کد خبر: 219482
|
۱۳۹۷/۰۴/۲۴ ۱۹:۲۰:۰۰
| |

معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری فارس اعلام کرد:

شرکت متهمان جرائم اخلاقی در دوره‌های آموزشی

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری فارس از برگزاری دوره‌های آموزشی مدیریت دانش و رفتار به عنوان مجازاتهای جایگزین حبس برای برخی متهمان جرائم خرد و کم اهمیت خبر داد.

شرکت متهمان جرائم اخلاقی در دوره‌های آموزشی
کد خبر: 219482
|
۱۳۹۷/۰۴/۲۴ ۱۹:۲۰:۰۰

اعتمادآنلاین| احمد رحمانیان معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری فارس اعلام کرد: به جهت جلوگیری از تکرار جرم، حفظ کرامت و شخصیت متهمین، اصلاح افکار و رفتار متهمین جرائم خرد کهبه دلیل جهالت افراد و بدون سوءنیت صورت گرفته و مخل نظم و امنیت عمومینیست دوره‌های آموزشیطرح امید(مدیریت دانش و رفتار)توسط این معاونت برای این افراد برگزار می شود.

وی با بیان این موضوع که بعضی از مجازاتها همچون حبس، جزای نقدی و شلاق برای مرتکبین جرائم خرد هیچ‌گونه تأثیری در اصلاح و باز اجتماعی کردن آنها نداشته و گاهی سبب شکستن قبح مجازات و تکرار جرم می‌شود، اظهار کرد: اعمال مجازات بر مجرمین به‌منظور تنبه و آگاهی مجرم، دور نگه‌داشتن آن از جامعه برای مدتی محدود و از همه مهم‌تر اصلاح و باز اجتماعی کردن آنان است. به همین دلیل در راستای اقدامات اصلاحی برای باز اجتماعی کردن مجرمین، اقدام آنچنان مؤثری تاکنون صورت نگرفته است.

این مقام قضایی افزود:به همین دلیل معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری فارس با مشارکت قضات و مراجع قضایی استان بجای اعمال مجازات حبس، شلاق و جزای نقدی،برخی از مرتکبین جرائم خرد که جرم آنان فاقد وصف عمومی و اخلال در نظم و امنیت عمومی باشد را ملزم به شرکت در دوره‌های آموزشی طرح امید می‌کند که از ظرفیت‌های قانونی از قبیل مجازات جایگزین حبس، تعلیق مجازات، تعلیق اجرای حکم و ... استفاده می شود.

معاون قضایی دادگستری کل استان فارس با بیان اینکه کلمه امید مخفف (اخلاق، معرفت، یادآوری و دستگیری از دیگران) است، تصریح کرد: هدف این دوره‌ها ایجاد انسان‌های متقی، خانواده ای مطهر، جامعه ای سالم و اخلاقی و در نهایت ارتقاء مکارم اخلاقی و تعهد اجتماعی است.

رحمانیان ادامه داد: در این دوره ها تلاش می‌گردد که برای متهمین جرائم اخلاقی و منکراتی و رانندگانی که مرتکب رفتارهای پرخطر می‌گردند،آموزش هایی از قبیل تصحیح و تقویت روابط فردی و گروهی، افزایش روحیه تعامل و همکاری اجتماعی، کسب مهارت مقابله با هیجانات و استرس، ارتقاء بهداشت روانی و نشاط فردی و اجتماعی، افزایش مسئولیت‌پذیری و نقش اجتماعی و کمک به کاهش آسیب‌های فردی و اجتماعی داده شود.

وی یادآور شد:در راستای تحقق اهداف این دوره ها از ابزار هنر، ورزش، حرفه‌آموزی، نشاط‌آفرینی، مبادله تجربه‌ها، بارش فکری، مطالعه، مباحثه و گفتگو و تفریحات سالم استفاده می شود.

قاضی رحمانیان با اشاره به سبک محور بودن دوره امید، اظهار کرد: این طرح علاوه بر متهمین برای تمامی اقشار جامعه اعم از سالم و آسیب‌دیده و یا در معرض بزه و آسیب می‌تواندمورداستفاده قرار گیرد.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری فارس گفت: کسانی که در این دوره‌ها شرکت می‌کنند به نحو چشمگیری تغییر و بهبودی در حوزه‌های زندگی از روابط فردی و اجتماعی، روابط خانوادگی تا معنویات و موفقیت و رشد آنان ایجادشده است.

وی افزود: ارزیابی این دوره ها با روش علمی و ملموس انجام می‌شود و با توجه به اینکه مبنای این دوره بروز و ظهور استعدادها، ظرفیت‌ها، توانمندی، حصول تقوای فطری، خودجوشی، تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی توسط خود شخص بوده،تأثیرات بسیار زیادی در پیشگیری از تکرار جرم و آسیب به همراه داشته است .

دبیر شورای پیشگیری از جرم فارس عنوان کرد: حدنصاب شرکت در هر دوره 17 نفر است و تاکنون307 دوره توسط معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری فارس برای پنج هزار و 220 نفر از مرتکبین جرائم اخلاقی و منکراتی و کسانی که مرتکب رانندگی پرخطر می‌گردند و همچنین تعدادی از زندانیان برگزار شده است که از نکات قابل‌توجه بعد از برگزاری این دوره ها این است که از بین بیش از پنج هزار نفر شرکت کننده آن طی یک سال گذشته، فقط سه نفر مرتکب تکرار جرم شده‌اند.

شایان ذکر است، محتوای دوره‌های آموزشی طرح امید (مدیریت دانش و رفتار)از ابتکارات معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم بوده که ترکیبی از آموزه‌های اسلامی و برخی از اصول روانشناسی غربی است.

منبع: مهر

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    خواندنی ها