشمن را به خوبی بخوانند و اجازه ندهند این بازی اتفاق بیفتد. این تحریم‌ها را غیرقانونی می‌دانیم و باید در اسرع وقت برداشته شود.

وی افزود: اینکه نیت تحریم کنندگان چیست مهم نیست، مهم این است که این سیاست شکست خورده و به هیچ کدام از اهدافش نرسیده و نخواهد رسید. این دو ماه وقت خوبی است که این بازی سراسر باخت را رئیس جمهور آمریکا تبدیل کرده و کمتر آبرویی برای خود نگهدارد و هنوز فرصت دارد این مسیر غلط را اصلاح کند.

سخنگوی وزارت خارجه درباره مناقشه قره باغ گفت: ایران از شب این واقعه به طور جدی پیگیر موضوع بود وزیر خارجه با همتایان خود صحبت کرده و با وزرای خارجه دیگر منطقه صحبت کرد. فرستاده ویژه‌ای اعزام کردیم. طرحی که ارائه شده همپوشانی طرح ماست و البته طبیعی است روسیه به عنوان کمک کننده به این طرح سعی کرده با بقیه یکسری رایزنی‌ها را داشته باشد.

وی در پاسخ به سوالی درباره سند جامع همکاری‌های ایران و افغانستان بیان کرد: گفت‌وگوهای جدی در این زمینه انجام شده در سفرهای مقامات دو کشور و انشاء‌الله امیدواریم در اولین فرصت با رعایت همه چارچوب‌ها و بندها این را نهایی کنیم و به محض نهایی شدن خدمت رسانه‌ها اطلاع رسانی می‌شود.

خطیب زاده درباره اینکه آیا ایران با لغو محدودیت‌های تسلیحاتی آمادگی دارد به افغانستان و عراق سلاح بفروشد؟ اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران یک دولت مسئول است و به دنبال فروش سلاح نیست، ولی به دنبال همکاری‌های دفاعی است. البته با توجه به لغو محدودیت‌های تسلیحاتی، حق ایران است که در چارچوب یک دولت مسئول به نیازهای مشروع کشورهای دیگر جامه عمل بپوشاند.

وی عنوان کرد: ما هیچ محدودیتی در چارچوب قواعد و قوانین بین المللی و اسناد بالادستی ملی نداریم که نیازهای دفاعی کشورهای دیگر را تامین کنیم و از این حق کوتاه نیامده و از این حق استفاده کرده و خواهیم کرد.

سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا پیام‌هایی رد و بدل شده که در برجام تغییراتی صورت بگیرد، بیان کرد: برجام بین ایران و 1+5 امضا شده که آمریکا به مشارکت خود پایان داده و چیزی است مربوط به سال ها مذاکره، نهایی و جمع بندی و مهر و موم شده است. ما نه پیامی از کسی گرفتیم و نه پیامی از کسی در این حوزه می‌پذیریم.

این دیپلمات ارشد ایرانی تصریح کرد: برجام باید در چارچوب برجام اجرایی شود. اروپا و طرف‌های برجامی هر چه زودتر به تعهدات خود برگردند و بپذیرند خسارت عظمایی از این مسیر به اقتصاد ایران وارد شده است.

خطیب زاده ادامه داد: هیچ چاره‌ای برای طرف‌های برجامی ما وجود ندارد از جمله اروپا. اگر آمریکا مایل است برگردد جز اجرای تمام و کمال برجام بدون کم و کاست برگردد و این تنها مسیر حفظ برجام است.

وی در پاسخ به پرسش دیگری درباره اینکه آیا دولت جدید در آمریکا تاثیری بر نقشه راه 25 ساله ایران و چین دارد؟ گفت: نقشه راه 25 ساله است که راهبردی است. ما دنبال یک محور هستیم و این محور با آمدن و رفتن یک یا دو نفر تغییر نمی‌کند. اتفاقا دوستان زمان سختی را بیشتر ارج و احترام می‌گذاریم. روابط ما با چین و روسیه و کشورهای همسایه و دوستان در اقصی نقاط جهان در آمریکای لاتین، کشورهای دوست در اروپا، آفریقا و آسیای دور که روابطشان را حفظ کردند، لیست کمی نیستند و ما آنها را نه تنها فراموش نمی‌کنیم و هر روز بیشتر روابط را گسترش می‌دهیم.

سخنگوی وزارت خارجه بیان کرد: چین قطعا جایگاه ویژه‌ای دارد آمریکا به فرض اینکه مسیر غلط خود را اصلاح کند راه درازی دارد که به عنوان عضو مسئول پذیرفته شود و دیوار بی اعتمادی آمریکا بلندتر شده است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی همچنین در پاسخ به سوالی درباره اینکه وزارت خارجه نمی‌تواند حل کننده مسائل اقتصادی باشد ولی برخی مسئولان روابط اقتصادی را به بیرون مرزها گره می‌زنند و اینکه آیا بعد از سند جامع همکاری بین ایران و افغانستان می‌توانیم شاهد گسترش همکاری‌ها باشیم، اظهار داشت: هیچ کدام از مقامات رسمی کشور دل در گرو بیگانه نداشته و ندارند. انقلاب اسلامی براساس آرمان‌هایی شکل گرفته که عزت این مملکت در نگاه نه به غرب و نه به شرق بوده است.

وی افزود: نگاه وزارت خارجه و نگاه حاکمیتی این است که با همه کشورهای دنیا به غیر از رژیم اشغالگر قدس و آنهایی که ناقض بنیادین ملت هستند روابط طبیعی داشته باشیم. متنوع سازی روابط خارجی ایران با سایر کشورها در سطوح اقتصادی، سیاسی و فرهنگی و همکاری با کشورهای همسایه و کشورهایی که به دنبال سلطه گری در منطقه نیستند و حتی با آنهایی که با ما دشمنی داشتند سعی در برقراری روابط درست در دستورکار ما بوده است. وزارت خارجه به عنوان وظیفه ذاتی‌اش باید گسترش دهنده روابط باشد.

وی افزود: تنها راه برون رفت منطقه ما از این چرخه خشونت و ترور و میراث شومی که کنشگران بیرونی برای ما به ارمغان آوردند، توسعه و توسعه متوازن و همکاری‌های منطقه‌ای است.

خطیب زاده بیان کرد: مسیر تعالی این ملت مسیری است که ما و همه مردم در کنار هم می‌توانیم طی کنیم. ما ملتی هستیم که در شاهراه تمدن‌ها قرار داشتیم و در شاهراه تبادلات قرار داشتیم و این مزیت بالایی برای ماست. ضمن حفظ اصل عزت، حکمت و مصلحت و حفظ منافع ملی ایران، ایجاد رابطه گسترده، محترمانه متوازن با همه کشورها در چارچوب قواعد بین‌المللی خواست ملی است و در همین مسیر می‌رویم. البته باید نگاه‌مان به داخل باشد و اقتصاد درون زا با نگاه به بیرون داشته باشیم و تاب آوری خود را در عرصه‌های مختلف بالا ببریم.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در ابتدای این نشست خبری عنوان کرد: آرزوی سلامتی و بهروزی و عافیت برای مردم میهن دارم. این ایام کرونایی موج جدیدی را در ایران آغاز کرده و تنها با همت همه و مساعدت ارگان‌ها و همراهی مردم امکان شکست آن وجود دارد.

خطیب زاده افزود: در هفته‌ای که گذشت شاهد سفر ظریف به پاکستان بودیم که به دعوت همتای پاکستانی در راس یک هیأت سیاسی و اقتصادی به اسلام آباد سفر کرد و در شامگاه 20 آبان وارد اسلام آباد شد و دو روز اقامت داشت. در دیدار با فرمانده ارتش همکاری‌های دفاعی، نظامی و امنیتی و مرزی مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت. فنس کشی، مقابله با گروه‌های دخیل در جنایات سازمان یافته از جمله مواد مخدر، سلاح و ... و موضوع افغانستان مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت. ظریف در ملاقات با همتای خود تمامی ابعاد روابط را مرور کرد. روند صلح افغانستان، مقابله با اسلام هراسی و جلوگیری از ادامه توهین به مقدسات و طرح‌های مخرب رژیم صهیونیستی مورد تبادل نظر قرار گرفت.

وی عنوان کرد: ضرورت تعیین تکلیف موافقتنامه‌های تجارت ترجیحی در این دیدار مورد بحث قرار گرفت. البته ملاقات با نخست وزیر و دیگر مقامات هم انجام شد.

این دیپلمات ارشد کشورمان بیان کرد: در هفته‌ای که گذشت موضوع کنفرانس بین‌المللی درباره بازگشت آوارگان به سوریه برگزار شد که آقای خاجی دستیار ویژه وزیر خارجه به دمشق سفر و با مقامات از جمله بشار الاسد دیدار و گفت‌وگو کرد.

منبع: فارس

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    خواندنی ها