کد خبر: 775720
|
۱۴۰۵/۰۳/۱۰ ۱۲:۱۰:۵۱
| |

قیمت بنزین ۲۰ هزار تومان می‌شود؟!

بار دیگر شایعات و گمانه‌زنی‌هایی درباره افزایش قیمت بنزین در فضای مجازی منتشر شده است، مسئولان دولتی و حوزه انرژی با رد این اخبار تأکید کردند که در شرایط کنونی هیچ برنامه‌ای برای اصلاح قیمت سوخت در دستور کار قرار ندارد و سیاست‌های تشویقی برای کاهش مصرف انرژی جایگزین افزایش قیمت خواهد شد.

قیمت بنزین ۲۰ هزار تومان می‌شود؟!
کد خبر: 775720
|
۱۴۰۵/۰۳/۱۰ ۱۲:۱۰:۵۱

بار دیگر شایعات و گمانه‌زنی‌هایی درباره افزایش قیمت بنزین در فضای مجازی منتشر شده است، مسئولان دولتی و حوزه انرژی با رد این اخبار تأکید کردند که در شرایط کنونی هیچ برنامه‌ای برای اصلاح قیمت سوخت در دستور کار قرار ندارد و سیاست‌های تشویقی برای کاهش مصرف انرژی جایگزین افزایش قیمت خواهد شد.

به گزارش میزان، در روزهای اخیر انتشار برخی اخبار و شایعات درباره احتمال افزایش قیمت بنزین، بار دیگر موضوع اصلاح قیمت حامل‌های انرژی را به یکی از مباحث مورد توجه افکار عمومی تبدیل کرده است؛ موضوعی که با واکنش مسئولان دولت و حوزه انرژی همراه شد.

 فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت، در واکنش به اخبار منتشرشده درباره عرضه بنزین ۲۰ هزار تومانی اظهار کرد: هیچ موضوعی درباره تغییر عدد و رقم قیمت بنزین در دولت مطرح نشده است.

محسن پاک‌نژاد، وزیر نفت نیز در رابطه با افزایش قیمت بنزین گفته بود هیچ راهکاری که مستلزم وارد آمدن فشار اقتصادی بیشتر به مردم باشد، مورد نظر دولت نیست 

وی درباره چگونگی مدیریت تراز بنزین اظهار کرد که باید عرضه بنزین را به‌طور خاص مدیریت کنیم. این مدیریت به‌گونه‌ای خواهد بود که بخشی از آن شامل اثرگذاری روی سهمیه‌ها و بخش دیگر معطوف به راهکارهای غیرقیمتی، از جمله ترویج و استفاده از سوخت‌های جایگزین خواهد بود.

وزیر نفت به هم‌وطنان اطمینان داد که در شرایط اقتصادی موجود، بدون شک هیچ تصمیمی خارج از توان و بضاعت مردم اتخاذ نخواهد شد و مدیریت مصرف با تکیه بر روش‌های فنی و غیرقیمتی دنبال می‌شود.

همچنین اسماعیل سقاب اصفهانی، رئیس سازمان بهینه‌سازی و مدیریت راهبردی انرژی، با تأکید بر اینکه اصلاح قیمت حامل‌های انرژی به‌دلیل شرایط اقتصادی و اجتماعی کشور در دستور کار قرار ندارد، تاکید کرد که مدل پاداش‌محور و انتفاع عمومی جایگزین افزایش قیمت‌ها خواهد شد.

پرداخت پاداش نقدی مستقیم به مردم برای کاهش مصرف انرژی

وی بیان کرد: در این الگو به‌جای اعمال فشار بر سبد معیشتی خانوارها، به ازای هر میزان کاهش مصرف انرژی، پاداش نقدی مستقیم به مردم پرداخت می‌شود.

رئیس سازمان بهینه‌سازی و مدیریت راهبردی انرژی معتقد است که این رویکرد تشویقی به‌ویژه در بخش صنایع نیز به‌صورت جدی دنبال می‌شود تا با کاهش ناترازی انرژی و بی‌نیازی از واردات، واحدهای تولیدی با قطعی انرژی و توقف تولید مواجه نشوند.

در همین راستا، نصرت‌الله سیفی، مدیرعامل اسبق شرکت بهینه‌سازی مصرف سوخت، در میزگردی اقتصادی با موضوع بهینه‌سازی مصرف سوخت، بر ضرورت استفاده از راهکارهای غیرقیمتی برای مدیریت مصرف انرژی تأکید کرد.

باید از راهکارهای کم‌هزینه و پربازده استفاده کرد

سیفی تاکید کرد که به‌جای وارد کردن فشار مستقیم به معیشت مردم، باید از راهکارهای کم‌هزینه و پربازده استفاده کرد؛ راهکارهایی که از اصلاح الگوهای رفتاری شهروندان تا بهینه‌سازی خودروها و ناوگان مصرف‌کننده بنزین را دربر می‌گیرد.

سیفی با اشاره به برخی عوامل مؤثر بر افزایش مصرف سوخت گفت که ترمزهای ناگهانی و رانندگی با سرعت‌های غیرمجاز می‌تواند تا ۱۰ درصد مصرف سوخت را افزایش دهد. همچنین پایین بودن شیشه خودرو هنگام رانندگی نیز مصرف سوخت را تا حدود ۷ درصد افزایش می‌دهد.

مدیرعامل اسبق شرکت بهینه‌سازی مصرف سوخت درباره راهکارهای فنی کاهش مصرف سوخت نیز اظهار کرد که تنظیم دوره‌ای موتور خودرو و کنترل باد لاستیک‌ها می‌تواند تا ۱۲.۵ درصد از مصرف سوخت بکاهد.

سیفی همچنین با اشاره به هدررفت سوخت در زنجیره توزیع کشور بیان کرد که حدود ۴ درصد سوخت از پالایشگاه تا جایگاه‌های عرضه بر اثر تبخیر و برخی مسائل فنی در شبکه توزیع از بین می‌رود که باید مورد توجه قرار گیرد.

بر اساس اظهارات مسئولان، در شرایط فعلی تمرکز دولت بر اجرای سیاست‌های تشویقی برای مدیریت مصرف انرژی، افزایش بهره‌وری و کاهش ناترازی‌ها قرار دارد و برنامه‌ای برای افزایش قیمت بنزین در دستور کار نیست.

برای مطالعه و بررسی آخرین اخبار و تحلیل‌ها به کانال اعتمادآنلاین در «روبیکا» و «بله» مراجعه کنید.

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها