کد خبر: 453517
|
۱۳۹۹/۱۰/۰۱ ۱۱:۲۸:۴۵
| |

کاهش نرخ دلار به ۲۵ هزار و ۴۰۰ تومان

ادامه روند نزولی نرخ دلار به دنبال کاهش انتظارات تورمی

همانطور که کارشناسان در روزهای اخیر پیش‌بینی کرده بودند، نرخ دلار به روند نزولی خود ادامه داد و روز یکشنبه آخر پاییز 99، قیمت هر دلار در صرافی‌های بانکی 25 هزار و 400 تومان معامله شد

ادامه روند نزولی نرخ دلار به دنبال کاهش انتظارات تورمی
کد خبر: 453517
|
۱۳۹۹/۱۰/۰۱ ۱۱:۲۸:۴۵

اعتمادآنلاین| همانطور که کارشناسان در روزهای اخیر پیش‌بینی کرده بودند، نرخ دلار به روند نزولی خود ادامه داد و روز یکشنبه آخر پاییز 99، قیمت هر دلار در صرافی‌های بانکی 25 هزار و 400 تومان معامله شد که این رقم نسبت به روز شنبه کاهش 170 تومانی را نشان می‌دهد.قیمت فروش یورو نیز با کاهش 270 تومانی نسبت به قیمت‌های پایانی روز کاری گذشته به 31 هزار و150 تومان رسید.

قیمت خرید هر دلار 24 هزار و 400 تومان و قیمت خرید هر یورو نیز 30 هزار و 150 تومان اعلام شد.عصر یکشنبه در بازار آزاد نیز دلار 25500، یورو 30800، پوند 33600، درهم 7070، لیرترکیه 3360، یوان 3920، دلار کانادا 20 هزار تومان معامله شد. کارشناسان معتقدند که بازار جهانی ارز و طلا تحت تاثیر تزریق سنگین حمایت مالی فدرال رزرو در شرایط کرونا، خروج انگلیس از اتحادیه اروپا، کسری بودجه کشورهای مختلف از جمله کاهش ارزش پول عراق در برابر دلار، رشد قیمت بیت کوین، اونس جهانی طلا قرار دارد.

اما در بازار ایران، به خاطر کاهش انتظارات تورمی، بهبود شرایط محیط کلان کسب وکار از جمله احتمال تشکیل دولت بایدن، بازگشت امریکا به برجام، آزاد شدن بخشی از پول‌های بلوکه شده ایران و... عده‌ای از فعالان اقتصادی انتظار دارند که در ماه‌های آینده و از جمله در سال 1400 شاهد بهبود بازارها، کاهش نرخ ارز و طلا و تقویت ارزش ریال باشند. قیمت خرید هر دلار در بازار متشکل ارزی 24 هزار و 993 تومان و قیمت فروش آن نیز 25 هزار و 243 تومان بود.همچنین قیمت خرید هر یورو در این بازار 30 هزار و 150 تومان و قیمت فروش آن نیز 30 هزار و 451 تومان اعلام شد.

علاوه بر این در سامانه سنا در روز معاملاتی گذشته (شنبه)، هر یورو با قیمت میانگین 30 هزار و 789 تومان به فروش رسید و هر دلار نیز به قیمت 25 هزار و 224 تومان معامله شد.ضمن اینکه در سامانه نیما نیز حواله یورو با میانگین قیمت 31 هزار و 484 تومان فروخته و حواله دلار نیز به قیمت 25 هزار و 859 تومان ثبت شد.نرخ خرید و فروش دلار و یورو در صرافی‌های بانکی و بازار متشکل ارزی متغیر است و متناسب با نوسان بازار آزاد در طول روز چند بار تغییر می‌کند. در روزهای گذشته روند حرکت قیمت دلار، کاهشی بود. اوایل آبان‌ماه نرخ دلار روند صعودی داشت و به بیش از 30 هزار تومان رسید، اما از اواسط آبان‌ماه سیر نزولی به خود گرفت.

نوسان نرخ سکه در کانال 11 میلیونی

در بازار طلا نیز با اعلام دلار به قیمت 25500 و اونس جهانی طلا به قیمت 1881 دلار، قیمت طلا و سکه نیز کاهش یافت. هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح جدید به بهای 11 میلیون و 800 هزارتومان معامله شد.سکه تمام بهار آزادی طرح قدیم نیز در برابر 11 میلیون و 400 هزارتومان معامله شد.قیمت نیم‌سکه بهار آزادی 6 میلیون و 200 هزار تومان، ربع سکه به بهای چهار میلیون و 200 هزار تومان و سکه یک گرمی نیز به قیمت دو میلیون و 350 هزار تومان مبادله شد.علاوه بر این، در بازار طلا نیز نرخ هر گرم طلای 18 عیار به یک میلیون و 130 هزار تومان و هر مثقال طلا به بهای چهار میلیون و 899 هزار تومان رسید.اونس جهانی طلا نیز با ثبات نسبت به آخرین ساعات کاری روز گذشته به قیمت یک‌هزار و 882دلار فروخته شد.

بررسی‌ها نشان می‌دهد در هفته‌های گذشته قیمت سکه و طلا متأثر از بازار ارز روند کاهشی داشت و نوسان ارزی و سیر نزولی قیمت ارز روی بازار طلا موثر بود.همچنین کاهش نرخ اونس جهانی طلا باعث افت قیمت طلا و سکه شده و کارشناسان افت بیشتر اونس جهانی طلا در هفته‌های آینده را پیش‌بینی کرده‌اند.آغاز توزیع واکسن کرونا و بهبود شرایط اقتصادی در ماه‌های آینده، میزان استقبال از طلا به عنوان ابزاری برای سرمایه‌گذاری را کاهش خواهد داد. همزمان با کاهش قیمت ارزقیمت سکه نیز در بازار نسبت به روزهای قبل با کاهش همراه شده است؛ فعالان بازار طلا و سکه می‌گویند: دیگر تقاضا و انگیزه‌ای برای خرید طلا و سکه در بین مردم وجود ندارد و بازار در رکود به سر می‌برد.

بازاری‌ها می‌گویند: بعد از کاهش چند میلیونی قیمت سکه دیگر تقاضایی برای خرید سکه نداریم. افزایش قیمت ارز در بازار همواره یکی از دلایل اصلی افزایش قیمت طلا و سکه بوده است و این سناریو در روزهای اخیر بازهم تکرار شد ولی خیلی دوام نداشت چراکه دلار نیز از کانال 26 هزار تومان به کانال 25 هزار تومان بازگشت.بانک مرکزی تلاش می‌کند با تقویت عرضه در بازار به تقاضاهای ارزی پاسخ دهد و برهمین اساس نیز تداوم عرضه‌های روزانه ارز در سامانه نیما و بازار متشکل ارزی موجب شده تا نیاز ارزی بازار پاسخ داده شود و دیگر به مانند قبل شاهد نوسانات لحظه‌ای در بازار نباشیم.

با این حال اما در مقاطعی انتشار برخی اخبار سیاسی موجب می‌شود تا جو روانی بازار تغییر کند و قیمت ارز افزایشی شود.، در بازار ارز قیمت انواع ارز نسبت به روز قبل با کاهش محسوس همراه شده است، به نحوی که دلار که صبح شنبه 25 هزار و 850 تومان قیمت خورده بود اما یکشنبه با قیمت 25 هزار و 400 تومان به‌فروش می‌رسد. برهمین اساس در بازار آزاد، قیمت یورو 30 هزار و 800 تومان و درهم امارات 7 هزار و 80 تومان اعلام شده است.در صرافی‌های بانکی نیز قیمت‌ها کاهشی است؛ به نحوی که فروش دلار 25 هزار و 450 تومان و قیمت خرید دلار نیز با اختلاف 1000تومانی نسبت به قیمت فروش، 24 هزار و 450 تومان تعیین شده است. قیمت فروش یورو نیز معادل 31 هزار و 200 تومان و قیمت خرید یورو نیز 30 هزار و 200 تومان اعلام شده است.نرخ خرید و فروش دلار و یورو در صرافی‌های بانکی و بازار متشکل ارزی متغیر است و متناسب با نوسانات بازار آزاد در طول روز چند بار تغییر می‌کند.

دلار عقب‌نشینی کرد

دلار نتوانست به روند صعودی خود برابر ارزهای جهانی ادامه دهد. شاخص دلار که نرخ برابری آن در مقابل سبدی از ارزهای جهانی را اندازه می‌گیرد، در معاملات با 0.14 درصد کاهش نسبت به روز گذشته در سطح 89.83 واحد بسته شد. نرخ برابری هر فرانک سوییس نیز معادل 1.131 دلار اعلام شد .در تازه‌ترین دور از معاملات، پوند با 0.07 درصد افزایش نسبت به روز قبل خود و به ازای 1.355 دلار مبادله شد. یورو 0.14 درصد بالا رفت و با ماندن در کانال 1.22 به 1.225 دلار رسید.در معاملات بازارهای ارزی آسیایی، هر دلار با 0.01 درصد افزایش به 103.351 ین رسید.

در برابر همتای استرالیایی، هر دلار امریکا به ازای 1.311 دلار مبادله شد. همچنین نرخ برابری دلار معادل 6.535 یوان چین اعلام شد.به گزارش رویترز، داده‌های منتشر شده تغییرات قیمتی اروپا برای سیاست‌گذاران اروپایی کماکان ناامید کننده پیش می‌رود: طبق العام مرکز آمار اتحادیه اروپا، متوسط نرخ تورم در 19 کشور عضو منطقه یورو در دوازده ماه منتهی به نوامبر با 0.1 درصد کاهش نسبت به رقم مشابه منتهی به ماه قبل به منفی 0.3 درصد رسید تا نرخ تورم بیش از پیش از سطح دو درصدی هدف‌گذاری شده توسط بانک مرکزی این منطقه فاصله بگیرد. در سطح اتحادیه اروپا این نرخ به‌طور متوسط 0.2 درصد بوده که از ماه قبل 0.1 درصد کمتر شده است.در شرایطی که انگلیس هنوز نتوانسته است به توافقی کامل با اتحادیه اروپا بر سر آینده روابط پس از برگزیت دست پیدا کند، اقتصاد این کشور تحت تاثیر پیامدهای کرونایی قرار گرفته و این روند در بازار کار نیز موثر بوده است تا جایی که مرکز آمار انگلیس اعلام کرد که نرخ بیکاری این کشور در 12 ماه منتهی به اکتبر با 0.1 درصد افزایش نسبت به مدت مشابه ماه قبل به 4.9 درصد رسید که 0.1 درصد بیشتر از انتظار کارشناسان قبلی و بالاترین بیکاری ثبت شده در این کشور از آگوست 2016 تاکنون بوده است.

شمار بیکاران این کشور طی این مدت با 209 هزار نفر افزایش به یک میلیون و 520 هزار نفر رسید.تمایل معامله گران برای نگه داشتن دلار نسبت به ماه‌های ابتدایی سال 2020 کاهش کاملا محسوسی یافته است و با پیشرفت‌های به دست آمده در مقابله با کرونا و روی کار آمدن دولتی با رویکردهای معتدل‌تر در امریکا، جذابیت ارزهای پرریسک‌تر برای معامله گران بیشتر شده است. اگرچه انتظار نمی‌رود که دلار با یک سقوط آزاد مواجه باشد اما بسیاری از تحلیل گران بازار ارز معتقدند در شرایط کنونی فضا برای عقبگرد بیشتر دلار نیز فراهم است و شاید دلار تا چند ماه ابتدایی سال 2021 نیز در سنگر دفاعی فعلی خود باقی بماند. با وجود اقدامات دولت ترامپ در به راه انداختن جنگ تجاری با چین، آمارهای جدید نشان می‌دهد که واردات امریکا از این کشور افزایش محسوسی یافته است به گونه‌ای که در 10 ماه نخست امسال (بازه زمانی ژانویه تا اکتبر) واردات امریکا از چین 7.8 درصد بیشتر از رقم ثبت شده برای بازه زمانی مشابه سال قبل بوده است. همچنین در ماه نوامبر میزان واردات امریکا از چین با رشدی عجیب به 51.98 میلیارد دلار رسیده که نسبت به مدت مشابه سال قبل 46.1 درصد بیشتر شده است.

این مساله به معنای افزایش بیش از پیش کسری حساب تجاری امریکا خواهد بود. در یک دستاورد دارویی دیگر در مقابله با کرونا، شرکت دارویی مدرنا اعلام کرده است که به زودی تاییدیه سازمان غذا و دارو امریکا را برای توزیع واکسن ساخت این شرکت در ایالت‌های مختلف به دست خواهد آورد. پیش از این نیز مراحل مقدماتی استفاه از واکسن‌های ساخت شرکت فایزر نهایی شده بود. معامله گران امیدوارند کابوس کرونا که از فوریه 2020 جهان را به‌طور جدی تحت تاثیر قرار داده است تا چند ماه آینده به خط پایان خود برسد و حرکت به سمت عادی شدن شرایط شتاب بیشتری بگیرد. در طرف سیاست‌گذاری پولی انتظار می‌رود بانک مرکزی امریکا به رویه کنونی خود در حفظ نرخ بهره در یکی از پایین‌ترین سطوح یک دهه اخیر ادامه دهد. به عقیده برخی از کارشناسان مالی، در سال آینده میلادی نیز احتمالا شاهد تغییر محسوسی در اجرای سیاست انبساطی فدرال رزرو نخواهیم بود. تورم منفی و رکود اقتصادی در کنار بالا ماندن نرخ بیکاری، شرایط سختی را برای سیاست‌گذاران اروپایی در احیای رشد اقتصادی کشورهای خود رقم زده است و احتمالا دو سال طول خواهد کشید تا شرایط به حالت قبل از بحران کرونا باز گردد.

بانک مرکزی فرانسه در برآورد جدیدی از وضعیت اقتصادی این کشور اعلام کرد که اقتصاد این کشور امسال تحت تاثیر شیوع کرونا، محدودیت‌های رفت و آمد و تعطیلی گسترده کسب و کارها حدود 9 درصد کوچک خواهد شد که در صورت تحقق، بدترین عملکرد دومین اقتصاد بزرگ اتحادیه اروپا طی یک دهه اخیر خواهد بود.اقتصاد جهان کماکان تحت تاثیر کرونا قرار دارد و آن‌طور که کنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل در گزارشی پیش بینی کرده است، متوسط رشد اقتصادی کشورهای جهان در سال جاری به منفی 5.6 درصد خواهد رسید که در صورت تحقق، بدترین عملکرد از زمان بحران مالی در سال 2009 تاکنون محسوب می‌شود. این گزارش اگرچه هنوز گزارش ناامید کننده‌ای محسوب می‌شود اما نسبت به پیش بینی قبلی منفی 9 درصدی، بهبود نسبی یافته است.

پیش از این نیز سازمان ملل نسبت به فقیر شدن حدود هشت میلیون نفر در جهان بر اثر کرونا هشدار داده بود. نمایندگان جمهوری خواه و دموکرات هنوز نتوانسته‌اند به توافقی با یکدیگر بر سر جزئیات لایحه حمایتی جدید برسند و نانسی پلوسی- رییس کنگره گفته است احتمالا ازسر‌گیری مذاکرات به پس از تعطیلات کریسمس موکول خواهد شد. بسته دوم حمایت از اقتصاد در برابر پیامدهای کرونا حدود 900 میلیارد دلار اعتبار در بر خواهد داشت و قرار است جایگزین بسته حمایتی سه تریلیون دلاری قبلی شود. تمرکز بسته جدید روی حمایت از کسب و کارهای کوچک و متوسط و پرداخت یارانه نقدی مستقیم به افراد بیکار شده خواهد بود. تاکنون بیش از 76 میلیون و 363 هزار و 709 مورد ابتلا به کرونا گزارش شده است که در این بین یک میلیون و 687 هزار و 601 نفر جان خود را از دست داده‌اند. در بین کشورهای مختلف، بالاترین تلفات مربوط به امریکا با 321 هزار و 532 نفر، برزیل با 185 هزار و 827 نفر، هند با 145 هزار و 509 نفر، مکزیک با 117 هزار و 249 نفر و ایتالیا با 68 هزار و 447 نفر بوده است.

شدت گرفتن سرعت شیوع کرونا باعث شده است تا شاهد رقم خوردن رکوردهای جدید از مرگ و میر روزانه ویروس کرونا باشیم تا جایی که روز شانزدهم دسامبر با ثبت از 13 هزار و 558 فوتی در یک شبانه‌روز رکورد قبلی را که مربوط به روز دهم دسامبر با ثبت از 12 هزار و 918 فوتیبود، شکست. کیت جوکیس- استراتژیست ارزی بانک سوسیت ژنرال گفت: به زبان ساده از نظر معامله گران ارزش فعلی دلار بیش از حدی است که باید باشد و برای همین فکر می‌کنم روزهای بد دلار ادامه دارد. بازارها به آن چه در حوزه سیاست‌گذاری پولی رخ می‌دهد واکنش نشان می‌دهند و با وضعیت فعلی فشار زیادی روی دلار است. در مقایسه با ماه‌های ابتدایی سال جذابیت دلار برای بسیاری از معامله گران کاهش پیدا کرده است.

منبع: تعادل

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    خواندنی ها