کد خبر: 246518
|
۱۳۹۷/۰۸/۲۹ ۱۷:۳۲:۰۰
| |

گزارش اعتمادآنلاین از تلاش‌های رسانه‌ای حاکمان سعودی در پرونده قتل یک روزنامه‌نگار؛

چرا عربستان نتوانست افکار عمومی جهان را در مسئله خاشقجی مدیریت کند

به اعتقاد کارشناسان، یکی از مهمترین دلایل شکست رسانه‌ای عربستان، اعتماد بیش از حد به توانمندی رسانه‌ای‌ خود بود، امری که باعث شد ریاض از انجام این اقدام تروریستی به احمقانه‌ترین شکل ممکن هم ابایی نداشته باشد.

چرا عربستان نتوانست افکار عمومی جهان را در مسئله خاشقجی مدیریت کند
کد خبر: 246518
|
۱۳۹۷/۰۸/۲۹ ۱۷:۳۲:۰۰

اعتمادآنلاین| بی‌تردید کارشناسان امور منطقه اگر در هر مسئله‌ای با هم اختلاف نظر داشته باشند در این امر متفق القول هستند که عربستان یکی از بزرگترین کارتل‌ها و ساختارهای رسانه‌ای را در سطح منطقه داشته و بسیاری از رسانه‌های پرمخاطب جهان را هم با پول‌های نفتی خود خریداری کرده است.

همچنین این حقیقت هم هرگز قابل کتمان نیست که افسران رسانه‌ای و جنگ تبلیغاتی آل سعود تمامی امکانات خود را برای دور کردن فشارها و اتهامات علیه عربستان به طور کامل به کار بستند اما عقب‌نشینی‌های پیاپی ریاض در پرونده قتل جمال خاشقجی و دست آخر درخواست حکم اعدام برای شماری از مجریان این اقدام تروریستی بیانگر شکست بزرگی است که ساختار عریض و طویل رسانه‌ای آل سعود برای خود دست و پا کرد و نشان داد که افکار عمومی جهان دیگر ظرفیت همسویی با جنگ رسانه‌ای آنها را ندارد.

این شکست به حدی است که برخی ازکارشناسان امور عربستان معتقدند اگر ریاض به جای بسیج ابزارهای رسانه‌ای خود برای مقابله با اتهامات آنکارا به دنبال معامله با ترکیه بر می‌آمد بهای کمتری را در چارچوب این پرونده جنایتکارانه پرداخت می‌کرد.

اما بن سلمان نخواست، نتوانست یا به تعبیری واضحتر به هر دلیلی شرایط معامله با اردوغان را پیدا نکرد تا همچنان بر روایت دروغین خود پافشاری کند.

به اعتقاد کارشناسان، یکی از مهمترین دلایل شکست رسانه‌ای عربستان، اعتماد بیش از حد به توانمندی رسانه‌ای‌ خود بود، امری که باعث شد ریاض از انجام این اقدام تروریستی به احمقانه‌ترین شکل ممکن هم ابایی نداشته باشد.

یکی دیگر از این دلایل واکنش نه چندان سریع ریاض به ورود و اعتراض واشنگتن‌پست به مسئله خاشقجی بود در حالی که در مقابل دلایل ارائه‌شده مسئولین ترکیه (که هنوز هم مشخص نشده است چگونه و از چه طریقی به آن دسترسی پیدا کرده‌اند) هیچ جایی برای انکار ریاض باقی نگذاشت.

حتی اقدام بن سلمان در اعزام خالد الفیصل -یکی از عمو‌زاده‌هایش که به اعتدال‌گرایی معروف است- به ترکیه نیز با وجود آنکه اقدامی در خور توجه بود اما به دلیل آنکه این کار بدون اعطای اختیارات خاصی به خالد انجام گرفت نتوانست کمکی به نجات بن سلمان کند.

بی‌تردید در این میان گرایش و انگیزه ترکیه برای تقابل رسانه‌ای و بهره‌گیری از آن نیز اثر خاص خود را در این زمینه داشت به نحوی که در جریان همین روند بود که کشیش جاسوس آمریکایی که محور اصلی تنش بین آنکارا و واشنگتن بود، در میان هیاهوی خاشقجی به آرامی راه خانه خود را در آمریکا در پیش گرفت در حالیکه جنگ رسانه‌ای واشنگتن-آنکارا وتحریم های مربوط به آن نیز در سکوت کامل فروکش کرد و شرایط نه تنها به حالت عادی برگشت بلکه به همکاری علنی اطلاعاتی نیز بین دو کشور توسعه یافت.

اشتباه بن سلمان تکیه کورکورانه به حمایت کاخ سفید و پس از آن رسانه‌های در مالکیت ریاض در کنار اعتقاد به توانمندی در خرید بقیه رسانه‌های تاثیرگذار جهان و پافشاری بر آن باعث شد تا امروز حتی نزدیکترین دستیارانش نیز از تبرئه او از این گرفتاری مایوس باشند.

شاید هم به گفته یکی از مخالفان بن سلمان، خانواده آل سعود پول بیشتری در مقایسه با بن سلمان به این رسانه‌های اجاره‌ای پرداخت کرده باشد.

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها