کد خبر: 430401
|
۱۳۹۹/۰۶/۱۳ ۱۵:۰۳:۴۸
| |

وزیر دفاع ترکیه:

کشورهای ثالث باید در قبال تحولات مدیترانه عاقلانه و منطقی رفتار کنند

وزیر دفاع ترکیه از کشورهای ثالث خواست در قبال مسائل مربوط به دریای مدیترانه شرقی عاقلانه و منطقی رفتار کنند.

کشورهای ثالث باید در قبال تحولات مدیترانه عاقلانه و منطقی رفتار کنند
کد خبر: 430401
|
۱۳۹۹/۰۶/۱۳ ۱۵:۰۳:۴۸

اعتمادآنلاین| به نقل از خبرگزاری آناتولی، خلوصی آکار، وزیر دفاع ترکیه که امروز پنج‌شنبه به همراه مقامات نظامی کشور از مرکز عملیات هوایی مشترک در اسکی‌شهیر بازدید می‌کرد با اشاره به تحولات در دریای مدیترانه شرقی گفت: کشورهای ثالث باید در قبال تحولات در این منطقه عاقلانه و منطقی رفتار کنند. اگر چنین باشد٬این مساله قابل حل است.

وی تصریح کرد: ما بدنبال تنش در مدیترانه نبوده، بلکه با تکیه بر ایمان، دانش و قوانین بین‌المللی به دنبال محافطت از حقوق و منافع خود هستیم. هیچ کس نمی‌تواند مانع این امر شود.

آکار با انتقاد از برخی کشورهای ثالث که در پی مداخله در منطقه هستند، گفت: کسانی که از هزاران کیلومتر دور آمده‌اند، قصد دارند گردن کلفتی و نقش فرشته نجات را ایفا کنند. آنها می‌آیند و به همان شکل نیز بر می‌گردند.

وزیر دفاع ترکیه همچنین تاکید کرد که پیامد لغو تحریم‌ تسلیحاتی بخش روم‌نشین قبرس به بهانه تغییر موازنه (در منطقه)، نه صلح، بلکه بی‌ثباتی خواهد بود.

از سوی دیگر، معاون رئیس جمهوری ترکیه از مذاکرات جاری درباره تنش فعلی در منطقه شرق دریای مدیترانه خبر داد.

فؤاد اوکتای، معاون رئیس جمهوری ترکیه در همایشی که به صورت اینترنتی برگزار شد، اظهار کرد: ترکیه از ایجاد راه‌حلی دیپلماتیک و بدون پیش‌شرط درباره مشکلات خود با آتن در منطقه شرق دریای مدیترانه استقبال می‌کند.

اوکتای گفت: البته ما می‌توانیم دیداری ترتیب دهیم و بنشینیم و صحبت کنیم و به راه‌حلی برسیم اما این راه‌حل باید عادلانه و مورد قبول مردم ترکیه باشد.

معاون رئیس جمهوری ترکیه تصمیم آمریکا در لغو تحریم تسلیحاتی بخش روم‌نشین قبرس را «عامل آسیب به صلح و ثبات منطقه» خواند.

فواد اوکتای تاکید کرد: تصمیم وزارت خارجه آمریکا برای لغو تحریم تسلیحاتی بخش روم‌نشین قبرس به صلح و ثبات منطقه آسیب خواهد زد.

وی ضمن تاکید بر آن‌که ترکیه همواره در موضوع مدیترانه شرقی طرفدار گفتمان و مذاکره بوده است، گفت: اما اقدامات یک‌جانبه یونان یا اداره بخش روم نشین قبرس جنوبی یا اشخاص ثالث که بخواهند به حاکمیت‌، حقوق اساسی و منافع‌مان در مدیترانه شرقی آسیب برسانند را قبول نخواهیم کرد.

اوکتای همچنین درباره روابط ترکیه با آمریکا گفت: حمایت واشنگتن از گروه تروریستی ی.پ.گ/پ.ک.ک، عدم برخورد با سرکرده و گروه تروریستی فتو، اقدامات کنگره آمریکا علیه ترکیه و به ناحق خارج کردن ترکیه از برنامه جنگنده‌ اف-35 تاثیر منفی در روابط دو کشور داشته است.

وی وخامت فضای همکاری دفاعی ترکیه و آمریکا را «نگران‌کننده» خوانده و تاکید کرد: واشنگتن و آنکارا باید به مذاکره بویژه در موضوع سامانه اس-400 ادامه دهند.

معاون رئیس جمهوری ترکیه همچنین خاطرنشان کرد: قرار گرفتن در بن‌بست موضوع اس-400 نتیجه مستقیم عدم درک همه جانبه نقش ترکیه در ثبات منطقه‌ای و جهانی از سوی برخی محافل سیاسی در واشنگتن به عنوان شریک استراتژیک‌مان است.

وی در ادامه با بیان این‌که موضع ترکیه در قبال لیبی روشن است، تصریح کرد: راه‌حل نظامی در لیبی جایی ندارد. توافق میان ترکیه و لیبی یک خط قرمز برای ما است. هیچ کشوری به ویژه فرانسه حق اظهار نظر در این مورد را ندارد. از تلاش‌های بین‌المللی برای یک روند سیاسی قابل اجرا در این چارچوب فکری حمایت می‌کنیم.

اوکتای ضمن ادعای این‌که ترکیه می‌خواهد سوریه را به عنوان «یک همسایه جنوبی با ثبات، مرفه و دموکراتیک» ببیند، گفت: یکی دیگر از مسائل منطقه، لبنان است. انفجار بیروت نابودگر بوده و نیازمند توجه فوری جامعه بین‌الملل است، ترکیه کمک‌های بشردوستانه خود به این کشور را افزایش خواهد داد.

منبع: ایسنا

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    خواندنی ها