کد خبر: 165375
|
۱۳۹۷/۰۱/۲۵ ۱۵:۱۵:۰۰
| |

حمله موشکی آمریکا، انگلیس و فرانسه به سوریه؛

واشنگتن: حملات محدود بود و پایان یافت/ فعلا برنامه‌ای برای حملات بعدی وجود ندارد

صبح امروز حمله نظامی سه کشور آمریکا، فرانسه و انگلیس به چند منطقه در سوریه آغاز شد. در این حملات بیش از 100 موشک شلیک شد که به گفته منابع سوری هیچ خسارت جانی در پی نداشت.

واشنگتن: حملات محدود بود و پایان یافت/ فعلا برنامه‌ای برای حملات بعدی وجود ندارد
کد خبر: 165375
|
۱۳۹۷/۰۱/۲۵ ۱۵:۱۵:۰۰

اعتمادآنلاین| صبح امروز دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا دستور حمله موشکی به چند نقطه در سوریه را صادر کرد.

وی کمی پس از صدور فرمان حمله گفت: «اندکی پیش من به نیروهای مسلح آمریکا دستور آغاز حملات به مواضعی در سوریه که با توانمندی‌های شیمیایی بشار اسد مرتبط هستند را صادر کردم.»

ترامپ اضافه کرد: «حمله نظامی مشترک با فرانسه و انگلیس در جریان است. ما از این دو کشور تشکر می‌کنیم. امشب می‌‌خواهم درباره دلیل این حمله صحبت کنم.»

ترامپ

وی در بخشی از اظهاراتش با تکرار ادعاهایی تأییدنشده گفت: «از ایران و روسیه می‌پرسم: کدام کشورها می‌خواهند خودشان را با قتل عام مردان، زنان و کودکان بی‌گناه مرتبط کنند؟ کشورهای دنیا را می‌توان با دوستانی که دارند شناخت. هیچ کشوری در دراز مدت نمی‌تواند در امر تقویت دولت‌های سرکش، زورگویان بی‌رحم و دیکتاتورهای قاتل موفق شود».

ترامپ گفت: « امید است روزی بتوانیم با روسیه و شاید حتی ایران کنار بیاییم. شاید هم این اتفاق نیفتد».

وی اضافه کرد: «می‌توانم این را بگویم که ایالات متحده با بزرگترین و قدرتمندترین اقتصاد در تاریخ دنیا داشته‌های زیادی برای پیشنهاد دادن دارد».

همزمان با این اظهارات، منابع خبری از شنیده شدن صدای انفجارهای قوی در دمشق خبر دادند. منابع سوری به نقل از تلویزیون سوریه اعلام کردند پدافند هوایی با چند موشک تام‌هاوک مقابله کرده است.

ترامپ در بخش دیگری از اظهاراتش گفت: «افزایش همکاری‌های دوستان ما از جمله عربستان، قطر و امارات ضمانت خواهد کرد که ایران از نابودی داعش منتفع نمی‌شود».

ترزا می، نخست وزیر انگلیس هم در بیانیه‌ای اعلام کرد این حملات «با هدف تضعیف ظرفیت تسلیحاتی شیمیایی سوریه و استفاده از آن‌ها انجام شده». او همچنین افزود: هدف این حملات براندازی رژیم اسد نیست.

«امانوئل مکرون» رئیس جمهوری فرانسه در بیانیه‌ای اعلام کرد هدف از حمله به سوریه، مقابله با توان این کشور برای استفاده از سلاح‌های شیمیایی است.

وزارت دفاع انگلیس نیز بیان کرد جنگنده‌های بریتانیا مراکز نظامی نزدیک حمص را مورد هدف قرار داده‌اند.

جیمز متیس وزیر دفاع آمریکا در نشست خبری گفت: حمله امشب عزم جامعه بین‌الملل برای جلوگیری از استفاده از سلاح‌های شیمیایی را نشان می‌دهد.

جوزف دانفورد، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا درباره مراکز مورد حمله گفت: «ما مراکزی را انتخاب کردیم که خطرات تلفات نظامی را کاهش دهد.»

وی گفت سه مرکز هدف قرار گرفته‌اند، «اولین هدف مرکزی تحقیقاتی علمی بود که در دمشق قرار داشت... دومین مرکز، انبار تسلیحات شیمیایی غرب حمق بود... سومین هدف در نزدیکی هدف دوم و شامل انبار تسلیحات شیمیایی و یک مقر فرماندهی مهم بود.»

دانفورد نیز همچون متیس و ترامپ تأکید کرد که این حمله تنها یک مرحله داشته و فعلا برنامه‌ای برای حملات بعدی وجود ندارد.

تلویزیون سوریه: 13 موشک مهاجم ساقط شد

دمشق

شبکه تلویزیونی دولتی الاخباریه در سوریه اعلام کرد چند موشک کروز و تام‌هاوک در آسمان دمشق منهدم شده است. این خبرگزاری دولتی همچنین هدف گرفته شدن فرودگاه بین‌المللی دمشق و همچنین مرکز پژوهش‌های علمی در مصیاف (در حماه) را تکذیب کرد.

واکنش روسیه

سفیر روسیه در آمریکا این حملات را «سناریویی از پیش طراحی شده» خواند و گفت که مسکو هشدار داده این اقدام بدون تبعات نخواهد بود.

بمب‌افکن‌های آمریکایی در حمله

اسکای‌نیوز به نقل از مقام‌های آمریکایی گزارش داده بین 100 تا 120 موشک به مواضع نظامی سوریه شلیک شده است. دو مقام پنتاگون به سی‌ان‌ان گفته‌اند دست‌کم از یکی از رزمناوهای نیروی دریایی آمریکا مستقر در دریای سرخ برای حمله به سوریه استفاده شد. بمب‌افکن‌های بی‌-1 هم در این حملات مورد استفاده قرار گرفتند.

دولت سوریه نیز در ابتدا اعلام کرد پدافند هوایی ارتش این کشور بیش از 15 موشک را در اطراف دمشق منهدم کرده است. آمار دقیقی از تعداد موشک‌های منهدم شده در دسترس نیست و آمارهای از 15 تا 70 موشک را شامل می‌شود.

استقبال اسرائیل از حملات موشکی

یک مقام ارشد کابینه رژیم صهیونیستی از حمله موشکی آمریکا، انگلیس و فرانسه حمایت و آن را پیامی به ایران، حزب الله و روسیه دانست. با این حال، کانال 10 تلویزیون اسرائیل گزارش داد که دفتر نخست‌وزیری این رژیم از وزرا و دیگر اعضای کابینه خواسته درباره حمله به سوریه اظهار نظری نکنند.

مسکو: مسئولیت تمام تبعات این حمله بر عهده واشنگتن، لندن و پاریس است

«آناتولی آنتونوف» سفیر روسیه در واشنگتن در اولین واکنش مسکو به این جمله با اشاره به این تجاوز آن را «یک سناریوی از پیش‌طراحی‌شده» خوانده که توسط ائتلاف غربی به اجرا در آمده است.

خبرگزاری سوریه: موشک‌ها به اهداف تعیین شده برخورد نکرده

خبرگزاری دولتی سوریه، بدون ذکر منبعی مشخص گفت: «به لطف پدافند هوایی سوریه که یا موشک‌های متجاوزان سه‌جانبه را منهدم یا از مسیر خود منحرف کرد، این موشک‌ها به اهداف مد نظر خود نرسیدند.»

این خبرگزاری همچنین افزود: با موشک‌هایی که به اطراف حمص شلیک شده بود، مقابله شد و پس از منحرف کردن آن از هدف اصلی، سبب جراحت سه نفر شد.

گوترش: همه باید به منشور سازمان ملل احترام بگذارند

«آنتونیو گوترش» دبیر کل سازمان ملل با صدور بیانیه‌ای به کشورهای درگیر در این حمله توصیه کرد به منشور سازمان ملل متحد پایبند باشد.

در بخشی از این بیانیه آمده است: «به دقت گزارش‌ها درباره حمله هوایی در سوریه توسط ایالات متحده، فرانسه و انگلستان را دنبال می‌کنم. تعهدی وجود دارد، به خصوص در موارد مربوط به صلح و امنیت، که بر اساس آن باید بر اساس منشور ملل متحد و به طور کلی قوانین بین‌المللی عمل شود.»

لودریان: هدف حمله تغییر نظام سوریه نبود

«ژان ایو لو دریان» وزیر خارجه فرانسه ساعاتی پس از حمله به همراه وزیر دفاع این کشور در نشست خبری مشترک حاضر شد و گفت از این اقدام نظامی تغییر نظام سوریه نبوده است.

لودریان

وی بار دیگر با متهم کردن دولت سوریه به استفاده از سلاح شیمیایی، گفت هدف پاریس از مشارکت در این حمله «تأکید بر این نکته بود که دولت سوریه نباید علیه مردم خود از سلاح شیمیایی استفاده کنند».

او گفت پاریس همچنان معتقد است که بحران سوریه باید از طریق راهکار سیاسی حل شود و به همین منظور برای پیشبرد ابتکار سیاسی برای حل بحران تلاش خواهد کرد.

لو دریان همچنین تأکید کرد که در این حمله مواضع هم‌پیمانان دولت سوریه هدف قرار نگرفته است. وی گفت پیش از آغاز عملیات، به روسیه اطلاع داده شده بود.

وزیر دفاع فرانسه هم در این نشست خبری تایید کرد که جنگنده‌های این کشور در این حمله مشارکت داشته‌اند و موشک‌هایی را به سمت اهداف مشخص‌شده شلیک کرده‌اند.

به گفته وی، در این عملیات از سوی فرانسه جنگنده‌های «میراژ»، «رافائل» و 4 ناوشکن مشارکت کرده‌اند.

ریاست‌جمهوری فرانسه هم در بیانیه‌ای اعلام کرد: «اقدام نظامی ما علیه سوریه پایان یافته است، اما ارتش آماده است در آینده در صورت نیاز باز هم اقدام کند.»

وزارت دفاع روسیه: پدافند هوایی سوریه اغلب موشک‌های مهاجم را هدف قرار داد

وزارت دفاع روسیه با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد در حمله صبح امروز، مهاجمین حدود 100 موشک کروز و هوا به زمین شلیک کرده‌اند. در این حمله دو کشتی جنگی آمریکا و دستکم یک بمب‌افکن آمریکایی مشارکت داشته‌اند.

بنا بر اعلام مسکو، پدافند هوایی ارتش سوریه اغلب موشک‌های مهاجم را هدف قرار داده و از برخورد آن‌ها با اهداف تعیین‌شده ممانعت کرده است.

به گفته روسیه ارتش سوریه برای هدف قرار دادن این موشک‌ها از سامانه‌های پدافندی اس-125، اس-200، بوک و سام 6 استفاده کرده است.

حزب‌الله: حمله به سوریه، تکمیل حمله اخیر صهیونیست‌ها به این کشور بود

حزب‌الله در بیانیه‌ای حمله سه کشور را به شدت محکوم و آن را نقض آشکار حاکمیت سوریه، کرامت ملت این کشور و سایر ملت‌های منطقه توصیف کرده است.

آمریکا ساختمان‌های خالی را هدف قرار داد؟

طبق گزارش رویترز، یک مقام ارشد ائتلاف منطقه‌ای حامی دمشق خبر داده که چند روز قبل و به دنبال هشدار اولیه روسیه، دولت سوریه و متحدانش مراکزی که امریکا، فرانسه و انگلیس در حملات بامداد امروز هدف قرار دادند را تخلیه و خالی کرده بودند.

این مقام که نام و ملیت او اشاره‌ای نشده، گفت: «ما حمله( آمریکا، فرانسه و انگلیس) را جذب کردیم. ما پیشاپیش از سوی روس‌ها هشدار دریافت کرده بودیم و چند روز قبل همه پایگاه‌های نظامی تخلیه شده بودند.»

این مقام افزود: «ما در حال ارزیابی خسارت‌های مادی (حملات آمریکا و متحدانش به سوریه) هستیم.»

سی‌ان‌ان: حمله به سوریه صرفاً نمادین بود

«فردریک پلیتگن» تحلیلگر شبکه سی. ان. ان نوشت:

«من 20 بار در سوریه بوده‌ام. دولت سوریه این حمله را یک پیروزی بزرگ برای خودش خواهد دید. سه پایگاه هدف قرار گرفته شد، اما به نظر می‌رسد که تاسیسات پدافندی آنها توانسته حداقل برخی از موشک‌های شلیک شده را هدف قرار دهد و اصلا اینطور نیست که توانمندی‌های ارتش سوریه نابود شده و از بین رفته باشد... اینطور به نظر می‌رسد که این حملات نمادین و سمبلیک بوده است و نه چیز دیگر.»

پوتین: حمله به سوریه، تجاوز به کشوری بود که پیشتاز مبارزه با تروریسم است

«ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه در واکنش به حمله سه کشور غربی به سوریه، این اقدام را دارای تبعاتی ویرانگر برای روابط بین‌الملل توصیف کرد.

وی با بیان اینکه مسکو برگزاری نشست فوق‌العاده شورای امنیت سازمان ملل متحد را خواستار است، گفت: «حمله به سوریه، اقدامی تجاوزکارانه علیه حاکمیتی مستقل است که پیشتاز مبارزه با تروریسم بوده است».

واکنش‌ها به حمله موشکی به سوریه

«جاستین ترودو» نخست‌وزیر کانادا که با صدور بیانیه‌ای از اقدام آمریکا، انگلیس و فرانسه حمایت کرد و این حمله را «پاسخی درخور» به استفاده ادعایی از تسلیحات شیمیایی توصیف کرد.

«جان مک‌کین» رئیس کمیته نیروهای مسلح سنای آمریکا هم از این حمله حمایت کرده است. در بخشی از بیانیه او آمده است: «من رئیس‌جمهور را به دلیل اقدام نظامی علیه رژیم اسد به دلیل مورد اخیر استفاده از تسلیحات شیمیایی و نشان دادن اراده برای انجام دوباره این کار در صورت ادامه حملات شریرانه، تحسین می‌کنم».

وی با این حال تأکید کرده که آمریکا باید راهبردی بلندمدت برای مقابله با نفوذ روسیه و ایران در سوریه تدوین و اجرا کند.

«رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهور ترکیه هم که روز گذشته گفته بود امیدوار است جهان علیه دولت سوریه متحد شود، از حمله آمریکا استقبال کرد و آن را واکنشی متناسب به حادثه دوما توصیف کرد.

«آنگلا مرکل» صدر اعظم آلمان از این حمله حمایت کرد و گفت این اقدام «لازم و متناسب» بوده است.

دولت کوبا در واکنش به حملات آمریکا با صدور بیانیه‌ای این اقدام را محکوم کرده و آن را «نقض قوانین بین‌المللی» توصیف کرد.

دولت بلاروس نیز تجاوز به سوریه را محکوم و تأکید کرده که هرگونه اقدامی علیه تسلیحات شیمیایی باید پس از انجام تحقیقات کامل و نتیجه‌گیری دقیق صورت گیرد. به گفته دولت بلاروس، حمله به سوریه در حالی صورت گرفته که مدرک مستندی دال بر دست داشتن دولت سوریه در حادثه ادعایی «دوما» وجود ندارد.

وزارت امور خارجه چین نیز در واکنش به حمله موشکی بامداد روز شنبه اعلام کرد: «راه‌حل سیاسی تنها راه واقعی حل موضوع سوریه است.»

پکن در ادامه به حمله یکجانبه آمریکا، فرانسه و انگلیس به خاک سوریه اشاره و تأکید کرد: «هرگونه اقدام نظامی که خارج از چارچوب شورای امنیت صورت گیرد، نقض قانون بین‌الملل است.»

در ادامه این بیانیه اینگونه آمده است: «باید تحقیقات منصفانه‌ای در خصوص حملات مشکوک سلاح‌های شیمیایی در سوریه انجام گیرد.»

هفتاد درصد موشک‌های متجاوز رهگیری شد

«سرگئی رودسکوی» سخنگوی ستاد مشترک ارتش وسیه اعلام کرد از مجموع 103 موشک شلیک شده از سوی متجاوزان، پدافند هوایی سوریه 71 موشک را رهگیری کرد.

به گزارش اینترفکس، سخنگوی ستاد مشترک روسیه اعلام کرده که این کشور آمادگی ازسرگیری گفت‌و‌گوها با سوریه برای ارسال سامانه دفاع موشکی اس 300 به این کشور را دارد.

بنا بر اعلام این مقام روس، سامانه‌های دفاع موشکی سوریه که در مقابله با حملات موشکی آمریکا، فرانسه و انگلیس به کار گرفته شدند، 30 سال قبل توسط اتحاد شوروی ساخته شدند.

سفیر آمریکا در روسیه: قبل از حمله به سوریه، با روسیه تماس گرفتیم

سفیر آمریکا در روسیه اعلام کرد: «قبل از اقدام ما، ایالات متحده با فدراسیون روسیه ارتباط برقرار کرد تا خطر برجا ماندن تلفات از هر گونه تبعه روس یا غیرنظامیان کاهش یابد.»

این گزارش به روز رسانی می‌شود...

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    خواندنی ها