کد خبر: 513089
|
۱۴۰۰/۰۶/۱۵ ۱۱:۳۸:۳۱
| |

C.1.2؛ شناسایی سویه جدید کرونا که دو برابر سریع‌تر جهش می‌یابد

نوع جدیدی از ویروس کرونا به نام C.1.2 در آفریقای جنوبی و برخی از کشورها شناسایی شده است که نسبت به گونه‌های قبلی عفونی‌تر است و احتمالا در برابر واکسن‌ها مقاوم خواهد بود.

C.1.2؛ شناسایی سویه جدید کرونا که دو برابر سریع‌تر جهش می‌یابد
کد خبر: 513089
|
۱۴۰۰/۰۶/۱۵ ۱۱:۳۸:۳۱

اعتمادآنلاین| دکتر وازانت ناگوکار، مشاور بیماری‌های عفونی در بیمارستان بمبئی هند اظهار کرد: نوع جدید دارای جهش زیادی است و تقریبا دو برابر سریعتر از انواع دیگر جهش می‌یابد. این نوع نیاز به مطالعه دقیق‌تری دارد زیرا ما اطلاعات کمی در مورد آن داریم.

سویه C.1.2

به گزارش ایسنا، سویه C.1.2، فقط در آفریقای جنوبی و سایر کشورها با نگرانی مبنی بر اینکه می‌تواند در برابر واکسن‌ها مقاوم باشد، شناسایی شد. آنچه این نوع را متمایز می‌کند، سرعت جهش آن است. این نوع ویروس کرونا در حال تغییر و جهش سریع است. نوع C.1.2 دارای ترکیبی از جهش‌هاست که برخی از آنها تاکنون در سایر انواع ویروس مشاهده نشده است و کارشناسان معتقدند که برخی از آنها با مزایای تکاملی مرتبط هستند. نوع C.1.2 برای اولین بار در ماه مه در گوتنگ و مپومالانگا شناسایی شد و تا 13 آگوست در 6 استان از 9 استان آفریقای جنوبی و هفت کشور دیگر در آفریقا، آسیا، اروپا و اقیانوسیه ظاهر شد.

چگونگی حفاظت در برابر این سویه

وی توصیه کرد: برای محافظت در برابر این سویه، استفاده از ماسک، واکسیناسیون و اجتناب از حضور در تجمع‌های بزرگ، احتیاط‌هایی است که باید انجام شود و اگر یکی از علائم مرتبط با کروناویروس را تجربه کردید باید فورا آزمایش شوید و براساس نتایج تشخیصی درمان زودهنگام را انجام دهید.

انواع سویه‌های کروناویروس

ناگوکار در مورد سویه‌های مختلف می‌گوید: انواع جهش‌های نگران‌کننده مانند آلفا، گاما، دلتا و انواع مورد توجه مانند کاپا، لامبدا و مو شناسایی شدند. انواع نگران‌کننده به این معنی هستند که آنها تغییرات ژنتیکی از خود نشان می‌دهند که پیش‌بینی شده یا شناخته شده است و بر ویژگی‌های ویروس مانند انتقال، شدت بیماری، فرار از ایمنی، فرار تشخیصی یا درمانی تاثیر می‌گذارند.

وی در مورد جزئیات سویه جدید گفت: کارشناسان هنوز نتوانسته‌اند علائم این بیماری را مشخص کنند اما ادعا می‌کنند که ممکن است شبیه علائم دیگر کووید-19 باشند. علائم ویروس کرونا شامل تب یا لرز، سرفه، آبریزش بینی، تنگی نفس یا مشکل در تنفس و موارد دیگر است.

این ویروس راه خود را از آفریقا به آسیا، اقیانوسیه و اروپا باز کرده است و دانشمندان آن را در بوتسوانا، موریس، چین، نیوزیلند، پرتغال، سوئیس و انگلستان مشاهده کرده‌اند.

مقاومت این سویه در برابر آنتی‌بادی و واکسن‌

دکتر استوارت ری، ایمونولوژیست و متخصص بیماری‌های عفونی دانشکده پزشکی دانشگاه جان هاپکینز و رامون لورنزو ردوندو، ویروس‌شناس مولکولی دانشکده پزشکی فاینبرگ دانشگاه نورث وسترن ایالات‌متحده اظهار کردند: تعدادی از جهش‌های C.1.2 بر پروتئین سنبله ویروس تاثیر دارند، چیزی که ویروس با استفاده از آن به سلول راه می‌یابد. این پروتئین توسط واکسن‌های mRNA به سیستم ایمنی بدن معرفی می‌شود تا به سیستم ایمنی یاد دهد برای حمله به ویروس آماده باشد.

اگر آنتی‌بادی‌ها در پاسخ به عفونت ایجاد شوند، متناسب با پروتئین سنبله خاص مورد استفاده ویروس مهاجم هستند بنابراین تغییرات در پروتئین سنبله نگران‌کننده است زیرا می‌تواند بر آنتی‌بادی‌ها و سایر پاسخ‌های ایمنی تاثیرگذار باشد و با ورود ویروس به سلول‌ها تداخل داشته باشد. البته آنتی‌بادی‌ها تنها و آخرین پاسخ ایمنی بدن نیستند. سلول‌های تی (T) و لنفوسیت‌ها می‌توانند با اجسام خارجی ازجمله ویروسی که با آن برخورد می‌کند، حمله کنند.

وی بین میزان جهش‌ها و سرعت تکامل تمایزی قائل شد و تصریح کرد: جهش برای تکامل ضروری است اما آن را تضمین نمی‌کند. جهش یک فرایند تصادفی است و می‌تواند در هر زمان که ویروس در بدن میزبان قرار گیرد، تکثیر شود. اکثر جهش‌ها در واقع به نفع ویروس نیستند. برخی از آنها با کمک به سازگاری ویروس هنگام مواجهه با فشارهای محیطی خاص یا ارائه فرصت‌های جدید برای گسترش، نوعی مزیت را به ارمغان می‌آورند.

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    خواندنی ها