کد خبر: 455218
|
۱۳۹۹/۱۰/۰۹ ۱۲:۱۰:۱۱
| |

رئیس مجمع ملی صادرکنندگان دام کشور مطرح کرد:

کاهش 40 درصدی مصرف گوشت قرمز با شیوع کرونا

منصور پوریان، رئیس مجمع ملی صادرکنندگان دام کشور گفت: شیوع کرونا مصرف گوشت قرمز را حدود 40 درصد کاهش داده و در سالجاری تمام نیاز کشور به گوشت از محل تولیدات داخل تامین شد.

کاهش 40 درصدی مصرف گوشت قرمز با شیوع کرونا
کد خبر: 455218
|
۱۳۹۹/۱۰/۰۹ ۱۲:۱۰:۱۱

اعتمادآنلاین| منصور پوریان با اشاره به اینکه در حال حاضر میانگین کشوری قیمت دام سبک زنده (گوسفند) 45 هزار تومان است، گفت: بنابراین قیمت لاشه باید بین 90 تا 95 هزار تومان و قیمت نهایی برای مصرف‌کننده با احتساب 10 درصد سود و هزینه قصابی یا بسته‌بندی در حدود 110 تا 115 هزار تومان باشد.

وی با اشاره به اینکه در مقطعی کمبود نهاده‌های دامی و گرانی علوفه باعث افزایش قیمت دام زنده و گوشت قرمز شد، گفت: در آن زمان قیمت دام سبک زنده تا 55 هزار تومان رسید و قیمت گوساله زنده نیز که بین 25 تا 30 هزار تومان بود، به 40 هزار تومان افزایش پیدا کرد اما خوشبختانه با تأمین نهاده‌ها، بازار به ثبات رسید و در حال حاضر میانگین قیمت گوشت گوساله نیز بین 35 تا 37 هزار تومان است.

قیمت لاشه گوساله با توجه به قیمت دام زنده باید حدود 70 هزار تومان و با احتساب 10 درصد سود برای مصرف‌کننده نهایی باید بین 95 تا 100 هزار تومان باشد

رئیس مجمع ملی صادرکنندگان دام زنده اضافه کرد: قیمت لاشه گوساله با توجه به قیمت دام زنده باید حدود 70 هزار تومان و با احتساب 10 درصد سود برای مصرف‌کننده نهایی باید بین 95 تا 100 هزار تومان باشد.

پوریان گفت: شیوع کرونا در کشور مصرف گوشت قرمز را حدود 40 درصد کاهش داده است؛ قدرت خرید مردم نیز کاهش پیدا کرده و اگر قبلاً کسی 10 کیلوگرم گوشت می‌خرید، الان به یک کیلوگرم خرید اکتفا می‌کند، ضمن اینکه در سال جاری هیچ وارداتی انجام نشده و نیاز کشور از محل تولید داخل تأمین شد و با مازاد دام در کشور مواجه هستیم.

این فعال بخش خصوصی با اشاره به لزوم خرید حمایتی دام توسط دولت گفت: دولت از ابتدای سال بخشی از دام را به صورت حمایتی خریداری کرد، البته اجرای این طرح نیز چالش‌های زیادی برای تولیدکنندگان به همراه داشت، چرا که باید تولیدکننده، دام را کشتار شده به صورت تفکیکی و بسته‌بندی شده، تحویل دولت می‌داد و در این راستا حدود 4000 تن گوشت از سوی تولیدکنندگان تحویل شرکت پشتیبانی امور دام شد.

وی با اشاره به اینکه شرکت پشتیبانی امور دام در این طرح هر کیلوگرم گوشت را از تولیدکننده به قیمت 72 هزار و 500 تومان خریداری می‌کرد، افزود: تولیدکنندگان با این قیمت موافق نبودند.

شیوع کرونا در کشور مصرف گوشت قرمز را حدود 40 درصد کاهش داده است؛ قدرت خرید مردم نیز کاهش پیدا کرده و اگر قبلاً کسی 10 کیلوگرم گوشت می‌خرید، الان به یک کیلوگرم خرید اکتفا می‌کند

پوریان با بیان اینکه تولید گوشت در کشور فصلی است، اضافه کرد: ما در فصل‌هایی با مازاد تولید مواجه هستیم و در فصل‌های دیگر تولید کاهش می‌یابد، بنابراین زمانی که مازاد تولید داریم، باید دولت این مازاد را خریداری و ذخیره کند تا در فصل‌های دیگر با مشکل مواجه نشویم.

رئیس مجمع ملی صادرکنندگان دام زنده با اشاره به اینکه به تدریج به پایان سال نزدیک می‌شویم و دولت برای تنظیم بازار نیاز به ذخایر گوشت دارد، گفت: مسئولان می‌توانند به راحتی این نیاز را از تولیدات داخل تأمین کنند.

وی ادامه داد: در این راستا ستاد تنظیم بازار در آبان ماه تصویب کرده که شرکت پشتیبانی امور دام از محل تولید داخل، ذخایر خود را تأمین کند و این بار برای دام سنگین، قیمت 82 هزار و 500 تومان تعیین شده اما دامداران اعلام کرده‌اند با توجه به اینکه قیمت تمام شده تولید حدود 85 هزار تومان است، دولت باید گوشت را به قیمت 90 هزار تومان از آنها خریداری کند.

طبق مصوبه ستاد تنظیم بازار، شرکت پشتیبانی امور دام باید از محل تولید داخل، ذخایر خود را تأمین کند و این بار برای دام سنگین، قیمت 82 هزار و 500 تومان تعیین شده اما با توجه به اینکه قیمت تمام شده تولید حدود 85 هزار تومان است، دولت باید گوشت را به قیمت 90 هزار تومان از آنها خریداری کند

پوریان اضافه کرد: ما با دولت در این زمینه قرارداد بستیم و تولید کردیم ضمن اینکه شرکت پشتیبانی امور دام نیز نامه‌ای در زمینه اصلاح قیمت دام برای وزارت جهاد کشاورزی فرستاده مبنی بر اینکه قیمت خرید از دامدار باید حدود 90 هزار تومان باشد.

رئیس مجمع ملی صادرکنندگان دام زنده با اشاره به اینکه هنوز این نامه تأیید نشده است، گفت: با وجود گذشت چند هفته از ارسال این نامه، هنوز نتیجه آن اعلام نشده که این تعلل‌ها تولیدکنندگان را به دردسر می‌اندازد و موجب می‌شود تولید دچار خسارت شدید شود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود درباره مباحث مطرح شده مبنی بر قاچاق دام از کشور گفت: در حال حاضر قاچاق دام به صورتی نیست که بتوان درباره آن صحبت کرد چرا که مرزها بسته و کنترل‌ها نیز شدید شده است.

پوریان تصریح کرد: دلیل قاچاق دام، فشاری است که بر تولیدکنندگان وارد شده و تعلل مسئولان در تصمیم‌گیری موجب این امر می‌شود. اگر از تولیدکنندگان حمایت و برای محصول آنها در داخل بازار ایجاد شود، آنها نیز اقدام به قاچاق نمی‌کنند.

وی اضافه کرد: ما با برنامه‌ریزی درست می‌توانیم علاوه بر تأمین نیاز داخل در کشور، حتی جزو کشورهای صادرکننده گوشت قرمز باشیم و تنها روی صادرات دام نیز تمرکز نکنیم.

منبع: مهر

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    خواندنی ها